Zhodnocení webtrh klonů

Už uběhl nějaký ten čas od vyhlášení změn na webtrhu, které vedli k založení webtrh klonů. Všechna nová fóra monitoruji už jen z prostého důvodu, že můžu sledovat po jakých informacích je právě teď poptávka. Ačkoliv jsem ze začátku vůbec nevěřil, že by se jednoho dne mohli stát alespoň chabou náhradou za webtrh, musím konstatovat, že se objevila naděje.

Nová fóra jsou zatím ve stádiu rozvoje a tak se snažím je podporovat jak to jen jde. Na dvou jsem se už zaregistroval a aktivně se snažím zapojovat do diskuze. Na druhou stranu odpovídání na jednoduché otázky začátečníků mi nijak nevadilo na webtrhu, takže vlastně jen pokračuji v tom, co mě bavilo a ty zpětné odkazy také stojí za to ;)

Mezi webtrh klony je i zdravá rivalita. Snaží se vymáčknout ze systému co to jen jde. Některé novinky, které na webtrhu byly zamítnuty, jsou zaváděny do praxe právě na klonech. Konkurenční prostředí je prostě nutné pro pokrok a zlepšování. Jako příklad uvedu zavedení twitter ikonky pod avatarem na webfair.cz. Nijak nenarušuje vzhled fóra, či příspěvku a přinesla mi cca 10 followerů. Navíc se hodí k původní myšlence webtrhu a tou bylo spojování všech lidí podnikajících v online byznyse, bez rozdílu. Určitě by toho bylo a bude více, s čím majitelé klonů přijdou, aby se dostali před svou konkurenci. Jediné co teď potřebují je, aby jsme jim dali šanci. Ostatně proč ne.

A to zhodnocení? Musím říci, že asi nejlépe si vede webfair.cz, celkem pohodová atmosféra s žádnými striktními pravidly. Další hezky našlápnutý je i werb.cz (už jsem se naučil jak se to správně píše, ale ta doména je jasným kandidátem na nejhorší doménu roku 2010 a to má jen 4 písmena), jen by bylo přirozenější, aby vznikl nejdříve aukční systém a kolem něj pak komunita. Takže člověk neví jestli má cenu se tam registrovat, když nic neprodává. Také jsem nepochopil, proč jsou registrace oddělené (zvlášť fórum a zvlášť systém). Třetí je webdeal.cz kluci opravdu dobře vytunily PHPbb a každodenní práce na fóru je znát. Bohužel trochu prospali marketing. WebDeal se nerozjede pokud jej nezačnou masivně propagovat všude, kde to jen jde. Ostatní podle mě nemá cenu zatím komentovat.

A přijdou další? Stále je tu velká část trhu, která má slušný potenciál. Registrace do katalogu, nová generace linkbuilderů, která je ochotná nastudovat si nejmodernější trendy a hledat nové možnosti. Spousta lidí, kteří o těchto možnostech výdělku ani netuší. Dali by se rekrutovat třeba ze sociálních sítí. Chce to nové tváře v tomto pochmurném virtuálním světě ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

50 Replies to “Zhodnocení webtrh klonů”

  1. Lekoun: a kolik z těch registrovaných uživatelů spadá pod tvoji správu? Počítám, že minimálně 5-6. Na WD se rozbíhá diskuze a za sobotu jsme měli více příspěvků jak vy. Mohli jsme býti dál než ty, za cenu spamování Webtrhu, multiúčty a dalšími věcmi.

    Tím, že zavedeme nějakou featurku je přirozený děj. My každý den děláme na tom změny a tyto menší vylepšení nejsou u nás tak zásadní a vážené jako u tebe, kde i prkotina je důležitá, přeci jen to není jenom holá instalačka vB, ale i jiné logo a twitter mód… ;D

    Anonym: Vítej ve světě, kde admin updatuje DB, aby vyhrál. Inu nedivil bych se tomu, kdyby to i tak udělal, nebylo by to prvně…

    Gransy: Pravda, ale my jdeme trochu jinou cestou.

    PS: Twitter mód v provozu ;).
    (FOR LEKOUN: máme smysl pro humor, máš se nač těšit) :D

    Whispere
    WebDeal.cz

  2. Koukam, ze webdeal.cz se rychle uci a uspesnou ikonku twitteru implementuje do sveho fora, aby nebyl pozadu za webfair.cz. Ze by nedostatek vlastni fantazie?

    //Aha, oni *navic* pridali poslednich 5 tweetu do profilu, aby se nereklo. A k cemu to je dobre, panove?

    Whispere: Kecy. Dal jsem si praci a k tem “podezrele podobnym tematum” jsem si dovolil udelat shrnujici tabulku. Snad uznas, ze podobnost neni ciste nahodna a pusobi to dojmem, ze spise vy umele vytvarite stejna vlakna, protoze na webdealu se objevi vzdycky o neco pozdeji nez na webfairu.

    http://img811.imageshack.us/i/wfwdcopy.png/

    A jinak se priklanim k webfairu, ktery je mi zatim nejsympatictejsi ze vsech. Sice je az prilis podobny webtrhu, ale to byl asi adminuv zamer. Dobra prace.

  3. Já chodím na Webfair a věřím, že nahradí škíru na trhu, která vznikla po Webtrhu. Jinak jsem si všiml, že tam přispívají docela zajímaví lidé – gransy, kontroverzni grafik lefiath a samozřejmě sám drago… :-)

  4. michal: Jak to tak vidím, tak jsi zastáncem jiného fóra. To ti samozřejmě neberu, ale hádat se s tebou nehodlám. Stejně bychom nedošli k žádným závěrům, kdy by každý tvrdil něco jiného, navíc poslední 4 témata mají u WebFairu špatné datum.
    Mě v té tabulce upotalo téma s těmi .free doménami, mohu rovnou říci co mě inspirovalo: http://webtrh.cz/112454-zacatek-pre-registrace-free-domeny . Takže bych spíše řekl, že WF i WD si vzali námět z WT a WT zase z 404m.com. Stejně témata co se objeví na WT, tak se časem objeví na WF a WD. Ale pokud chceš, tak si asi udělám chvilku a uvidíme kolik těch témat se časem objeví z WD na WF. ( Snažím se ti vysvětlit, že já zakazovat témata, která jsou třeba i na Webtrhu nebo WF nehodlám, mohli je založit klidně i stejní lidé).

    //Twitter je jen jedna z forem provokace (připravujeme třešničku na dortu ;)), sami jsme před časem uvažovali nad ním a FB, ale odložili jsme to na ,,potom´´, nikdo se totiž po tom nepídil. Navíc vzali jsme si jednu inspiraci a přidali k ní i vylepšení. Náš přístup byl takový, že uživatelé se nekoukají všem na twittery a když najedou na uživatelům profil, tak se mohou náhodou dozvědět o novém zdroji informací a třeba ho začnou sledovat. Navíc není důvod bezhlavě kopírovat. “NO OFFENSE” ;)

    Beru to za vyřešené. Pokud budeš mě chtít kontaktovat, tak můžeš přes Webtrh nebo WebDeal.

    Navíc jak se tak koukám, tak se nám uvolňuje místo, které vyklízí pomalu ProfiBiz. Příští update bude zajímavým.

    Whispere
    WebDeal.cz

  5. By mě zajímalo, co je teda na webdealu lepší, když se tamní admini pořád tak vytahují. :-) Pokud mají na mysli vytuněné phpbb, tak u mě nemají šanci, protože pro já jsem z webrthu zvyklý na vbulletin a odmítám se ztrácet v jiném systému a zvykat si na jiný design. Klony webfair a profibiz toto splňují a jak jsem se koukal, tak na tom prvním aspoň někdo diskutuje.

