Vacation.rentals prodána za 500.300 USD

Společnost Vacarent, LLC koupila od registru Donuts doménu Vacation.rentals za 500.000 USD. V současnosti se jedná o nejdražší veřejně známý prodej .nTLD. Doména už byla převedena na nového majitele a nachází se na ní obsah. Doposud držela prvenství home.loans, která byla prodána začátkem minulého roku za 500K USD.

Vacarent, LLC na doméně zřídili katalog míst k ubytování – od chat na pláži až po hotely. Na rozdíl od konkurenčních Airbnb a HomeAway, kteří si účtují poplatky z transakcí, chtějí vsadit na roční předplatné pro majitele nemovitostí.

Generální ředitel Vacarent, LLC Michael Kugler chce prorazit u vyhledávačů a vytvořit nový trh. Věří že mu k tomu doména pomůže. Zájem o ní měl už od srpna 2015, když byla spuštěna nTLD .rentals. Ovšem jako prémiový kousek tehdy nebyla k mání. Nastavil si proto službu, která hlídá na doméně obsah. Jakmile se objevilo, že je na prodej (16. listopadu 2017 v 14:02), tak začal jednat. Donuts původně chtěli za doménu víc, ale souhlasili s jeho protinabídkou 500K USD. Těch 300 USD navíc není náhoda. Vacarent, LLC chtěli mít nejdražší nTLD ;)

Michael tvrdí, že se jim doména vyplatila a ve vyhledávačích funguje. Alespoň to ukazují první výsledky. Za poslední 4 měsíce, co na webu pracují, mimochodem je postaven na Laravel frameworku, tak se jim ozývají noví majitelé nemovitostí. Postupně tak budují databází ubytovacích míst.

Domén .rentals je momentálně registrováno kolem 12 tisíc.

Závěr

Zajímavý prodej a hodně ambiciózní projekt :)

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup