Jak si vede KupČlánek

Logo systému KupČlánekNový Pay Per Post systém KupČlánek jsem vám představil začátkem roku. Od té doby už nějaký čas uplynul a myslím, že můžeme začít s nějakým tím hodnocením.

Asi nejdůležitější zprávou je, že systém po pár měsících neumřel. Což byla asi největší obava. Co jsem se poptal, tak reakce jsou vesměs pozitivní. Jediná stížnost byla, na nutnost mít IČ(O), tedy vlastnit živnostenský list, pro vyplacení peněz.

Systém žije

Dobrá zpráva je, že systém žije. Občas se kouknu na nabídky a pokaždé tam nějaké jsou vidět. Momentálně je jich v systému 19, ale minulý měsíc jsem jich zahlédl tuším 30. Momentálně se pohybují ceny od 75 (publikování) do 249 CZK (napsání + publikování), což se mi líbí.

Podle oficiálních statistik je v systému 402 webů, z toho 65 blogů, 87 magazínů, 216 PR webů, 9 agregátorů a 25 jiných. Za dobu existence bylo napsáno a publikováno 211 článků.

Ačkoliv jsem nezahlédl nabídku od žádné z reklamních agentur, tak podle provozovatele v systému mají některé už své účty. Už brzo se objeví některá loga v referencích, tak jsem zvědaví. Dokonce je systém navržen, aby mohli větší zadavatelé mít nějaké výhody. Příznačně nazvané “agenturní účty”.

Blogeři

Přes partnerský program se mi podařilo získat celkem 41 lidí přímo a dalších 10 v druhé úrovni. Aktivních je celkem šest. U konkurenčního systému PlaCla to bylo tuším 10%, tady to vychází zhruba podobně. Ovšem tam se to po půl roce celkem rozjelo, protože po reklamních článcích byla poptávka a také jsem tomu věnoval více času a učil lidi jak tvořit rychle blogy pro Pay Per Post. Tady se hodně lidí registrovalo spíše na odzkoušení.

Nejlepší z blogerů, který je registrován přes mě, dostal za článek cca 1480 CZK (nevím jestli se 6% přepočítává z odměny před provizí provozovatele anebo po). Průměr vychází na cca 280 CZK. Provozovatel bude mít samozřejmě přesnější čísla, ale myslím si že mám zajímavý vzorek, tedy 51 z 373 celkem :)

Výplaty

Podle oficiálního blogu byl za minulý týden v systému protočen kredit v řádech desítek tisíc (pětimístné číslo). Což je samozřejmě pro KupČlánek dobré znamení. S tímto tempem by tak do roka třeba mohl systém překonat obrat jednoho milionu korun, což by jistě potěšilo plátce DPH :) Ovšem to je jen moje spekulace, otázkou je kolik procent kreditu se bude točit v systému dokola.

Nedávno se také rozhořela debata nad tím, že KupČlánek nemůže vyplatit peníze lidem bez IČ(O), tedy těm co nemohou vystavovat fakturu. No většina z lidí, co to dělá ve velkém samozřejmě ŽL má. Ten zbytek si buď musí někoho kdo jim vystaví fakturu najít, naspořené peníze “reinvestovat”, anebo si to prostě našetřit a pak nechat vyplatit až budou mít ŽL.

Závěr

Zatím to s KupČlánek nevypadá špatně. Vlastně si vede překvapivě dobře a to i bez velkých investice do reklamy. Pětimístné číslo protočeného kreditu během jednoho týdne mi přijde doslova jako zázrak po 17 týdnech provozu. Navíc se na systému pracuje a zlepšuje se. Zanedlouho se dočkáme verze 2.0, která má přinést hlavně vylepšení některých věcí. Navíc je údajně v plánu do půl roku i verze 3.0.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

29 Replies to “Jak si vede KupČlánek”

  1. Pokud dobře chápu článek, tak provozovatel není plátce DPH a z vystavených faktur si nemůžu tak nechat vrátit či připočítat DPH. V tom případě přeji Kupčlánku od srdce opravdu rychlé tempo úspěchu a zvyšujících se obratů :-)))

  2. R2: ten článek na mladypodnikatel je příliš obecný, co se týká duplicity. Duplicitní PR články zveřejňují i velké magazíny a rozhodně penalizované nejsou. Obecně je to opravdu spíše tak jak píše Kali, že pokud si SE myslí, že se jedná o duplicitní text, zobrazí v listu pouze jednu stránku. Pokud pak doména má pouze duplicitní obsah, může se rozhodnout (a většinou to tak udělá, viz doporučení mladypodnikatel) se dotyčnou doménou vůbec nezdržovat a z indexu vyřadit…

  3. Tento systém jsem zkoušel. Oproti placle má tu nevýhodu, že Vaše originální články dáváte k nahlédnutí stovkám blogerů a oni si je pak mohou jednoduše vyvěsit? Pokud nenapíši článek dopředu, tak není možné zadat nabídku pro více blogů a jelikož nechci zveřejňovat článek dopředu, než se s nějakým blogerem dohodnu, tak musím psát poptávku každému blogu zvlášť, nehledě na to, že vše musí být vždy schváleno od provozovatele. V tomto mi přijde placla jednodušší a přehlednější..

Comments are closed.