Ahyde v Lidových novinách

Jan Bárta známý též pod přezdívkou Ahyde, patří v současnosti mezi elitu světového domainingu. Na domácí scéně se stal pro mnohé doslova modlou. Jeho blog, který nebyl ani na vlastní doméně[1] byl krásnou ukázkou kontroverze ve světě virtuálního bohatství. Nejen pro mě byla záhada, že si jej offline média nijak zvláště nevšímala. Tedy alespoň doposud…

Právě dnes totiž vyšel článek nejen o něm, ale i ostatních online podnikatelích v Lidových novinách, konkrétně v příloze Peníze & Byznys, ale jen on sám se dostal hned na titulní stranu víkendového čísla.

Pod nadpisem Nikdo na světě neprodá víc domén než já, říká mladík si tak můžete přečíst o začátcích jednoho z největších domainerů současnosti. Dále se dočtete na stránce 15, kde článek pokračuje, o strategii, kterou používá. Celkem mě překvapilo, že i tak velká firma jako Elephant Orchestra stále spoléhá na parking. Ahyde se také zmínil o tom, že ze 700 tisíc domén, které mají v portfoliu vydělává jen 15%. Ten zbytek co se kupoval za účelem parkování se pak nechá expirovat. V článku je dále ukázka jak se dá krásně přeprodat doména během několika dní. Doménu 11.com koupila společnost EO za 90k USD  a o týden později prodala o 100K USD dráž [2].

Mezi další zajímavosti, které byly v článku zmíněny určitě patří plánovaný vstup EO na akcioví trh ve Varšavě, popřípadě alternativní burza AIM v Londýně. Plánovaný obrat EO pro tento rok prý bude 100M CZK a příští rok má být dokonce dvojnásobný.

[1] – Ahydův blog byl na adrese ahyde.blog.cz

[2] – Prodej se uskutečnil 19.8.2008 a konečná cena byla 188.888,88 USD


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Ahyde v Lidových novinách”

  1. Nepochybne dobra zprava i pro dalsi ceske domainery, nebot se o zase o neco zvysi povedomi a zajem o odvetvi… jen me uz ted mrzi komentare, ktere tam u toho clanku na lidovkach budou

  2. A za půl roku v rubrice Hledáni. :-D
    Ahyde toho hodně dokázal, škoda, že zrušil ten jeho blog :(.
    Vím, že má nějaký jiný, ale nepátral jsem po něm…

  3. Nemůžu su dočket Czech Made Mana.

    To je asi inspired by Denny, co? :D

  4. Nenaskenoval by nekdo tu stranku, ktera neni v tom clanku na webu? Nechce se mi ted nikam jet pro noviny :)

  5. Ten, kdo říká, že mu vůbec jeho domény nezávidí, lže, o tom není pochyb. Pochybuji, že se ještě objeví nějaký jiný čech, který se mu bude v doménách alespoň rovnat..
    PS: To, že nikdo neprodává více domén než on, je trošku novinářsky přibarvené – pochybuji, že by to řekl on sám, alespoň né tak okatě.

Comments are closed.