404m.com migrovalo

Tak už mě ty chyby u WP + godaddy přestali bavit. Každým dnem se mi ztrácelo čím dál tím víc indexovaných stránek ze seznamu (jen za včerejšek to bylo přes 90). Když jsem se ptal podpory co s tím hodlají dělat, tak mi bylo nejdříve vysvětleno že žádný problém nemají a ve všech prohlížečích jim to funguje. Následně jsem jim vysvětlil a poslal log z mého robota, který jim měl ujasnit že, když robot něco hledá tak jej nemusí zajímat, že si projde redirektem 302 – 302 – 301 až na 200, ale už u prvního redirektu se zasekne a následně to zkusí za pár dnů. Bylo mi vysvětleno, že to je naprosto běžné a zatím nezjistili dopad na vyhledávače. No nebudu to dál rozebírat. Minulý článek o chybě WP tak prosím berte s rezervou. Jediné co vím jistě je že .htaccess + WP + godaddy teď nehorázně blbne (chyba je v nějaké akceleraci) a mnou navrhované řešení funguje jen pokud hosting není vytížený resp. neakceleruje. O godaddy se teď bavit už dál nechci.

A kam že to 404m.com zamigroval? Vzhledem k tomu, že celý blog není zrovna dvakrát prodělečná záležitost chtěl jsem VPS, který v pohodě utáhne měsíční návštěvnost a dá mi navíc dostatek prostoru na některé moje experimenty, které jsem v poslední době trochu omezil. Novým domovem 404m.com se tak stal angel-hosting.cz. Koupil jsem tarif za 300 CZK/měsíc. Upřimně čekal jsem že to bude tak 2x tolik, ale i přes nízkou cenu jsem nakonec podlehl tlaku referencí a lidí, kteří už mají s angel hostingem zkušenosti. Zatím si nemůžu VPSko vynachválit. Odezva, rychlost, prostě všechno je daleko rychlejší. Takže si můžete vychutnat 404m.com v klidu a pohodě.

Co se týká ostatních projektů, zatím jen řeším problém s .htaccess. Nahrál jsem si na zkoušku jedno mé MFAčko a nefunguje mi friendly seo URL. Zkoušel jsem verzi pro godaddy i hostmonster ale žádná nefunguje. Jde mi o to, aby se sub.domena.cz/neco-neco přesměrovalo na na sub.domena.cz/index.php?p=neco-neco. Nějak mi to nejde zprovoznit a nevím kde mám chybu. Mno ale s tím si poradím.

Btw. od sponzora 404m.com (má reklamu napravo) jsem dostal pár kódů na .eu domény zdarma. Takže prvním 10 lidem, kteří do diskuze napíší že chtějí kód zdarma pošlu na email, který uvedou v příspěvku jeden z kódů. Akce je limitovaná 30 minutami a samozřejmě 10ti kódy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

36 Replies to “404m.com migrovalo”

    1. OK akce. Končí. Rozdal sem celkem 4 kódy. Pokud by měl někdo nápad na nějakou akci jak přerozdělit zbytek tak navrhněte :)

  1. Díky za kod, přidávám aspoň rep+ na Webtrhu.
    Email mi mimochodem spadl rovnou do spamu :-)

  2. RewriteEngine On
    RewriteRule ^kontakt$ /index.php?page=kontakt [L,QSA,NC]

    tohle funguje :P

  3. ahoj, tak to jsme sousedi :-) Zdravim. Tak to kuli tobe to urcite o vikendu drhlo :-)

    Jake pouzivas pluginy do WP na urychleni? Ja Hyper Cache. Nemuze to byt tim?

    1. xdream: migroval sem dneska, žádné pluginy na urychlení zatím nepoužívám

  4. Když jsem sem vstoupil, tak jsem si říkal, že je to nějaké rychlejší :-D

  5. Ja nechapu, proc si vybirate hosting, ktery provozuje jeden clovek. Ve skutecnosti tedy jenom reselluje…

  6. Tohle by rovnez melo fungovat:

    RewriteEngine On
    RewriteCond %{QUERY_STRING} ^p=([^&]+)$
    RewriteRule ^([^/]+)\.html index.php?p=$1 [L,QSA,NC]

    na sub.neco.cz/neco-neco.html zobrazi sub.neco.cz/index.php?p=neco-neco

  7. Dobrá volba hostingu, to chválím taky tam jsem a mám radost když u nich vidím třeba tyto www stránky. O jakých kodech se to tady pořád píše :)

  8. Taky jsem nedávno řešil problém s htaccess na angel hostingu. Konkrétně stačilo přidat řádek

    RewriteBase /

    a jelo to :)

  9. Subjektivně je angel-hosting hodně rychlý, alespoň podle tohodle blogu. Uvažuju o něm do budoucna.

  10. Nechápu harryho. Jeden člověk = něco špatného?
    Taky mám angel :)

  11. v chromu nejde odeslat komentář – pry jsem nevyplnil antispam políčko. žádný tu není.

    1. Re4DeR: no ono se vyplňuje samo v tom je genialita tohoto zabezpečení. Problém je, že některé prohlížeče to neumožňují. Jedná se o plugin Raven’s Antispam. Od doby jeho aktivace se tady neobjevil ani jediný robot spam.

    1. networ: jak sem psal výše akce skončila včera v 17:30. Další plánuju na dnešek :)

  12. Dobrá volba, drago. Přemýšlím o zvýšení tarifu (teď jsem na tom nejlevnějším).

  13. Ok, zamlouvám si první kód :).
    PS: ale rychlost tu je krásná. Uvažuji taky o Angelu.

  14. Kdo uvažuje o Angelu, tak jsem psal na blog recenzi ( http://blog.rypi.cz/1689-angel-hosting-vynikajici-vps-hosting/ ). Jsem opravdu mimořádně spokojen se vším. Mám jak tarif MINI, tak MAXI.
    Jinak sice ho provozuje jediný člověk, ale na nějaké úkony si najímá externí firmu (tuším DNS servery…) a úroveň podpory (kvalita a ochota) je mnohem vyšší, něž u většiny hostingů.

    Drago: fungoval ten htaccess? Já tam neměl žádné problémy…

    1. Rypi: bouhžel mi to nefunguje. háže mi to stránka nenalazena. Něco musím mít blbě nastavené, protože WP normálně jede a ten taky používá .htaccess.

  15. Nemůže to souviset s automatickým vytvářením subdomén?

    Třeba v případě WP MU je potřeba to vypnout, protože jinak se Apache nechytá a hledá namapované subdoménové složky, místo virtuálně subdoménových blogů. Není to podobný případ?

    1. Bacon: ano jedna se o subdomeny. Akorat uprimne nevim jak si s tim poradit :/

Comments are closed.