.xyz přichází s novou akcí – domény za 0,99 USD/rok, má to ale háček

Během posledních dvou měsíců ubylo přes 1 milionů domén .xyz. Stále jich však zůstává přes 5,6M registrovaných. Jedná se o dopad velké akce z minulého roku, kdy bylo možné si registrovat novou .xyz doménu od 1 centu. Celkem bylo v této akci registrováno přes 3M domén.

I přes tento velký propad stále .xyz mezi nTLD vede. XYZ.COM LLC navíc pokračuje s velkými akcemi.

Pravě teď jede AYDACFU (All your domains are come from us), kde můžete získat číselnou doménu (6N, 7N, 8N a 9N) za akční cenu 0,99 USD/rok a to včetně prodloužení.

Marketingově je akce pojata trochu podivně. Viz. promo následující video:

Myšlenku to však má dobrou. XYZ.COM LLC vsází na levné domény pro IoT. Popravdě převážná většina číselných domén od 100K do 999M jsou nepoužitelné, tedy neprodejné. Na druhou stranu dají se využít pro různé testovací účely anebo v některých případech jako náhrada za IPv4, kterých je akutní nedostatek (IPv6 stále nejsou všude podporovány).

Cena 0,99 USD/rok je doporučená cena. Registrátoři budou platit XYZ.COM LLC 0,65 USD/rok. Prozatím není možné si doménu za zvýhodněnou cenu prodloužit, protože ta začne platit až 11.11.2017 i na prodloužení, ovšem registrovat už se dá.

Závěr

Osobně si myslím že internet potřebuje velmi levnou plnohodnotnou doménu, ideálně za symbolickou cenu. Levné hostingy už máme, dokonce už máme i SSL certifikát zdarma, který podporují snad všechny hostingy (Let’s Encrypt). Prostě aby si web mohl pořídit každý.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “.xyz přichází s novou akcí – domény za 0,99 USD/rok, má to ale háček”

  1. Doména .xyz sice má ze všech nTLD nejvíce registrací, ale dosud jsem na ní téměř neviděl žádný seriózní projekt. Většinou se jednalo o skryté PR samotného registru. Na druhou stranu .xyz poměrně hojně využívají Poláci.

Comments are closed.