900 tisíc !!!

K 20tým oslavám zavedení ČR/SR Internetu, dostal český internet hezký dárek. Přesně v 16:13:25 překročil počet registrovaných .cz domén hranici 900 tisíc. Vzhledem ke stále klesající prodejní cenně naší národní domény (125 CZK/rok bez. DPH) se předpokládá, že do konce roku by mohla .cz doména pokořit milionovou hranici.

Bouhžel nikde jsem nenašel aktuální statistiky jednotlivých TLD. Takže nevím kolikátá .cz na světě momentálně je. Pokud by někdo měl tyto informace tak hoďte do komentářů odkaz.

  • Kdyby nedošlo k rozpadu Česko-Slovenské federace (1993), používali by jsme domény .cs. Místo ní jsme získaly doménu .cz a Slováci .sk.
  • Do roku 1997 si nemohli registrovat .cz doménu fyzické osoby.
  • Takto vypadala stránka CZ NIC v roce 1998.
  • V roce 2000 stála .cz doména 1600 CZK a renew 800 CZK
  • V roce 2004 stála .cz doména 600 CZK
  • V roce 2007 stála .cz doména 400 CZK
  • Dnes stojí .cz doména 125 CZK

 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

27 Replies to “900 tisíc !!!”

  1. Vývoj ceny je skutečně razantní a do budoucna již cena dolů nejspíše nepůjde. Miliontá doména by skutečně mohla být registrovaná ještě letos.

  2. Je někde možné zjistit, které domény .cz byly zaregistrovány jako první a kým (mimo státní subjekty) ? Případně jakí webová prezentace byla první na doméně .cz ?Myslím, že by to byl zajímavý žebříček.

  3. Koukám, že za 125,- Kč má Wedos. Subreg zase o něco dražší. Dá se to chápat tak, že Wedos nevydělává na doménách, ale má levnější cenu jako lákadlo na zákazníky nebo se prostě Subregu nechce zlevňovat? :-)

  4. Dobrý den,
    my jsme na počátku prohlásili, že budeme ceny domén držet hodně nízko a tak se o to snažíme pořád.
    Je až zarážející, že mnoho zákazníků dokáže dnes stále za doménu platit několikanásobek ceny. Přitom se jedná o stejnou službu. U některých registrátorů nemáte v ceně nic. Někde, třeba jako u nás, je v ceně online administrace, online administrace DNS serverů, možnost přesměrování webu, možnost přesměrování mailu => je to již téměř využitelné k čemukoliv. Navíc dáváme 100MB prostoru pro statické stránky.
    V ceně je NONSTOP podpora přes telefon, mail a chat…

    Domény aktuálně prodáváme za nákupní ceny. Někdy je to i pod nákupní ceny.

    Tady je vysvětlení našich nízkých cen:
    http://datacentrum.wedos.com/nizke-ceny.html

    Ano, domény jsou lákadlem pro další naše služby. Za 17 měsíců naší existence (což bylo včera) jsme se stali největším provozovatelem root VPS (spíše VDS – virtuálních dedikovaných serverů) v ČR a za rok 2011 jsme byli nejprodávanějším hostingem v ČR.

  5. Ano 125 Kč je cena pro registrátory, wedos již od začátku zmiňoval, že na doménách postavený byznys nemá, za to subreg z velké části ano.

  6. To sice nemáme :-) , ale popravdě… tohle zákazníkům, které (oba) máme NIC nepřinese. Tedy kromě toho, že vás to stojí nějaké peníze a díky tomu cena domén musí být vyšší…
    Pokud se pleteme, tak nám to vyvraťte… :-)

    My místo “výletu” :-) věnovali čas vývoji a zítra spustíme nějaké novinky. A za pár dní další. A potom další.

  7. freez: To je prace naseho obchodniho zastupce :)

    Maki: zlevnili jsme, a protoze nejsme dotacni organizace ani neziskovka, tak koncovy cenik vice zlevnovat nebudeme

    Wedos: nasi programatori pracuji stale na rozvoji rozhrani, a abychom klientum mohli poskytovat dalsi kvalitni sluzby dle nasi vize, je nutne prave na takovych “vyletech” ziskavat nove zkusenosti a poznatky z mezinarodnich vod, ktere nas mohou jeste mnoho naucit.

