Nic, ale naprosto nic se neděje…

Už dva dny přemýšlím, že napíšu nějaký superčlánek nebo superúvahu, ale prostě jsem na nic nenarazil nebo nenašel dost materiálů. Hmm ale když už si tohle čtete tak by asi stálo za to vás alespoň nějak odměnit. V každém případě Ahyde zase bloguje a mezi spoustou bulvárních článků se občas zmíní i o dost podstatných faktech. Například před pár hodinami napsal celkem zajímaví článek o tom jaké prodal .cz domény za rok a přibližnou cenu. Rozhodně doporučuji přečíst. No teď nevím jestli na něj mám přímo odkazovat, protože nechci dostat penalizaci za odkaz na závadný obsah, když už byl dneska ten přepočet SRANKu. Takže si nezapomeňte zkontrolovat jak ste dopadli. Pozor na některé “ikonkovací” služby. Aby ušetřili chudák seznam servr tak ukládají výsledky do cache. Doporučuji test u více služeb.

Hmm no co dalšího. Na internetu jsem našel sporadické informace o plánované ICANN schůzi, kde chtějí podebatovat jestli nemáme málo gTLD. Tentokrát se rozhodli, že si do toho nechají kecat, pardón vyjádřit se, i velké společnosti. Zatím se čeká co k tomu firmy jako Microsoft řeknou, ale vesměs megakorporacím vadím následující body:

1. Už máme plné zuby neustálého ochrany TM na každé nové doméně

2. Není potřeba žádná další .gTLD, protože stejně pro .com nebude žádnou konkurencí. Raději šetřete prostředky na IDN TLD.

3. Nesnažte se zase všechno uspěchat jen proto, aby jste stihli nějaký umělí termín. Tentokrát by už jste mohli všechno udělat tak jak má být.

4. Začněte už konečně dělat na IDN TLD místo stále dalších ASCII TLD.

5. Obáváme se, že z toho co děláte bude leda tak velká zbytečnost.

Zdroj

Mno jednoduše řečeno ICANN to nebude mít lehké, ale přiznejme si to stále se mluví o potřebě nových TLD, ale když je vydají tak si je nakoupí jen TM vlastníci a TOP keywordy spekulanti a to je vše.

No co se ještě děje zajímavého. USA snížila úrokovou sazbu prakticky na 0. Pokud se nepletu tak to byl poslední legální krok jak může zasáhnout demokraticky do ekonomiky. Pokud to nezabere pujde dolar dolů no a potom, asi všichni přejdou od Adsense k Adfoxu, který právě testuji na pár doménách místo Adsense a musím teda říct že po týdnu kdy bylo 0la kliků (chvilku sem je podezíral, že to mají zabugované), to zase začalo naskakovat. Na stránkách o mobilech kliky za 2Kč potěší více než 0,04c u AdSence. Ještě že je ten dolar nahoře, jinak by už mi ani nevadilo, že má v porovnání s Adfoxem 3x víc prokliků a přešel bych naplno k adfoxu.

Mimochodem k dotazu co je zač ta tabulka s doménami vpravo, tak ta je tam jen na zkoušku. Měla by se obnovovat každých 6 hodin a přinášet právě uvolněné domény v českém slovníku. Nějak to ale blbne, takže to dám asi pryč.

Co ještě zajímavého by jsem zmínil, co se odehrálo nebo odehraje. Dělám teď nějaké testy, které by měli definitivně vyvrátit nebo potvrdit, že seznam diskriminuje při indexaci .biz domény. Zatím čekám na indexaci jak .biz, tak .info a .cz domény s napětím. Njn seznambot asi někde zamrznul.

Ještě nějaká zajímavost co se odehrála v poslední době? Hmm ano na lupě konečně vyšla zajímavá glosa. Poslední dobou bylo už pro čtenáře přínosnější číst si zprávy na tn.cz než na lupě, ale článek Proč musí Google zemřít? Aby démoni SEO prchli? byl zajímaví. Za těch pár týdnů co dělám MFA jsem si v praxi odzkoušel šedivý kouzelnický klobouček a musím uznat, že to funguje. Opravdu doporučuji přečíst.

Hmm takže pokud jste to přečetli až sem, tak se omlouvám za zdržení. Nějak opravdu nevím o čem zajímavém psát. Teď mám za sebou rušný týden. 2 návštěvy u lékaře a další mě čeká za 10 dní. Mám totiž 2 roky propadlou tetanovku. Sestřička se mě ptala jestli mám rizikové povolán, aby jsem mohl dostat tetanovku. Mno aby jsem pravdu řekl, pokud nestrkám zrovna prsty do skříně nebo nevyšťourávám mravence šroubovákem z klávesnice tak by jsem neřekl, že by jsem se mohl zranit. Hmm možná se pořezat o USB disk?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Nic, ale naprosto nic se neděje…”

  1. Mas recht,ze je ted nejaka mrtvola…jinak preji brzke uzdraveni…..

  2. par tech gramatickych chyb tu je ale na nektere by neprisla ani kontrola pravopisu ptz to slovo proste existuje :-)

    myslim ze zde jde vzdy hlavne o obsah ktery chvalim a ne o pravopis :-)

  3. Mne riadne leziete stým pindaním do gramatiky na nervy. Drago prinasa pekne clanky ako jeden z mala, akože už dlho si to vsimam.Ešte že Drago si z toho nic nerobi.

Comments are closed.