Prodané .cz domény 5. – 12. května

cz_ccTLD_logoPravidelný nedělní report prodaných domén je tady. I tento týden pokračoval ve znamená stagnace na dAukce. Celková cena prodaných domén byla jen 23.958 CZK. Hold se nic zajímavého zřejmě neuvolnilo. Na Subregu se prodaly domény za 4,1K CZK, alespoň podle toho, co je veřejně k dispozici.

Nejdražší doména tohoto týdne byla festivalsvetla.cz, kterou prodal majitel za 6,5K CZK. Mám tady i jeho komentář:

“Prodejní cena byla 6500Kč bez daně. Registroval jsem ji po její expiraci, nikdo ani neodchytával.”

Takže hezké obchody se dají udělat občas i bez pomoci odchytávacích služeb.

Druhá nejdražší doména byla prodána na dAukce za 4,6K CZK. Jedná se o regionalnizpravy.cz. Celkem zajímavý kousek. S tím jak jsou lidi laxní k celorepublikovým zprávám, se mi zdá myšlenka lokálních zpráv stále zajímavější a zajímavější. Město Tábor, kde bydlím pravidelně vydává místní noviny a musím říct, že to není špatné čtení. Navíc rubriky, které běžně ve zprávách na ČT nesledují, jako třeba kultura, si v lokálních novinách přečtu. Do Prahy na výstavu historických obrazů nepojedu, ale do města si občas zajedu. Podle mě lokální zpravodajství má budoucnost.

Třetí místo patří opět dAukce a doméně regionalnitv.cz, která se vydražila za 4,1K CZK. Na rozdíl od lokálních novin, lokální televizi ignoruju. Reportáže na internetu by jsem ještě bral, ale televize mi posledních několik měsíců nic neříká. Občas kouknu na zprávy, teď i hokej, ale to je tak vše. I když třeba film se mi pohodlněji sleduje v obýváku než u počítače, ale to je spíše otázka vyměnit monitor za televizi.

Nejdražší doména vydražená na Subreg byla dvouznaková 7r.cz. Cena dosáhla 2.523 CZK. Podle mě teď není ideální doba na prodej dvouznakových domén. Ale kdo registroval za nákupku neprodělá ani dnes.

Ještě tady mám jedno zadostiučinění. TonyK prodal doménu efrancie.cz, přes akci Vaše .cz domény na prodej XI. za 2K CZK. Takže kupci i novému majiteli gratuluji. A ještě tu mám vzkaz do prodejce:

“Predtim nez byla nabidka skryta se dokonce ozvali dva zajemci.”

Btw, hodnocení doména vs cena dopadlo +13 k -44. V každém případě mě těší, že dochází k interakci mezi prodejcem a potenciálními kupci. Přesně toho jsem chtěl dosáhnout :)

Nejdražší kousky a statistika

Takže jak už jsem zmínil na začátku dAukce – celkem 43 domén za 23.985 CZK. Subreg 3 .cz domény za 2.813 CZK. Celkem jsem zaznamenal osm prodejů alespoň za 1K CZK.

1. festivalsvetla.cz 6.500 Soukromy prodej
2. regionalnizpravy.cz 4.600 dAukce
3. regionalnitv.cz 4.100 dAukce
4. 7r.cz 2.523 Subreg
5. peniz.cz 2.300 dAukce
6. efrancie.cz 2.000 404M.COM
7. onclub.cz 1.800 dAukce
8. kamerun.cz 1.249 dAukce

Doménová předpověď

@DoménovýRobor doporučuje povšimnout si následujících expirovaných domén:

  • 13.5.2013 – nic
  • 14.5.2013 – taky nic
  • 15.5.2013 – vyhrajes.cz ($), levne-byty.cz ($)
  • 16.5.2013 – mojebizuterie.cz ($), svetbazenu.cz ($)
  • 17.5.2013 – 1e.cz (CC), stredohori.cz ($)
  • 18.5.2013 – poukazka.cz (?)
  • 19.5.2013 – ceskeauto.cz ($), seo-services.cz ($)
  • $ – doména má záznam o prodeji alespoň za 1K CZK
  • CC – dvouznaková doména
  • ? – doména je zajímavá

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Prodané .cz domény 5. – 12. května”

  1. Regionalni zpravodajstvi je urcite zajimava myslenka. Dokonce jsem o ni sam uvazoval, protoze vlastnim domenu CeskaMesta.cz, bohuzel neni cas rozjizdet nekolik projektu. Mozna se do toho pustim v budoucnu.

    Jinak tenhle tyden se mi libila domena Kamerun.cz, ale nejak jsem zapomnel, kdy je konec aukce :D

  2. Regionální, nebo tématické zpravodajství je podle mého lepší než celorepublikové servery, člověka to víc zajímá, když se to týká jeho okolí.

    K doméně efrancie, bych jen řekl, že to je přesně příklad toho, jak tu někteří domény hodnotí, krávoviny kolikrát dostanou víc plusových bodů, než slušná doména, nebo je u průměrné domény cena jak za premium kousek. Osobně jsem dával této doméně plusový bod a překvapilo mě, když jsem pak viděl, že byla skryta kvůli minusovým bodům, přitom byla i za rozumnou cenu.

  3. pepo: plus znamena, ze bych si ji koupil, nikoli, ze je dobra.

  4. Regionální zprávy mají určitě svojí hodnotu…jasné a výstižné. Komu je líto Kamerunu, může zážitky z cest sepisovat na anglickém cameroon.cz. A k první příčce snad jen dodávám, že jsem netušil, že se koná jakýsi festival světla…pokud nepůjde o fanouškovské stránky festivalu ve Světlé…

  5. ako začali majstrovsta sveta v hokeji tak trochu padla návštevnosť, možno aj preto sa tento týždeň moc domén nepredalo :)

  6. Zadostiucineni je to predevsim pro tenhle blog, stava se z nej docela slusne reklamni medium :-)

  7. kamerun.cz jsem vlastnil nekolik let s webem o nicem, a nikdy me ani nikdo nekontaktoval ze by ji chtel …

  8. tip na solidnu aukciu TLD domen, nieco ako daukcie? diky!

  9. DJ: Existuje festival světla v Olomouci a pak se na letošek chystá jeden velkej v Práglu. Součástí festivalů je třeba oblíbenej videomapping.

  10. Můžu se zeptat,co jsou “odchytávací služby” ?

    Díky

    1. Adam: registrátoři, kteří se pokusí “odchytnout” smazanou doménu. Mají na to robota, který pálí jeden požadavek na registraci za druhým a se štěstím vyhraje :)

  11. Odchytnout se dají celkem zajímavé domény. Taky jsem slyšel případ kdy kvůli těmto robotům někdo přišel o doménu.

  12. Mám přes dvacet “e”geo.cz domén a webů, v případě zajímavé nabídky bych určitě zvažoval prodej.

Comments are closed.