Jak si vedou nové TLD u Czechia

logo-czechiaO nových TLD jsem už psal. Osobně to sleduju spíše z zpovzdálí a moc aktivně se do toho nezapojuju. I když občas mám nutkání něco si zaregistrovat už jen kvůli otestování, jak se k nim zachovají vyhledávače. zatím úspěšně odolávám a pokaždé si říkám, že mám frontu domén, které by si zasloužily alespoň nějaký obsah :)

Nové TLD prodávají u na czechia.com odkud mi poslali graf jaký zájem je o kterou TLD.  Zároveň je v tabulce i datum spuštění.

nove-tld-u-czechia

Jak je vidět největší zájem je o doménu .guru, pak s odstupem .photography, což je pro mě překvapením. Člověk by čekal, že pofrčí spíše ty krátké TLD. Zrovna .photography mi přijde, no jak to říct hodně extrémní záležitost. Stav je k 20.2.2014.

Celkem by mě zajímalo jestli někdo z vás už šel do nějaké nové TLD?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Jak si vedou nové TLD u Czechia”

  1. chtel jsem jit do jistych guru a technology, bohuzel byly vsechny odkoupeny jiz v early access :/

  2. nejvíce se mi líbí .guru, nevím však jak hodně se rozšíří a kdy si na něj veřejnost zvykne, photography je fakt dlooouhá když uvážíme délku takovou aby měla nějak smysl(což by právě u těchto TLD chtělo) tak se pohybujeme kolem 20 znaků

  3. Zatím ne, i když nutkání občas také je. Možná jsem zaváhal s monalisa.gallery, když byla ještě volná..

  4. Nové TLD domény mi v českém prostředí nepřipadají zrovna moc užitečné. Možná ještě .guru může být zajímvé pro specifické účely, ale u .photography to nechápu – vždyť to ani většina Čechů nenapíše :-). Je ale možné, že většinu domén registrovali klienti Czechie spíše pro zahraniční trh (ne tedy pro české fráze).

  5. Cely mi to prijde jako nesmysl. V ceskem prostredi je handicap, pokud projekt nema .cz domenu a stejne tak na mezinarodnim poli je potreba byt na .com. Uz ani .eu neni zadna vyhra a tyhle nove TLD mi pripadaji jako nafouknuta bublina.

  6. ako už viacerý nado mnou písali tieto nové domeny sú vhodnejšie skôr pre zahraničný trh a anglicky hovoriace krajiny

  7. Nema to podle me moc sanci na uspech, spis se registratori snazi vytriskt co to jde.

  8. GURU je populární celosvětově, protože má jasný význam. Umím si na takové doméně představit X projektů i u nás.
    U domény .photography je důvod v zákaznících. Zoner je firma známá fotografickým SW a má tisíce foto zákazníků. Takže ač se to zdá překvapivé, v případě czechie to je logické.

Comments are closed.