Na netAukci už se objevují první klasické aukce

NetAukce.cz - aukce domén

Tak koukám co mi to tu bliká za reklamu a ona to reklama na dAukce. Celkem mě to zaskočilo, protože dAukce by měla mít až do 15tého padla, kvůli změnám pravidel CZ NIC. Po letmé kontrole zjišťuji, že se nejedná přímo o dAukce ale o sesterský projekt netAukce.

No vypadá to, že se rozjeli klasické aukce. U čtyř domén A8.cz, prijemnylet.cz, barbara.cz a irsko.cz je místo tlačítka koupit tlačítko přihodit. Domény budou v nabídce do 11.10.2011 a pak je zřejmě vyhraje nejlepší příhoz. Zatím u nás nabízí přímou dražbu pouze diskuzní fóra a po dohodě ještě subreg.cz, kde se za celkem slušné peníze zatím dražily převážně CC.cz domény.

Služba netAukce se rozhodla vsadit na reverzní aukci, tedy místo přihazování se cena snižovala, dokud se doména neprodala. Tento druh aukce se bohužel neuchytil, a proto se rozhodl provozovatel zkusit klasický model.

Dražitelé hodili předhodili před potenciál kupce hodně slušné sousto a8.cz (Audi A8) a irsko.cz jsou kousky, které se jen tak nepovalují na diskuzních fórech a či veřejných aukcích. netAukce si chce očividně oprášit pověst a dokázat nám, že se přes ní dá prodávat za pořádné peníze. Co myslíte podaří se jí to?

Teď mě ještě napadlo. Za kolik tipujete, že se domény prodají? Moje tipy:

  • a8.cz – 20K
  • barbara.cz – 12K
  • prijemnylet.cz – 5K (prodáno za 150 CZK)
  • irsko.cz – 50K

Doplněno 16:26 – Oficiální vyjádření provozovatele

Pridavam k tomu kompletni info pro doplneni: http://daukce.wordpress.com/2011/10/05/prodejte-sve-kvalitni-domeny-pres-aukcni-server-daukce-cz/

Aktualne se jeste odstranuje par musek, ale samotny system by mel byt funkcni. Do budoucna planujeme jeste vetsi integraci netAukce a dAukce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

28 Replies to “Na netAukci už se objevují první klasické aukce”

  1. Původně tam měli, že aukce končí zítra. Už jsem měl upomínku abych nezaspal. Říkal jsem si, proč tak málo aukcí a pak jsem si všiml jaké jsou pěkné.

  2. Ja si vsadim, ze se domeny sice vydrazi, ale prevedeny nakonec nebudou – cena nebude odpovidat predstavam. A svede se to na to, ze vyherce nezaplatil ;)

  3. notem: tohle se u dAukce ještě nestalo, že by někdo doménu vydražil, zaplatil a pak nedostal, protože by se někomu zdálo, že je to málo …

  4. to notem : toto neni mozne co pises a muzes si vyzkouset tim ze onu domenu treba koupis za onu cenu ty.
    Jestli tomu dobre rozumim, kdyz mam ucet napr na wedos a domeny tam a chci prodavat na netaukci tak musim tey zajit k notari, overit podpis zmeny majitele,a poslat na netukci ktera toto absolvuje stejne a odesle na nic.cz nebo to jde i nejakym snazsim zpusobem? Pres subreg to tusim slo online v administraci nevite zda toto jde i u jinych registrátoru?

  5. nejvíce mne zajímá, co se stane až se změní pravidla nic.. jak to bude v reálu a jak se změny osvědčí.. btw, už jsi viděl spoluzaky.cz? změna ala facebook

  6. Nevěřím, že by takový projekt jako dAukce/netAukce riskoval ztrátu důvěry svých zákazníků ještě předtím, než si je pořádně získá. Teď při startu jsou nejvíc na očích. Pokud by zkusili takový “podvůdek”, měli by po srandě.

  7. Díval jsem se na irsko. Na prvni pohled hezká travel doména. Po zjištění pár podrobností okolo to zas taková výhra není. Celkem odpad.

  8. Mě spíš zaráží to, že není možnost určit si vyvolávací cenu, přecijen prodávat kvalitnější doménu de facto “od korunky” mi přijde trochu riskantní. Ostatním to nevadí?

  9. Robertek : jakých podrobností ?
    Doména je kvalitní, viz třeba fandor za kolik nedávno prodal tunisko.org. A pro cz název je .cz lepší volba než org. Destinace de facto obě atraktivní, je fakt, že fandor tam měl udělaný pěkný web, který začal už i něco málo sypat.

  10. claymes: provozovatelům daukce a netaukce šlo vždy prvně o likvidaci, proto zavedli ty obrácené aukce u netaukce, aby se postupem času prodaly, chápu je že chtějí mít zaručenou likviditu, ale na druhou stranu tam doménu s hodnotou nad 50k nikdo nedá, kdyby zavedli volitelnou vyvolávací cenu na poloviční hodnotu odhadované ceny, samozřejmě by procházeli schvalovacím procesem a jen pár opravdu hodnotných za reálnou (poloviční) cenu by prošly… jinak by právě vznikl ten problém jako na webtrhu, aukru apod. že tam lidi nahází samé hnusné a odpadní domény za tisíce…

  11. a8.cz – 4K
    barbara.cz – 5K
    prijemnylet.cz – 3K
    irsko.cz – 45K

  12. Omlouvám se za drobné ot. Jsou někde k přečtení změny pravidel CZ NIC?

  13. riskantni to je ale kdyz ji mas nevyuzitou a kupec dlouho neni tak co s ni, myslímže kvalitnejsi domena/y si najde kupce vzdy za vice nez 150,-
    trosku me prekvapila provize ve vysi 15%, coz se mi zda takova vrchni hranice nevim jak je to jinde ve svete kdyz pripoctu dan s prodeje tak mi zustane malo, malo, malo :-( ale chapu ze zadarmo to delat vše nebudou/čas, administrativa, provoz atd./ a nikdo nic nedela aby to delal zadarmo

