Cashed.com prodáno za 11K USD

Podle blogu domainnamereview.com byla doména cashed.com prodána za 11K USD, přes aukční portál sedo.com. Na první pohled se jedná o průměrnou možná podprůměrnou doménu, ale pro anglicky mluvící lidi má jednu zvláštnost a tou je -ed koncovka, která u pravidelných sloves určuje minulý čas.

Pokud máte chvilku čas pojďme se trochu zamyslet ;)

Exustuje velké množství uměle vytvořených slov, které s naší národní koncovkou .cz se prodávají za poměrně vysoké částky. Vždy mi přišlo trochu divné jak může někdo toužit po různých eKeyword nebo iKeyword doménách. Ale prostě je po tomto druhu domén nějaká ta poptávka a často za poměrně hezké ceny. Jestli je založená na módním hitu být e- (elektronický) nebo i- (internetový), anebo na popularitě eMailu těžko říct.

Pro mě osobně je zajímavější se v kontextu právě výše zmiňované domény zamyslet se jestli se náhodou nevyplatí zainvestovat do nějakého toho slovesa v minulém čase. Jistě slovíčka jako prodano.cz, registrovano.cz, investovano.cz by za jistých okolností mohli mít celkem slušnou cenu. Umím si na nich představit online aukci, registraci do katalogů nebo portál pro investování. Teď je otázkou co si na nich dokáží představit BFU. Takže stačí vykoupit z nějakého tématu všechny minulé časy. Jeden pořádně proslavit a rázem tu máme novou vlnu popularity na které se může svést stovka lidí. Pamatujete na 1000her? Z číslovky a jednoho slova se rázem stal oblíbený meta keyword, či slovní spojení na které se optimalizuje.

Takže si to shrneme. Stačí, aby si nějaký internetový Larry Flint zaregistroval domény jako udelana.cz, uspokojena.cz či vojeta.cz udělal tam nejpéčko, kterému nebudou moct konkurovat ani všechny adult tuby dohromady a rázem budou všechny použitelné adult slovesa v minulém čase s ženským rodem obsazené, protože na ně bude proudit pěkně nadržený type in trafik. A tom to je o ničem jiném. BFU sledují trendy. Nepodceňujte je.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Cashed.com prodáno za 11K USD”

  1. “Cashed” neni zadny -ed trend novy, ale spis vyjimka. Forget it!

    Jinak predpokladam, ze to neni minuly cas, ale pricesti, ktere ma u pravidelnych sloves stejny tvar.

    Naopak e- a i- neni zadni modny hit. Takove domeny jsou popularni uz aspon 10 let a tedy v podstate od zacatku domainingu.

  2. veľmi pekný článok, ktorý ma donútil sa zamyslieť :) a že piatok večer sa nepracuje :D

  3. Presne tak jak rekl domeinista v tomto kontextu bych to ed nevidel jako minuly cas. Jinak ta domena se mi nezda az tak podprumerna ale je pravda ze ta cena je trosku vyssi nez bych ocekaval.

Comments are closed.