home.loans prodána za 500K USD

Největší registr nTLD Donuts Inc. oznámil prodej domény home.loans za 500K USD. Jedná se prozatím o nejdražší nTLD, jaká byla prodána. Prodejcem je přímo Donuts Inc. a kupcem Blake Janover, který jí koupil přes nově založenou společnost Home.Loans LLC. Na doméně už je funkční web, který nabízí půjčky na dům.

Donuts Inc. je největším provozovatelem nTLD. Má jich v portfóliu přes 200. Home.loans patřila k jejich prémiovým doménám, které se nedaly registrovat. Prémiové domény mají většinou o dost vyšší cenu registrace anebo se prodávají v aukcích tomu kdo dá víc. Samozřejmě prodej za částku 500K USD vyvolal řadu pochybností mezi domainery, zdali se nejedná jen o nějakou skrytou reklamní kampaň. Matt Overman senior vice president prodeje Donuts Inc., však ujistil domainery že se jednalo o skutečný prodej a celá částka byla zaplacena.

“It was an all cash deal paid up front without any marketing kickbacks or anything like that.”

Doména byla na nového majitele převedena v listopadu 2017, mělo by se tak jednat o 10. nejdražší doménu minulého roku. Jak už bylo zmíněno na začátku mezi nTLD je do s velkým náskokem nejdražší prodaná doména. Na druhém místě je Casino.Online s cenou 201.250 USD. Třetí je Video.Games za 183K USD.

Kupec domény Blake Janover o ní prohlásil, že je to přesně to co lidé hledají. Což je pravda. V Google je to přesná fráze v oboru, kde jsou ceny PPC velice vysoké a konkurence neuvěřitelná. No uvidíme jak si povede v Google. Pokud by dokázala zabrat přední pozice a dostat se před domény, které mají autoritu a hlavně dlouhou historii bylo by to jistě zajímavé nejen pro domainery.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup