Řazení webů podle stavu v GWT

V Google Webmaster Tools (Nástroje pro webmastery) přibyla možnost řadit weby Podle stavu webu. Takže pokud máte desítky či stovky webů v GWT můžete si je poskládat a začít řešit problémy. Co jsem vypozorovat, tak úplně dole jsou weby, které nejsou ověřeny, pak následují chyby s falešnými 404, problémy s přístupem na stránky (zaznamenané výpadky = 100% nedostupnost) a penalizace. Pokud žádný další problém není, tak se výsledky řadí podle abecedy. Podle toho poznáte, že je s weby všechno v pořádku.

Zajímavé je, že ačkoliv problém už pominul, tak je web označen za “problémový”, dokud nesmažete zprávu. Čistě ze spekulace by jsme mohli uvažovat, že problém přetrvává dokud, tam je zpráva. Takže na nic nečekejte a zprávy neignorujte jako já :)

Google-nastroje-pro-webmastery-radit-Podle-stavu-webu

Ještě jedna zajímavost. Penalizace jsou sice posunuty dolů, ale není u nich žádná informace, jak je vidět na obrázku tweetů, který postnul @Charles_SEO.

Osobně to potvrdit nemůžu, protože jsem všechny penalizaci, co jsem měl vyčistil. Já věděl, že si mám alespoň jednu nechat :(

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Řazení webů podle stavu v GWT”

  1. “Co jsem vypozorovat, tak úplně dole jsou weby, které nejsou ověřeny…”

    Podle mého je to nesprávný úsudek. Vždyť řada webů nemusí GWT vůbec používat, je jim na nic. A nebo používají jiné nástroje. Což podle mého není důvod pro jakoukoliv penalizaci…

    1. O. Brandos: opravdu jsou dole (v seznamu) neověřené weby (mám jich tam 5). Google “odhadne”, které weby ti patří a přidá ti je do GWT. Po ověření se zařadí do seznamu. S pozicemi to zřejmě nebude mít nic společného, jen se prostě neověřené weby řadí na konec seznamu.

Comments are closed.