.ml domény budou zdarma

mother-of-god.ml je národní doménou Mali (stát v Africe). Momentálně je ve stádiu sunrise až do 31. května. Pak bude až do 14. června landrush. 15. června si bude moct doménu .ml zaregistrovat úplně každý a to i ten kdo nemá peníze :)

.ml doménu spravuje AGETIC (Agence des Technologies de l’Information et de la Communication). Pokud vím tak na doménu nebudou žádná omezení registrace, jako je tomu třeba u .de anebo .sk (nutnost mít lokální kontakt).

Domény rozdávané zdarma, by se měli chovat jako ostatní domény. S tím, že po roce je bude nutné prodloužit – opět zdarma. O provoz se bude starat společnost Freedom Registry, která má zkušenosti i s .tk. 15. června bude probíhat registrace formou, kdo dřív přijde, ten dřív registruje.

Oficiálním důvodem rozdávání, je aby se zvýšil místní zájem o IT odvětví a samozřejmě také povědomí o Mali. Slibují si zvýšení zájmu světa o tuto Africkou zemi.

Zatím jsem nenarazil na žádná omezení, například kolik je maximální limit domén, které si člověk může zaregistrovat. Ale počítám, že tam nějaké bude. Něco ve smyslu určitého množství minimálních návštěv za určitou dobu.

Osobně asi nejsem jediný, koho samozřejmě napadlo, nakombinovat domény zdarma s multihostingem a postavit na tom stovky či tisíce minisite, které budou vydělávat za měsíc zanedbatelné částky. Přiznejme si to, každé i to nejhorší MFA vždy něco vydělává, jen to nestojí za prodloužení. Takhle se spokojíte i s pár korunami za měsíc.

Největší hrozbou jsou samozřejmě různé scam weby plné malware a virů. Tomu se zřejmě nová .ml doména nevyhne. Otázkou je jak daleko to může zajít. Až tak, že Google bude považovat .ml domény za nedůvěryhodné a penalizovat je podobně, jak to kdysi dělal s info?

Přemýšlel jsem, na co by se mohla .ml doména použít. Myslím tím jako zkratka. S použitelných jsem našel jen:

  • Multi level
  • Markup language

Hmm tak nevím. Ale co když je to zdarma … :)

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “.ml domény budou zdarma”

  1. Ideální koncovka pro web, kde si koupíte vše, co Vás jen napadne vzít si s sebou na palubu letadla – ovšem jen s obsahem max. 100.ml;-)

  2. Zdarma s reklamou jako .tk a bez zaruk samozrejme jako u .tk …. pak jsou samozrejme normalne placene domeny bez reklamy (stejne jako u .tk) pres registratory.

    Krom .ml je pod stejnym systemem/platformou i .cf (Central Africa). Tzn, i .cf budou zdarma s reklamou, nebo pres registratory bez reklamy :) (viz http://dot.cf)

  3. ak to je zdarma tak si asi zo dve domény tiež regnem a niečo skúsim na nich vytvoriť, len aby tam nebol nejaký zádrheľ, že napríklad po 3 rokoch sa za ne bude musieť platiť a ešte aj nejaký vyšší peniaz

  4. Domény zadarmo … nestojí za řeč, max. chci-li něco – krátkodobě – odzkoušet, ale ani to nestojí za námahu (lze použít subdoménu). Vyzkoušel jsem dříve několikráte tzvn. “domény zadarmo”, nelze se na ně ale vůbec spolehnout. V dlouhodobém časovém rámci je ovšem “spolehlivost” požadavek “number one”. Vyjdu-li z toho, že lze registrovat naprosto “spolehlivé” domény s veškerou garancí za pouhou “hubičku”, tak v tomto světle není o čem přemýšlet.
    Toť má úvaha za 0.02c

    Pozn. Samému se mně podaří v mých prezentacích udělat hrubku. Vím, jaké to je. Pokusme se udržet náš jazyk stále krásný.

    “Domény rozdávané zdarma, by se měli chovat jako ostatní domény.” Domény – jako ženy – by se měly … Užití čárek nechám stranou:-)

  5. osobní doména pro někoho, kdo se jmenuje stejně jako otec:), nebo třeba fanweb pro rudolfhrusinky.ml:)

Comments are closed.