Prodané .cz domény 16. – 22. června

Tento týden se tedy děly věci. Jak doménový robot předpovídal, uvolnilo se sedm dvouznakových domén. Tři z nich pochytal Subreg, tři skončily u Tele3 a jednu nakonec původní majitel prodloužil. Cenu odchycených domén na Subregu se pravděpodobně dozvíme příští týden.

dAukce si může připsat tamní třetí nejdražší doménu roku 2014 – kampa.cz. Nový majitel po 45 příhozech za ní dal 19K CZK. Jako člověk z přilehlé kolonie Táborské v distriktu Jižní Čechy, nedokážu posoudit hodnotu tohoto ostrova v Praze. Co jsem tak koukal na cenu bytů v této oblasti, tak by jsem si tipnul, že to byla dobrá koupě. Ale nevím, můžeme to prodiskutovat v komentářích

Druhé místo je taky zajímavé. Na Subregu vydražena planetazvirat.cz za 3K CZK je doslova loupež. Ranky 4/2, 34K zpětných odkazů z 414 domén a ahref domain rank 54. Navíc historie domény sahá do roku 2001. Na authority website jak dělaná. Ideálně obnovit původní obsah.

O třetí místo se dělí mistenka.cz a uveryonline.cz. Obě prodané za 1.655 CZK na dAukce. Zatímco první jmenovaná mě nějak zvlášť nezaujala tak druhá už je jiné kafe. Možná se na první pohled nezdá až tak skvělá, ale pokud by to byla pujckyonline.cz už by některý z vás určitě tipovali pětimístné částky. Takto asi zůstaneme o řád níže. I když … Dáme anketu :)

[poll id=”175″]

Statistiky

Celkem se na dAukce prodalo 27 domén za 31.088 CZK, na Subreg jsem do dnešního přehledu zařadil 16 domén za 10.511 CZK. Po delší době jsme tak překročili částku 40K CZK.

Nejdražší domény tohoto týdne jsou

1. kampa.cz 19000 dAukce
2. planetazvirat.cz 3000 Subreg
3. mistenka.cz 1655 dAukce
3. uveryonline.cz 1655 dAukce
5. pocker.cz 1650 dAukce
6. zastavky.cz 1520 dAukce
7. exart.cz 1100 dAukce

Jen pro zajímavost nejdelší prodaná doména tohoto týdne je dominikanska-republika-last-minute.cz, která má 34 znaků (rekord drží domén s 38 znaky). Jó klíčová slova v doméně jsou stále důležitá :)

Doménová předpověď

Na příští týden @DoménovýRobot doporučuje zauvažovat nad následujícími kousky:

  • 23.06.2014 – hyde-park.cz ($)
  • 24.06.2014 – novostavba.cz
  • 25.06.2014 – n/a
  • 26.06.2014 – realitni-expert.cz ($), zemepis.cz
  • 27.06.2014 – koupelky.cz ($)
  • 28.06.2014 – letenkykmori.cz
  • 29.06.2014 – prodejvin.cz, ($), zlucovekameny.cz ($)
  • $ – doména má záznam o prodeji za 1K+ CZK

Závěr

Tak to jsou všechny prodané .cz domény, o kterých za tento týden vím. Pokud jste se doslechli o nějakém dalším prodeji, tak prosím dejte vědět, ať je mohu doplnit do rejstříku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “Prodané .cz domény 16. – 22. června”

  1. uveryonline.cz jsem dával do aukce já, očekával jsem částku někde mezi 10-20k, ale částka 1655 Kč byla pro mě velkým zklamáním :( a to se přitom na daukci prodávají i větší pí*oviny za větší prachy

    jsem z toho zklamán

  2. Tento týden jsem se pokoušel přes Subreg odchytit doménu Fila.cz, která se měla uvolňoval o půlnoci z 19. na 20. června. Stávající majitel, nějaký Ital, ji prodloužil ve 23:58 hod., tedy dvě minuty předtím, než by doména přešla do stavu “určeno ke zrušení”. Musím se tedy dál spokojit s .ME doménou. :c)

