Vyhodnocení ankety z webtrhu na téma geodomény

graf.jpgTak tu mám po delší době opět vyhodnocení ankety z webtrhu. Tentokrát jsem využil multiple choice anketu, která umožnila jednomu člověku hlasovat pro více možností. Otázka byla: Za které z následujících domén by jste byli ochotni dát 3000Kč (110 EUR). Jako možnosti byly následující domény: zajezdy-recko.cz, xn--ecko-94a.com (řecko.com), recko.biz, recko.info a recko.eu.

Tentokrát jsem si chtěl udělat průzkum mezi webtržníky ohledně geodomén. Proč jsem zvolil částku právě 3000Kč? 3000 dá ze nelukrativní doménu pouze spekulant když pro ní má využití, anebo se domnívá že její cena vzroste (rozhodně jí nenechá propadnout). Řecko je lukrativní místo a dobře se za něj platí nejen v PPC programech (upřimně možná na PPC až škoda, spíše by se hodil affil). Recko.cz je doména s hodnotou v statisticích Kč o tom není pochyb. Otázkou ale je které snižovače hodnoty domény dostanou její cenu pod 3K.

A zde už je výsledek, co si myslí webtržníci:

Vyhrála jednoznačně recko.info doména.Ačkoliv se ve světě považují .info domény spíše za podřadné gTLD v ČR jim webtržníci věří. Mnoho webmástrů v ČR začíná developovat právě na levných .info doménách. Možná i to je důvod oblíbenosti.

Na druhém místě se umístila doména recko.eu. Osobně jsem jí tipoval na výherce.

Třetí místo vyhrála doména zajezdy-recko.cz. Tady jsem musel opravdu doménu upravit, aby její cena klesla pod 3K. Musel jsem přidat druhé slovo a navíc pomlčku.

Čtvrté a páté místo získala IDN doména řecko.com a recko.biz. O .biz domény není všeobecně zájem a IDN domény jsou velice problémový artikl, což je škoda.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Vyhodnocení ankety z webtrhu na téma geodomény”

  1. Podobným aktivitám venuješ dosť času. Nepremýšľal si už o priamej možnosti ich monetizovať ?

  2. BuBen: na tuto anketu jsem si spíš po dlouhé době vzpomněl. Plánuju další zajímavé. Upřimně nevím jak by se to dalo monetizovat.

  3. Online Poker – aká je tvoja predstava o cene ? Aby sme to teda porovnali s anketou :)

  4. jeste by to chtelo do ankety pridat

    reckodovolena.cz :)

Comments are closed.