Zveřejňování zajímavých domain nabídek na 404m.com

Před nedávnem tady byl seznam domén na prodej od miniJohna a Fondila. Ačkoliv jsem se podobným nabídkám dříve obloukem vyhýbal, chtěl jsem tentokrát zjistit jaký bude zájem, kolik se toho prodá atd. Sice se něco málo prodalo, ale čekal jsem od toho daleko víc. V seznamu bylo pár hezkých kousků, několik průměrných a ten zbytek za pakatel. Co jsem se poptával, tak se prodala snad jen jedna z těch za pakatel a několik lepších, ale to bylo už dopředu nasmlouvané, jen se kupci nějak nemohli rozhýbat.

Důvod tohoto testu byl zjistit jaký je tady kupní potenciál. Plánoval jsem udělat takovou pravidelnou rubriku, kde by jsem vybral dobré domény za rozumnou cenu a zveřejnil je. Něco jako pravidelný nedělní seznam prodaných domén na daukce. Věřím, že čtenáře by si to našlo, ale asi víc těch kteří radši křičí v komentářích reg fee. A jestli by teď někdo chtěl argumentovat tím, že to co nabídli minijohn a fondil byl předražený plevel, tak pro zajímavost je zveřejnění stálo 1K CZK. Což byla částka, která měla zajistit, aby si dobře rozmysleli jestli do toho půjdou anebo ne. Počítal jsem, že by mohli prodat domény tak za 5K. Nestalo se. Na 404m.com tak zřejmě není dostatečná kupní síla, aby mělo cenu něco  v tomto duchu rozjíždět.

V ČR chybí doménový minimarket, kde by se daly prodávat domény v rozmezí 1K až 20K. Ačkoliv lidi z daukce.cz na DD2 naznačili, že by mohl jejich systém v budoucnu tuto službu poskytovat, tak se jí jen tak nedočkáme. Já osobně vidím naději v aukcích na subreg.cz. Zatím se jedná jen o aukce expirovaných domén, na druhou stranu je to právě subreg, který už dokázal na poli českého domainingu nevídané věci. No uvidíme.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Zveřejňování zajímavých domain nabídek na 404m.com”

  1. Nechci hodnotit kvalitu domén, ale LetniSaty.cz nebyly spatné :-)

  2. Ano, přesně jak říkáš v ČR chybí “minimarket” domén a v neposlední řadě webových projektů.

    Když jsem tady uviděl ten zveřejněný seznam domén minijohna a fondila, tak jsem tomu nemohl uvěřit, že si to jsem vůbec dal :) -> protože si nemyslím, že to jsou dobré domény za rozumnou cenu, ano dá se tam najít pár domén řekněme 2, 3 domény, u kterých ta reálná cena sedí a to rozhodně nepatřím k těm co křičí regfee :). Dále většina domén byla určena konečnému zákazníkovi. A nějaký mfa se na těch doménách nevyplatí.

    Co se týče daukce, tak mě velice zklamali před měsícem 12. ledna jsem jim psal, jak to vypadá s uživatelskými aukcemi, na tož mi bylo odpovězeno, že opravdu budou, a že předpokládají, že do měsíce to spustí. Uplynul měsíc a kde nic tu nic. A to je škoda na daukce je kupní síla a tím pádem má obrovský potencionál jí dále rozšiřovat, místo toho aby se snažili podchytit celý trh s doménami a vybudovat si tu majoritu, tak jsou pěkně pomalý a s takovýmhle tempem, je může kdokoliv předběhnout.

    Najednou se objevil subreg s aukcemi, a v mých očích svitla naděje, že konečně se toho někdo ujal. Fandil jsem, aby předstihli daukci, když jsou tak nemožný, bohužel jak jsem později pochopil, tohle není jejich priorita, a slouží to spíš pro jejich osobní prodej odpadních domén.

    Můj osobní názor, je že má cenu něco rozjíždět na 404m, ale ne s takovými domény s takovouhle cenou bez likvidity.

    Kdybych bohužel, nebyl takhle časově zatížen, tak se do toho pustím sám.

  3. “bohužel jak jsem později pochopil, tohle není jejich priorita, a slouží to spíš pro jejich osobní prodej odpadních domén.”

    Ten seznam co tam byl byla proste varka co jsme dostali pro tento ucel k dispozici abychom na tom 1, zjistili zajem, 2, rozjeli funkcnost a potreby systemu. U webu specializovanyho na registraci a spravu domen nebudou aukce nikdy uplna priorita jako na aukcnich webech, ale bude to jedna z hlavnich sluzeb co budeme nabizet … prave diky tomu zvysenemu zajmu ze strany uzivatelu.

