Prodané .cz domény 13. – 19. května

cz_ccTLD_logoMáme tu další nedělní přehled prodaných domén, tentokrát s totální dominancí SubRegu, kde se prodaly všechny tři nejdražší domény.

Nejdražší je dvoupísmennou qk.cz, která se prodala za 3K CZK. Je druhou nejlevnější prodanou dvoupísmennou doménou od dob, co si vedu evidenci. (úplně nejlevnější je yv.cz za 2.761 CZK, která se prodala 29. dubna 2013). Vůbec netuším k čemu by se daly písmena QK použít.

Na druhém místě je tento týden doména itapety.cz 2.972 CZK. Ačkoliv různí i/e domény nemám moc v lásce, myslím si že zrovna v tomto případě to není na škodu. Různé formy anglického ekvivalentu wallpaper,  budou mít vždy své místo. Máme je na stolních počítačích, noteboocích, telefonech, chytrých telefonech, elektronických prknech a třeba budou i na Google Glass. Jen tak nezmiznou. Nahradí je třeba interaktivní plochy, ale stále si je lidí budou spojovat s tapetami.

Třetí místo patří dvouznakové doméně e7.cz. Aukce skončila na částce 2,4K CZK. Celkem hezky vypadá a dá se dobře zapamatovat. Dokonce na e7 vrátí wikipedie i nějaké výsledky – mobilní telefon, vlak, cesta, charterová společnost a dokonce je tak označována i společnost sedmi nejrychleji rostoucích ekonomik světa, které v roce 2020 budou mít větší ekonomiku než státy G7.

Nejdražší doménou prodanou na dAukce je trenujeme.cz za 2.099 CZK.

Nejdražší kousky a statistika

Tento týden nebyl nic extra. Ačkoliv se na dAukce prodalo 88 domén, jejich celková cena byla jen 32.061 CZK. Na Subregu to byly 4 domény s celkovou cenou 9.177 CZK. Dnešní tabulka prodaných domén alespoň za 1K CZK je nejkratší za rok 2013.

1. qk.cz 3000 Subreg
2. itapety.cz 2972 Subreg
3. e7.cz 2400 Subreg
4. trenujeme.cz 2099 dAukce
5. o2cafe.cz 1300 dAukce
5. ucitelgolfu.cz 1300 dAukce
7. bazargolf.cz 1115 dAukce

Doménová předpověď

@DoménovýRobot doporučuje sledovat příští týden následující domény:

  • 20.5.2013 – kafilerie.cz ($)
  • 21.5.2013 – n/a
  • 22.5.2013 – prodejzlata.cz, albrechtice.cz ($)
  • 23.5.2013 – filmovymagazin.cz ($)
  • 24.5.2013 – angelhosting.cz
  • 25.5.2013 – n/a
  • 26.5.2013 – laubrsport.cz ($), krimizpravy.cz ($)

$ – znamená, že doména má záznam o prodeji alespoň za 1K CZK.

 

 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Prodané .cz domény 13. – 19. května”

  1. Také jsem pátral, co by mohlo „qk“ znamenat, a kdesi na webu jsem objevil, že prý ninja:-) E7 vypadá hezky, ale kromě výše uvedeného vysvětlení je to bída…a jakmile člověk moc fantazíruje, dojde k závěru, že hlavní devizou jsou snad jen ty dva znaky, nic víc. Osobně dávám kladné body učiteli golfu, pár potenciálních zákazníků se na tomto výrazu určitě pochytat dá.

  2. Když tak koukám na prodané domény, tak odchyt premiery.cz tento týden za 500Kč u subregu bylo slušné štěstí. Nechci vědět kam by to vylezlo v aukci :D

  3. to Jvic: a co budeš s premiery.cz ted delat? Kam by to vylezlo v aukci muzes vyzkoušet tak že tu domenu do aukce jednoduše dáš.

  4. Jan: Už jsem to řešil na webdealu. V zásadě s ní asi zatím dělat nebudu nic. 150Kč/ročně za ní objetuju :) A když zbude čas a seženu nějaké partnery (pro export dat) tak třeba i něco rozjedu :)

  5. QK.cz – Quelle Katalog smysl dává, ale na MFA s katalogem muzu pouzit libovolnou domenu za regfee a vysledek bude stejny. Celkove mi tahle manie dvoupismenejch domen moc nedava smysl.

  6. Nejedna se samozřejmě o žádnou manii. Dvoupísmenna doména je dvoupísmenná domena. Je krátka, super krátka. Z 99% berou dvoupismenné domeny firmy ktere je proste potrebuji a chtěji je. Proto TELEVIZE NOVA nepouziva TELEVIZENOVA.CZ ale TN.cz, raifka ma RB.cz, Kom.banka ma KB.cz a mnoho dalších příkladu…proto ze pro klienty je to tak proste lepsi. Prodal jsem nekolik LL domen a duvod byl vždy stejny braly je firmy at uz oficialni nazev vetsinou však jako zkratku své firmy, pro krátkost a jednoduchost. Příklad: Nase hlavni stranky najdete na Kvalitni kompresory.cz nebo muzete zadat i jen KK.cz Spousty LL domén at uz u nas nebo ve svete smeruje prave na firemni stranky kt.maji pocátacni pismena v nazvu. Nejedná se tedy o žádnou manii ale ve většině případu prostě o nutnost. QK.cz se prodala za 3tis. ale mohla se taky prodat za 25tis. pokud by majitele napr.kontaktovala firma s těmito písmeny na počátku v nazvu např Qněco Kněco a nutně tuto domenu chtěli což muže i kdykoliv nastat i když u konkrétně těchto písmen je menší pravděpodobnost.

  7. Tak já se pochlubím. Minulý týden jsem koupil od Simona doménu DoItalie.cz – přesnou cenu neprozradím, akorát naznačím, že by vyhrála týdenní přehled (viz tabulka v článku).

  8. Stephan: Tak to se nemas cim chlubit. Chlubit se muze akorat Simon.

Comments are closed.