Seznam prodaných domén v zahraničí

Nedávno jsem dostal dotaz zdali existuje služba jako doménový rejstřík pro zahraniční domény. Tedy nějaká databáze prodaných domén, ve které by se dalo dobře vyhledávat.

Velice zajímavý je projekt DNPric.es. Bez zbytečné reklamy a v databázi má přes 300 tisíc domén. Dokonce zde najdete i 28 prodaných .cz domén a 22 .sk. Výhodou je rychlost, žádná přemíra reklam a nemusíte se registrovat. Navíc služba vypočítává ze zobrazených domén celkovou a průměrnou cenu. Bohužel vždy uvidíte jen prvních 100 výsledků, takže je třeba si pohrát s vyhledáváním (#číslo = počet znaků u domény, !.com = neobsahuje .com atd.).

Další databázi prodaných domén najdete na dnsaleprice.com. Je založená na reportech DNJournal a Afternic.

Asi největší databáze prodaných domén je na domaintools.com. DomainTools je super služba, která sleduje, co se děje s doménami už od roku 1997. Mimochodem vede si záznamy i o tom zdali doména byla někdy v minulosti registrována, kolik se u ní vystřídalo majitelů, kolik dalších domén vlastní její majitel a spousta a spousta dalších informací. V podstatě si vede jakousi vlastní whois historii snad všech domén. Nevýhodou je trochu pomalejší hledání a samozřejmě omezené procházení, dokud si nekoupíte placené členství. Nevím kolik je limit dotazů na den, ale časem po vás služba bude chtít koupit členství.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Seznam prodaných domén v zahraničí”

  1. Informace jsou i na domaining.com, i když v top doménách jsem zjistil, že tam nemají vše uvedeno. Velké prodeje jsou mnohdy vůbec nezveřejněné.

Comments are closed.