  4. Nevím, ale litr nebyla částka pro to, abych si rozmyslel, jestli do toho půjdu nebo ne :-)
    Prostě pokus, z mé strany pár obchodů proběhlo, tak pohoda :-)

    Hodně štěstí všem!

  5. Od těch “uživatelských” aukcí si slibujete nemožné at už budou kdekoli, to není tím, že by tu nebylo místo, to je tím, že není vyzrálý trh. Co si myslíte že v těch už. aukcích kdekoli (daukce,atd) bude/by bylo? to same co je/bylo na webtrhu nic lepšího se neobjeví. takže z 90% šunt za nesmyslné ceny. když cpe někdo nesmysly za desitku na WT apod, zakolik to bude cpat jinde?
    Když se něco objeví tak to nikdo nechce. Před pár týdny byla na WT aukce Tirana.cz za 200 kč hezká doména, za tu cenu super, byl jeden příhoz (samotného majitele,nebo blízke osoby, protože domena co jsem si všiml nebyla převedena) a expirovala – ted je na daukci a už je na 420…

  6. Podla mna, ak by sa urobil jeden poriadny minimarket na .sk a .cz domeny (pripadne .eu), tak aj domen by sa predavalo viac a lepsich.

  7. V ČR chybí doménový minimarket!

    Myslim, ze by jsi mel ve zverejnovani zajimavych domain nabidek pokracovat.

    Je celkem jasny, ze pri prvnim zverejneni to nebude mit extra uspech, ale verim tomu, ze lidi si postupne zvyknou a jsem i presvedcen, ze ti to ziska dalsi nove ctenare, co si te pridaji do RSS ctecky.

    Spis nez masovou nabidku domen v cene jednotek tisic bych ja osobne uvital nabidku vybranych zajimavejsich kousku s cenou v radu desitek tisic.

  8. Jinak, driv jsem dost kupoval domeny na webtrhu, ale nemam cas ani naladu se prehrabovat tunama odpadu, abych nasel jeden dva pouzitelne kousky.

  9. Já zrovna teď prodávám dvě domény (cena cca 1 – 2 tis.). Jenže kam to dát. Zkusil jsem Webfair, teď zkouším werb a pak ještě možná zkusím webtrh.

    S tím minimarketem máte pravdu. Hodil by se. Uvítal bych ho a určitě bych v cenách 1-3tis něco rozumného koupil.

  10. Situace na nasem trhu je blba, ale obecne je jasne ze likvidita u domen je extremne nizka a to ze nekdo nemuze prodat svuj kousek, hned neznamena ze trh je na hov.. proto jsem taky zkusil udelat webadresy a dam tam vetsinu domen a zkusit to propagovat hromadne

  11. Také jsem měl a mám v plánu pár zajímavých domén nakoupit. Jenže pro člověka, kterého doménový trh vůbec nezajímá, jen hodlá jednorázově se podívat, zda někdo neprodá pár zajímavých domén, tedy jednou, možná párkrát za život a jinak o tom nechce ani vědět – je to komplikované.

    Domény už jsou přebrané a prolézat padesát tisíc míst jestli někdo neprodává něco zajímavého nebudu. Poměr možného výsledku a času je velmi nevýhodný. Tak si prostě regnu volné věci a je to. Budu víc přemýšlet nad kombinacemi.

    Takových lidí je většina. Stejně tak jako odmítám kvůli koupení rohlíků být ve spolku přátel pekáren, dále ve spolku přátel droždí, dále ve spolku přátel pěstitelů pšenice a dále ve spolku výrobců pekárenských trub – tak kašlu na trh, který je sám pro sebe a tak nějak si vystačí sám pro sebe mezi sebou.

  12. Jednotné místo, kde by se daly kupovat (a prodávat) domény by bylo skvělé. Kdybych věděl, že se do toho určitě nikomu nechce, pustil bych se do toho sám, ale nebudu na něčem měsíc dělat, aby se po týdnu začaly rojit nějaké pochybné klony…

  13. Ahoj všem,
    dnes jsem koukal, že provozovatelé daukce spustili uživatelské aukce na netaukce.cz

  14. Doménová aukce tady opravdu chybí. Přemrštěným cenám a zaplevelování jde předejít jednoduše – povinnou nízkou vyvolávací cenou, třeba od korunky (jinak poplatek (nebo vyžší poplatek) za zveřejnění) + zrušení takových hloupostí jako je reservé.

  15. No osobně mě mezi těmi nabízenými doménami zaujalo tak 5 procent, zbytek mi přišel nesmyslný, nebo za přehnanou cenu. Každopádně tam zrovna nebylo nic na co bych se momentálně zaměřoval. Pokud by se tu ale něco objevilo častěji, zajímavé domény za zajímavou cenu, nebylo by to špatné.

Comments are closed.