    A jinak řešíte úplné kraviny

  6. M2 jakožto uživateli je celkem jedno, které fórum na tom teď je. Důležitý je vývoj a hlavně komunita, která se utváží až po měsících a ne pár týdnech. Takhle se tady hádáte o blbostech.

  7. teda lidi … spise jsem cekal komentare od jinych lidi kteri by resili co je pro ne konkretne lepsi, kde se citi lip, kde je pro ne lepsi zamereni a ne hadku dvou soku o tom “kdo ho ma vetsiho” …

    A ted trebas konkretne k veci: ja trebas osobne chodim na webfair, protoze na webtrhu mi zrusili sekci Domeny a na webdeal je v tuto chvili jeste mrtva. Az se to zmeni budu chodit tam kde to bude lepsi, nebo holt trebas na oboje.

  8. Gransy: Zkusíme rozhýbat tu sekci.

    Whispere
    WebDeal.cz

  9. Chlapi … místo toho přeměřování pindíků byste se měli radši věnovat těm svým fórům a dát lidem něco víc jen horší kopii WT. Osobně mi změny na WT vyhovují na Werb jsem se registroval jen kvůli Jardovi a sem tam se tam podívám do aukce (chodi tam na fórum pro mě nemá smysl). Ohledně prodeje jak si tu stěžoval Petr, pokud chci něco prodat, oslovím buď konkrétní zájemce (nedělám bussines se stokorunami), nebo to hodím na WT, maximálně jen tak pro pokus na Werb. Dávat to kamkoliv jinam je zbytečné. Když budu chtít poptávku stovek lidí, pořád je lepší Aukro. Komunitu internetových bussinesmanů, kromě WT nikdo z nováčků nemá a pochybuju že tímhle způsobem získá.

  10. Myslím si, že celá diskuze je o ničem. Hádat se po pár týdnech provozu, které fórum je lepší, mi přijde jako blbost.
    Počkejte rok a uvidíme, které fórum bude mít větší komunitu.

  11. Radim: My celkem dosti provokujeme konkurenci a žasneme nad jejími divnými kroky, jedna taková už asi nevydržela a bezdůvodně dala nám BAN, chtěl jsem se podívat na téma od Mickeye, který mě svou demencí až udivuje.

    PS: Drago nechceš dávat ke každému příspěvku i výpis IP adresy, třeba bez posledního čísla? Myslím, že by to mohlo stačit aby se tu neobjevovaly komentáře až nápadně vychvalující WF a špinící WD..

    Whispere
    Webfair.sk ;)

    1. Whispere: nechci, ale jako správný bulvárník to samozřejmě sleduju.
      Homer: máš pravdu. Já věděl proč toto téma nazvat Válka klonů :)

  12. QQ: Děkuji ti za informaci o webidu. :) Ale říct že je nejlepší je přehnané. Všechna nová fóra jsou na začátku a na závěry je opravdu strašně brzo. Ukáže až čas ;)

    Zdraví Ousteen
    provozovatel fóra WEBID.cz

    1. Kam na ty názvy chodíte. Ani jeden nemá použitelnou doménu pro .cz trh.
      WebFair – Jinak se píše a jinak vyslovuje. Zaměnitelné s webfer, webfere, webfaire, webfejr atd. Co teprve WebFail
      WebDeal – Opět jinak se píše a jinak vyslovuje. Zaměnitelné s webdyl, webdil, webdael atd. Zábavná verze WebDear
      Werb – než to vzniklo netušil jsem, že se dá vybrat tak špatné doménové jméno na 4 písmena
      WebId anebo WeBid?

  13. Šousteen: Co je na tvém fóru tak super? Nerad bych se registroval na fórum, kde nic není :). Tvé fórum se mi celkem líbí: http://bit.ly/dn9eFf tohle mi připomnělo dětská léta… “NO OFFENSE”
    Máš tam něco upraveného nebo další zoufalý pokus typu Traderz?

