Že by jsme udělali na 404m pravidelně nějaké nabídky?

Před pár dny jsem založil post pro prodej .eu domén Vaše .eu domény na prodej I. Přemýšlel jsem, pokud by se to osvědčilo, že by stálo za to dělat podobné akce pravidelně s různým zaměřením. U .cz domén se občas něco prodá. Převážně použitelné kousky za pakatel. O dražší domény je spíše zájem z dlouhodobého hlediska. Někdo dohledá diskuzi pod článkem, zjistí že je doména na prodej a zkusí to. Ale stále je to nic moc. Na druhou stranu zbytek lidí alespoň zjistí díky hodnocením za kolik jejich doména stojí.

Delší dobu se mě lidé ptají, jestli nechci udělat doménové prodeje pravidelně. Dokonce přišlo i pár návrhů na zavedení prodejů minisite/affiliate webů. Přiznám se, že nevím jestli by byl dostatečný zájem ze strany prodejců. Máme tu webtrh a webdeal, kde jsou na to vytvořené speciální sekce. Stačí si vložit poptávku a hned přijde několik nabídek. Dokonce v pravém sloupci jsou náhodně vybrané prodeje z webdeal.

Pokud by ale byla po tomto druhu “článků” poptávka, tak to není problém. Založit článek a vyfiltrovat přemrštěné ceny je otázkou desítek minut. Vzhledem k hodnocení příspěvků se navíc hezky ukazuje jaké domény se libí, anebo vzbuzují všeobecně největší zájem. Ohledně domén se ničemu nebráním. Myslím si, že to pomáhá i všeobecnému povědomí o tom, že se u .cz domény prodávají.

Co se týká prodeje webů k tomu jsem trochu skeptičtější. Tady už oddělit kvalitu je trochu těžší. Člověk tomu musí dát nějaký čas a projít si výsledky. Můžu to samozřejmě nějak regulovat. Například, že web musí mít výdělky, třeba X stovek za měsíc, anebo návštěvnost X tisíc či určité ranky. No nevím tohle doladit už není zas taková sranda. Navíc jak už jsem zmínil. Prodejců je méně než kupců.

V každém případě ničemu se nebráním. Takže můžeme diskutovat a něco společně vymyslet.

[poll id=”166″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Že by jsme udělali na 404m pravidelně nějaké nabídky?”

  1. skvely napad, ja bych to urcite ocenil, je to mnohem zajimavejsi, jo sice tu je webtrh, ale me sympatick neni, i prestoze se mi tu nic nepodarilo prodat ani koupit, tak tyhlety jednoduche nabidky k prodeji se mi libi

  2. Kdy se naposledy na webtrhu nebo webdealu prodával slušný web? Dávno! Nikdo tam slušný web nechce dát, protože jsou všichni zaslepeni “pravidlem” 6-9 násobek zisku je cena webu.

    Myslím, že by zde podobná kategorie mohla mít úspěch. Nové místo k prodeji –> lákadlo pro prodejce.

  3. Akorát koukám, že se asi ještě nic z těch .eu domén neprodalo, tudíž je otázkou jestli je poptávka po doménách :-)
    Ta doména co jsem tam hodil já podle mě není tak špatná, cena prakticky symbolická (navstiv.eu za pětikilo, narozdíl od toho co tam za ceny sypou ostatní) a stejně prd :-)
    Jsem myslel že si vydělám na pár panáků na vánoční večírky a ono nic :(

    Ale jo, je to dobrej nápad, otázkou je, jestli dokážeš nalákat dostatek kupců, protože prodejců je habaděj.

  4. Určitě mám zájem o články s prodejem domén. Horší je, že sice moje nabídka měla v hodnocení spoustu kladných hodnocení, ale prodej žádný.

  5. I na webtrhu se stále dějí akvizice v řádech 100k a více, ale obyčejně okolo nich není velký humbuk.
    A aukce bych zde také uvítal. Speciálně bych měl zájem o pětilitrový barel linkjuice. Pokud možno 100% rauch

  6. Nápad to nie je zlý, komunita okolo Tvojho blogu je silná, určite by sa našlo dostatok kupcov a predajcov, ktorí by sa dokázali “zísť” a zhodnúť na cene… Otázkou je, či sa Ti chce s tým paprať, pretože nejaký čas a energiu Ti príprava takéhoto rozšírenia blogu určite zaberie…

  7. Já jsem minimálně pro zveřejňování doménových prodejů. Jejich hodnocení je super a vždy se jich tady sejde pěkná řada. Alespoň méně zkušení zjistí ceny ostatních domén.

    1. Kvasnička Jan: udělat nějakou tabulku, kolik kdo dostal hlasů by jsem mohl zkusit. Co se prodalo a co ne to už je problém zjistit, pokud se mi přímo majitel nepochlubí. Jediná možnost je vsadit na data z whois.
      Rob: neboj se .cz domény by se prodávali třeba první sobotu v měsíci a weby druhou. Určitě by jsem to nedal naráz.

  8. Dobrý nápad a konkutence bych se nebál, přijde mi, že zmíněná konkurence je již úplně jinde. Studentíci se tam snaží vydělat na celosemestrový flákání a opilecký život prodejem jedné bezcenné domény. Chce to jen vymyslet, jak udržet vysokou kvalitu, možná by to chtělo nestranného SEO křečka, protože existují i pěkné domény, které nikdy neměly obsah a návštěvnost, čímž se vylučuje navrhované – návštěvnost X, výdělek Y.

  9. Mi se 2 zakaznici na zaklade akce na 404m ozvali po dost dlouhe dobe. Prijemne mne to prekvapilo. Bohuzel v te dobe jsem uz mel domenu ocenenou na mnohem vyzsi cenu. Mam ale i negativni postreh, tady jsem domenu inzeroval za cca 3000 Kc a v prvni fazi neprojevil zajem nikdo, naopak mel jsem u nabidky nesouhlasne hodnoceni. Pozdeji mi za domenu nabidli 15 nasobek! Tzn. podle mych zkusenosti se prodavat domeny pres 404m vyplati, ale pocitejte s tim, ze je nekoupi pravidelni ctenari, kteri prichazeji jako ja pres RSS na kazdy novy clanek, ale spis kolemjdouci, kteri se k nabidce dostanou vicemene nahodou.

  10. Je to jednoznačně dobrý nápad. Na wt a wbdeal bych se neohlížel a určitě prodej zavedl. Jsem zvědavý, jak to dopadne :-)

  11. rekl by me nekdo odhad na suncare.net? .com vlastni Johnson&Johnson takze na vzdy zabito. Chtel jsem to puvodne developnout, ale prestalo se me chtit :/

    Weby kupovat jedine na Flippa… Pred mesicem jsem tam udelal asi nejlepsi investici v zivote – za 50.000Kc jsem koupil web ktery puvodnimu majiteli vydelaval $40, ale ja videl potencial – po par zmenach ted davam $20+ denne, vzestupny trend co se trafficu tyce a je to muj prvni adsense web takze urcite jeste nemam vyladeno jak by se dalo.

  12. Já osobně bych byl pro, aby to tady bylo, ale řekněme na doméně 3 řádu, tak aby to bylo jasně odděleno.
    Add webtrh – je to snůška lidí, kteří bez práce chtějí koláče a to ještě včera bylo pozdě.

  13. Výborně, právě taky prodávám doménu i s eshopem, dal jsem to jako aukci na webtrh, a napsal jsem o tom na mem webu, ale další prodejní kanál se vždycky hodí ;)

Comments are closed.