Pozor na expirované domény u godaddy a nastavení hostingu

Že vám expiruje doména je celkem běžné, alespoň u mě. Prostě platím všechno naráz (2x za rok) a občas pár dní po době expirace (prostě sem to tenhle rok odkládal protože jsem čekal na slevu .cz domén). Doména je stejně ještě v bezpečí. Tento rok se mi to ale celkem vymstilo. U godaddy jsem měl expirované domény už nějakou tu chvilku (8.1), renew jsem dělal 10.1. Tedy 2 dny. Na minisites se už zobrazovala reklamní stránka godaddy. Njn moje chyba. Zaplatil jsem tedy renew, ale domény pořád ukazovali na stránku s reklamou. Mám hosting na minisites taky u godaddy, protože mi parametry vyhovují. Změna DNS se promítne okamžitě (zkouším to vždy přes proxy.org a do 5ti minut už je vše jak má být). Přenastavil sem tedy DNS znovu na hosting account ale ani po pár dnech žádná změna. Navíc problém byl jen na .net a .biz doménách. Celkem mi to nedávalo moc smysl a v poslední době nemám moc času ani na moderování webtrhu natož na hraní si s minisites. Jelikož ale v brzké době plánuju nějaký developování minisites a zpětné odkazy z nefunkčních minisites opravdu potřebuju už sem s tím něco opravdu musel udělat. Napsal jsem tedy na online podporu. Rovnou jsem uvedl do titulku, že se to týká renewed domain, protože pokud se jedná o známý problém nebudou to muset alespoň zbytečně dohledávat. Přišla mi odpověď zhruba do 3 hodin:

Dear Ivan Sarkozi,

Thank you for contacting Online Support.

It appears that you will have to manually change the A records to point to the hosting account. To modify the A record(s) on a domain, please use the following instructions:

1. Select ‘Domain Manager’ from the ‘My Products’ menu.

2. Click on the domain you would like to modify

3. Click the ‘Total DNS Control’ link near the right side of the page in the Domain Information section

4. Under the ‘A (Host)’ section you can select ‘edit’ (pencil icon) to modify records, ‘Add New A Record’ to create new records or click on the X button to delete a record.

5. Click on the ‘OK’ button when complete

Zařídil jsem se podle návodu (smazal sem A record). Ještě bylo ale nutné kliknout na check records a nahodit tam serer co to nabídlo. Teď už vše funguje jak má. Takže pokud někdo budete řešit problém, že vám po renew domain u godaddy nebude fungovat hosting tak problém je v záznamech a dá se to vyřešit podle výše uvedeného návodu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Pozor na expirované domény u godaddy a nastavení hostingu”

  1. Podobně mě letos vypadl jeden SK web asi na 10 dní, díky jedno-měsíčnímu převodu domény(díky sk-nic) a google ho poslal z prvního místa úplně někam nakonec….takže nic moc

Comments are closed.