  8. Upřímně řečeno – od doby co je internet masovou záležitostí, tak je známo, že podobné “veletrhy” zásadně upadají a podobné zkušenosti načerpáte i bez výletu. My jsme také před lety jezdily na veletrhy a různé výstavy. Dnes je to většinou ztráta času.

    Běžný klient využije běžné vlastnosti rozhraní a jen (zcela pochopitelně) jej zajímá cena za nabízenou službu. Služba je plus mínus zhruba stejná.

  9. O ceníku NIC jsem netušil, díky. Vysvětlení potvrdilo moji domněnku. Omlouvám se za OT.

  10. bylo by fér zmínit i Forpsi, kde mají CZ domény za 90,- bez DPH, popravdě u nich nyní doménu koupím, zaplatím a potom putuje pod správu Wedosu. :-)

  11. ota1980: Zdrazil registr, proto se to zvedlo, nicmene jsme presli na ceny v nakupci mene a pri upadajicim kurzu USD se ceny budou automaticky v prepoctu do CZK snizovat (a naopak samozrejme taky).

    Wedos: Nekdy je treba poznat veci/lidi i z druhe strany a ne jen jako pozorovatel. Z kazde dobre i spatne zkusenosti se snazime poucit a premenit ji v kvalitnejsi sluzby nejen ceskym klientum. Jen cas ukaze jestli se nam to dari ci ne.

    Nasi klienti asi nejsou “bezni”, zajimaji je mnohem vice sluzby.

  12. ota1980 – Ano, máme jak kreditní systém http://kb.wedos.com/fakturace/zalohovy-ucet.html , tak i hromadné registrace a hromadné přeregistrace http://kb.wedos.com/a/274/hromadna-registrace-domen.html . Vše je online a zcela automatické.
    Jediné co nyní nemáme je změna držitele domény bez notáře, ale za pár dní to bude vyřešeno.

    Gransy – s tím souhlasím, ale cestování po pseudo veletrhu je otázkou… Naslouchat se dá i tady. Velcí klienti, které se asi snažíte hledat na podobné akci – ocení funkčnost (a bez výpadků a chaotických změn :-) ), ocení nezávislost (kam určitě nepatří konkurence v dalších službách a hlavně odchyt domén, který “zavání” spekulacemi). Je to samozřejmě věc názoru.
    Jinak naše a vaše služby jsou hodně podobné. My nemáme tolik koncovek (umíme je – nenabízíme). Na druhou stranu máme nonstop podporu. Je tedy otázkou kde to komu bude vyhovovat. Rozdíl je v ceně. Jsou to sice desetikoruny, ale při více doménách se to nasčítá. Jsou však samozřejmě jiní, kteří prodávají domény za dvojnásobky a více a nemají podporu a nemají takovou administraci… Prostě to umí prodat.

    VŠICHNI: Od dnešního dne máme akci na domény. Nová i prodloužení CZ za 120, COM za 150, EU nová za 60, obnova za 100. Ceny bez DPH. Je to součást podpory včera spuštěných hromadných operací (hromadné registrace, přeregistrace, změny DNS apod.) http://datacentrum.wedos.com/a/202/spusteny-hromadne-akce-u-domen.html

  13. “Chudák Forpsi” :-)
    Wedos / Gransy >> lze nějak ve výpisu NICcz u domény vypnout informace ohledně sady jmenných serverů společnosti? Vadí mi, že se tam objevuje název společnost u které zároveň hostuji.

  14. Schejbi: ne, leda tak si udelat svoji sadu se svym technickym kontaktem a s DNS servery hostingu. Nebo si pak udelat primo i svoje DNS servery :)

  15. Ja nevim, co ti Wedosi nevoni na odchytavani domen. Podnikani jako kazde jine. Mozna te stve, ze to sam nenabizis/neumis?

Comments are closed.