  14. ota1980: (odpověď proč myslím, že irsko nemá velikou hodnotu): základní data – podívej se na počet hledání “irsko” (jednotky denně), podívej do našeptávače (dominuje fráze na hledání fotbalového zápasu), podívej se kdo inzeruje na toto klíčové slovo (google nikdo!, na seznamu 3 inzeráty), podívej se na počet dostupných zájezdů na invia.cz a porovnej třeba s tebou zmiňovaným tuniskem, podívej se na výsledky vyhledávání (dominují weby o nabídkách brigád v irsku)

    prostě toto není doména o travelu

  15. Petr: no jo, věř tomu, že mám poměrně dost nevyužitých domén, o které se nikdo nehlásí s reálnou cenou vyšších desetitisíců … a roky nic. Takovou doménu prostě od 150 Kč nedám. Podle mě by měli dovolit nastavení vyvolávací ceny nebo vyhrazené ceny.

  16. claymes: roky nic :-) to me pobavilo/nic ve zlem/, promin ale protiřečíš si. Pokud roky nic tak to znamena jedine a to ze nebudou tak dobre. A tu realnou cenu sis urcil sam/nevim dle čeho usuzujes ze tebou navrzena cena je realna, realna cena je takova kolik za ni lide realne daji ne jakou ty mas predstavu.
    Nastaveni ceny je nesmysl, takto je to vsude, domenu tedy muzes vystavit tam kde to takto je. Daukce je prave uplne jiny styl prodeje a je samozrejme dobre ze to takto je

  17. Milan: nevím proč mě stíráš. Hodnotu domény odhadovali lidé, kteří tomu rozumí (Honza Starčevič, Fandor). Před těmi několika lety už jsem měl ten prodej dohodnutý (za 60k) , bohužel zemřel společník kupce, který měl mít zásadní postavení v chystaném projektu a tak z prodeje sešlo. A od té doby se nikdo neozval – je to hodně specigický obor, ale doména hodnotu má. A doménu, na kterou jsem měl nabídku desetitisíce za 150 Kč vystavovat nebudu, bylo by to podle mě nesmyslné. Ono počkat na správného kupce je často nejlepší, i když vhodně nastavenou aukcí by se tomu dalo hodně pomoci… to ale bez reserve nepůjde … jsem sám zvědavý na irsko.cz … podle mě tak 30k max, ale geo nedělám, přiznávám :)

  18. Nikdo te nestira, myslim to dobře, jen reaguji na to co jsi napsal.To ale vubec nemuzes porovnavat ted a kdysi pred x lety, ceny vetsiny domen jsou jinde, dole, mnohem nize a neni to jen u domen skoro u vseho “zbozi” jsou ceny níze nez napr pred 5-6ti lety, kdysi vyroba stranek stala 30tiic dnes ti je udelaji za 8 a mnohem lepsi a tak je to se vsim tedy pokud ti je nekdo ohodnotil pred xlety ted to vubec ale vubec neplati. ČR je mensi trh/celkove mene kupcu/, mnoho domen, mene lidi kteri by je kupvali-potrebovali..
    V roce 2007 jsem prodal jednu domenu za 50tis, ted bych ji neprodal ani za 10 to vim jiste.
    Ceny svych domen zda je o ne zajem si muzes vyzkouset napr.na webtrhu ale o mnohem svedci ze je stale mas a neprodal si je ted bud opravdu nejsou tak kvalitni nebo mas nadsazene ceny na dnesni dobu.
    Tve vystaveni na daukci by nebylo nesmyslne, pokud daukci veris a veris ze mas ty domeny kvalitni tak kde je problem? Mas nejaky vnitrni pocit ze je zrovna na daukci by nikdo nekoupil od 150kč nebo koupil za malo? A pri vystaveni napr od 30tis ze by je nekdo koupil? Myslim ze prave opak je pravdou ale pokud na prodej nespechas, drz je dalsich napr 6let či roky jak pises treba je pak nekdo koupi a nebo taky ne. To uz zalezi na tobe jinou moznost nemas, a zavedeni drazeni od “nejake prodejcem nastavene ceny” to by daukci prirovnalo k aukru nebo webtrhu proc toto delat? Neni duvod.
    Poradim ti, vyzkousej prodej u jedne ze svych domen o ktere si myslis ze je”nejslabsi” treba te samotny prodej prekvapi,a pokud ne nebudes tak zklaman, prodas o neco levneji jen jednu z mnoha svych domen, do hrobu si je nevezmes, je to risk a proto je to tak vzrusujici nez fadni vystaveni od 40tisic a cekat zda nekdo napise nebo zavola ze ji tedy bere :-)

  19. Trošku mě překvapuje, že aukce může končit i o víkendu. Vždyť se přeci na dAukci zavádělo pravidlo, že se prodlužují automaticky do pondělí.. Škoda, že to není i tady.

  20. dle ocekavani… nedokazu si dost dobre predstavit co by na te domene melo byt(prijemny let letadlem , balonem ? proc ? proc by nekdo delal stranky o prijemnem letu)
    Navic je mnoho kombinaci volnych s podobnou predponou.Domena prakticky nepouzitelna asp.dle meho nazoru

  21. @spiedy: aukce koncici v nedeli byl omyl, jiz jsme chybu opravili

Comments are closed.