Jak jsem hledal doménu s GPR

Dneska jsem se rozhodl, že si udělám takový menší testovací webík. Potřebuji na něj ale doménu s google page rankem alespoň 3. Vzhledem k tomu, že většina těch co mám jsou nějaké, řekněme rankově “seškrtané”, rozhodl jsem se zkusit sáhnout po osvědčené metodě a zkusit si vyhlédnout nějakou expirovanou.

Klasicky tedy projdu cely dnešní droplist (nějakých 60K kousků) a vyberu domény s GPR. Jenomže jsem narazil na problém, který moji roboti neumí řešit a to je zjištění fake GPR, pokud doména nemá alexa rank.

Naštěstí to bylo jen pár set kousků, takže místo vymýšlení skriptu jsem zkusil sáhnout po nástrojích na internetu, co zvládají bulk check. Bouhžel většina z nich ještě stále není schopná pracovat správně, po nedávných změnách. Vlastně jsem nic funkčního nenašel. Takže jsem stál znovu před rozhodnutím jestli si udělat dalšího robota co se o to postará anebo přejít na ruční procházení. V tom seznamu stejně bylo jen 134 kusů domén s GPR 3 a víc. Trochu jsem ještě zkusil potrápit můj nástroj na testování fake GPR na cybersquatting.cz. Bouhžel utáhl jen 50 výsledků, než jej Google odstřihl. Funguje totiž na zadávání řetězce info:domena.tld do vyhledávání google, což buď vrátí doménu (GPR je OK) anebo redirekt (fake GPR). Takže zbytek jsem spíš zkoušel ručně a podle toho jak se mi doména taky líbila. Zase jsem za každou cenu nechtěl nějaké šílenosti.

Ačkoliv je domén s GPR, každý den dostatek je to ještě větší junk, než před půl rokem, kdy jsem si kupoval domény s GPR jen na  prodej odkazů. Většina je fake s redirektem. Ten zbytek  zase nejde moc dobře testovat. Když vám doména s GPR 3 hodí 0 zpětných odkazů tak je něco špatně. Asi nejvíc použitelných kousků bylo z Asie (poměr počet zpětných odkazů na rank). Což mi je celkem jedno, protože GPR je nadnárodní. Na druhou stranu mě překvapilo jak málo jim stačí zpětných odkazů v porovnání s tím co tady vyvádíme mi v ČR. Tak trochu jsem byl zase na vážkách jestli se při výpočtu toho GPR tam nezapočítává nějaká proměnná, co posuzuje kvalitu stránek.

Nakonec jsem si ten můj kousek našel (GPR 3, nepoužitelná změť znaků). Ještě si jej musím dát do odchytu.

Přišel jsem ale na pár zajímavostí co by se mohli hodit i vám.

  • Za žádných okolností nevěřte expired doménám s ranky. Otestujte si zdali je rank fake jak jen to je možní. Hledejte zpětné odkazy a používejte selský rozum. Nenechte se oslnit vysokým rankem.
  • Na sledování zpětných odkazů použijte Yahoo site eplorer (klikněte na tlačítko Inlinks, u dropboxu Show Inlinks: nastavte Except from this domain). Dále si prověřte jejich kvalitu na backlinkwatch.com.
  • Pozor na verzi s www., podezírám algoritmus google, že pokud doména předtím byla s www a nový/starý obsah se hodí na variantu bez www, tak při nejbližším minipřepočtu o rank přijdete. Tohle je jen moje domněnka, neberte to jako fakt.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Jak jsem hledal doménu s GPR”

  1. Dobrej článek! Jen mě napadlo…není na to nějaká rychlá metoda? Jako že by existoval nějakej web, kde bude tento droplist podle kocovek a bude ukazovat reálný PR, reálnou alexu, reálný počet stránek co odkazují dle Yahoo. Bohužel nejsem programátor, mám problémy i s headrem ve WP…ale takováhle stránka by mohla mít desetitisíce unikátů denně…Mno, až se budeš Drago nudit, něco sťukni a pak zírej, na návštěvnost :-)

  2. pak dej vědět jestli se odchyt povedl :)

    ono taky může být problém/možné, že za půl roku ten rank zmizí, asiati často nakupují odkazy… takže ty odkazy můžou přestat platit a tak zmizí a s ním i rank

  3. Hmm podivné ten cybersquatting.cz, u mých ověřených domén ukazuje pravost 98% a ani o procento víc :-)

  4. Asi blbá otázka, ale kde se dá sehnat aktuální droplist? Je to někde veřejné?

    1. schizi: válí se to všude, kde nabízí odchyt (záleží jaké chceš TLD). Ideální je subreg, protože tam jsou expirované domény na několik dní dopředu v .csv formátu a nehrozí, že na nějakou doménu “zapomenou”.

  5. O subreg vím a používám :) ale tam jsou právě .com a .net domény.

    Hlavně bych chtěl .cz domény, takže pokud by někdo poradil, budu jen rád :)

  6. schizi:
    Jestli se ti nezalíbí regzone, koukni na
    http://www.daukce.cz/domains
    Můžeš si tam domény selektovat podle části klíčového slova. Nějak jsem k tomu přilnula. Jen se mi občas nelíbí aktualizace, protože tam občas i týdny visí cz domény, co mají uhrazeno prodloužení.

Comments are closed.