    Jinak děkuji Dragovi za minulou doménovou předpověď, na základě které jsem si vlastními silami odchytil doménu Filashop.cz :c)

  3. Původně na té doméně běžel web o filatelii, na což by se dalo navázat, příp. ji využít pro eshop s oblečením značky FILA. Ale konkrétní plány s ní zatím nemám, to mě teď jen tak napadlo. :c)

  4. To pepepe: Obecne je to tak, ze pomerne kvalitni domeny je problem prodat v bezne aukci za par stovek, ale kdyz je necham exnout, tak to jde na Daukci do celkem zajimavych castek.

    Zkousel jsem na prodej domen pouzit Webtrh, Webdeal, zde u Draga, prime osloveni, atd…, je to celkem jedno, dokud domena neexne, tak je o ni zajem minimalni, ale po expiraci a odchytu se na ni sesypou zajemci jak vosy na bonbon.

    Po pravde musim priznat, ze nevim co s tim. Zatim jsem nenasel prodejni kanal, ktery by byl schopen oslovit srovnatelne mnozstvi zajemcu jako Daukce.

    1. TonyK: ještě zkus metodu “trollování”. Doménu nech vyexpirovat až do poslední hodiny před zrušením. Prodluž jí a dej na ní nápis doména je na prodej a nějakou hezkou cenu k jednání. Jinak jako u všech prodejů základ je zpropagovat prodej domény jak to jen jde a kde to jen jde.

  5. TonyK: Např. u aukcí na Subregu je problém v tom, že se jich účastní stále stejní lidé, což lze vysledovat dle uživ. jmen přihazujících, kterých je tak pět. Občas se najde nový dražitel, ale ten to většinou vzdá poté, co se cena domény přehoupne přes 1 tis. Kč a dále již přihazují jen známí “mazáci”. A jelikož ti mají zájem jen o určité domény, tak se pak často stává, že na dobrou doménu, i když ji vložíš do aukce za poměrně nízkou částku, nikdo nepřihodí.

  6. Fíla: tak vzhledem k tomu, se si domenu drží italská firma fila s.p.a od roku 2004 tak se ji asi jen tak nedockas…

    Jinak filashop.cz pro prodej oblečeni FILA – no nevim, ale mohl by tam byt problem s ochranou známkou. A ze jich je ve znění FILA celkem hodne :)

  7. jsem rád když vidím, že koupit planetazvirat.cz byl dobrý nápad
    asi je lepší když to chytí subreg, protože tam ta aukce není tak divoká jako na dAukce.cz.
    On to byl i tištěný časopis, původní plán byl také obnovit obsah, ale tematicky tohle asi není zase tak zajímavá nika.
    Takže teď se kloním spíše k e-shopu – zverimexu.

  8. Jan Potůček: Vlastník domény Fila.cz je mi znám. V minulosti jsem mu posílal i návrh na odkup domény v italštině, na který ale nereagoval. Vím, že se této domény na 99% nikdy nedočkám, proto jsem loni koupil od německé společnosti generickou doménu Fila.info, a to pro případ, že by Černohorci v budoucnu zavedly nějaké restrikce u své domény .ME

    Na doméně Filashop.cz by se rovněž daly prodávat psí produkty (žrádlo, obojky, oblečky), jelikož plemeno Brazilská fila je i u nás docela známé. :c)

  9. Úvěry online.. takových webů je už tuna a je jich spousta zavedených… taková doména nemůže mít přece velkou hodnotu… samej home credit apod…

  10. kdyz domena expiruje, tak se cena pohybuje okolo 1-5k. ALe jakmile ji nekdo ma, lidi si pak mysli, ze vam ji dotycny proda za 10k+. Proto je zajem o expirovane domeny

Comments are closed.