    Drago: Pokud user není totální dylina, tak to napíše správně, případně zkusí na druhý pokus.
    U webidu jsem si všimnul, že chlapci zaregistrovali i .sk variantu. Kromě Webtrhu, nás je to jediné takové fórum. Vlastně ještě jsem zapomněl na Webfair, to má taky obě varianty :-D.

    Whispere
    WebFair.sk

  14. Tak diskuze majitelů klonů tu je docela fail, jestli budou fóra stejný jako jejich provozovatelé, tak potěš koště….

  15. Restin: Doufám, že nebereš všechno vážně. My ryjeme do konkurence a pak sledujeme jaké zoufalé kroky dělá… :)

  16. Jen se tu furt hadejte a pretahujte, nakonec clovek usoudi ze bude mit vic casu na zivot kdyz bude min casu travit na forech :-)

  17. “Vítejte na nejlepším portálu pro obchodování s weby!”
    “Takové výhody nenajdete nikde jinde na internetu! Zaregistrujte se, a začněte i vy obchodovat a diskutovat na nejlepším portále pro obchodování s weby!”

    Vedeni webdealu ma zrejme bujnou fantazii. :) Nejlepsi portal je jenom webtrh, kde vzdycky vsechno co chci prodam (at je to sebevetsi bullshit) – vzdycky se najde nekdo, kdo to koupi. Sorry, ale webdeal na webtrh fakt nema – vzdyt tam nikdo nechodi!

  18. Počkaj – povedz mi, aká je najlepšia banka, aký je najlepší komunikačný server, aký je najlepší poskytovateľ internetu, …

    Ak nechápeš, čo chcem povedať, tak je to asi to, že slovo “najlepší” je relatívne – znamená to teda, že chceme povedať, že v niečom sme lepší, ako WT – a to aj sme!

    btw: Lelkoun, nechceš už toho nechať? Každý jeden príspevok, ktorý napíšeš je tak nápadný, že by som sa za to hanbil a na mieste Draga by som meno rovno prepísal na Lelkoun, ale ok, nechajme to tak, ako to je. Ja len že potom každý hovorí, ako sa admini WD bránia – bodaj by aj nie, keď my neútočíme, no sme pod útokom neustáleho spamu zúfalej konkurencie.

  19. Senky, někdo má marketing postavený na spamování Webtrhu, pomlouvání daleko-lepší konkurence. Vybrat si fórum, kde admin má xx multiidentit a fórum kde je malá, ale poctivá komunita. Tak bych neváhal a šel bych na to druhé fórum. Jinak musíš vzít i v potaz, že jsme z těchto fór nejmladší.

    edward (X. lekounova identita): Webtrh jede 4 roky, WebDeal jede 3 týdny. Pokud to srovnáváš, je to signál toho, že něco děláme správně. Jinak na WebDealu kvete obchod a už se několik obchodů uzavřelo.

    michal (X. lekounova identita): A co teďka ten výpis aukcí? Že by nedostatek fantazie na straně druhé? Ale snažíš se, aspoň jsi se snažil udělat něco obdobného, jenže to nedosahuje takových kvalit. Tak snad příště ;)

    Btw. proč všichni ti, co nás haní, tak nemají odkaz na web? ;) Lekoune trošku tu taktiku vylepši a zkus to příště.

  20. Nejsem internetovy profik, ani zakaznik, ale diky webtrhu se m i povedlo jiz par veci.
    jak se tam najednou objevilo spousty FCB inzeratu a ruzne se to hezilo vsim moznym byl to des, stacilo jim udelůat dalsi kategorii a bylo by (to je muj nazor)
    Nicmene vzniklo par dalsich webu a mozna je to dobre. jeden znam, ale nic jsem tam jeste neudelal. O tech dalsich jsem se dozvedel zde.
    TAKZE DIKY ZA ODKAZY
    A super ze je podporujes. Pokusim se tam take neco nakoupit, at se jim to rozjizdi.
    preji vsem dobre WEBTRHovani
    Slavek

Comments are closed.