Propojte si Adsense s Google Analytics

google_logo_small.gifVčera při procházení výdělků adsense za předchozí den jsem si všiml, že mi google nabízí propojení mého adsense účtu s google analytics. Věděl jsem, že něco podobného je pro adwords, ale že i adsense jsem netušil. Na zkoušku jsem prolinkoval můj blog 404m.com. Před chvíli jsem se zvědavě kouknul co jsem to vlastně provedl. V GA, konkrétně Obsah přibyla položka Adsense. Musím uznat, že jsem mile překvapen a vypadá to, že zde nalezneme celkem zajímavé data. Kromě klasických přepočtu eCPM a míru prokliku zde zjistíme i počet zobrazení jednotek adsense na jednu návštěvu, na které konkrétní stránce došlo ke kliku a kolik nám ten klik vydělal, dále co byl zdroj návštěvníka který kliknul (odkazující stránku). Informací je tam opravdu velké množství. Než se tím do detailů prohrabu tak to potrvá. Chce to nabrat data alespoň za měsíc.

Co tato nová služba může přinést developerům? Napříkald odpověď na otázku jestli více klikají lidé ze seznamu nebo z google. Které články mají nejlépe placenou reklamu, ale i spoustu dalších. Jdu si s tím ještě pohrát ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Propojte si Adsense s Google Analytics”

  1. Taky se mi to v adsense objevilo v tipech a zkusil jsem to, zatím jen na jednom webu. Rozhodně bylo sympatické, že propojení byla otázka 2 kliků. A těch informací je tam snad až moc :)

  2. Zkusil jsem import jednoho webu, pak jsem chtel pridat dalsi a uz to mozne neni…

    Tobe po naimportovani jednoho profilu jde pridat jeste dalsi?

  3. No vidíš, mě se to tam objevila a s klidem jsem to ignoroval. Vůbec mě nenapdalo, že se to dá takto vytěžit. :-D

  4. Super nápad. Celkově mi přijde, že se google posledni dobu snaží i provozovatelům vyjít vstříc.

    Snad z toho budou všeho pramenit i vyšší zisky :-)

  5. Tohle propojení používám už několik měsíců. Je to dobré. Jen nevím jak podle toho poznáš “jestli více klikají lidé ze seznamu nebo z google”, já tam mám jen “Top AdSense Referrers” – to jsou jen návštěvy z klasických webů.

  6. Také jsem si to propojil, ale nesedí mi to. V AdSense vydělávám více než vidím v Analytics. Bere to v pohodě Odkazové jednotky? Musím dělat ještě nějaké jiné změny než se proklikat v AdSense?

  7. Mne to bohuzial nejde nastavit, pretoze na AdSense pouzivam iny mail ako na Analytics, postupoval som podla navodu, ale nefunguje to, mozno nepocitaju s tym, ze budete mat na 2 sluzbach rozne emaily.

  8. Jsem asi magor ale ja to tam nikde nemuzu najit :) Drago, pls, kde se to presne nastavuje? Podle ty jejich napovedy jsem to nenasel

  9. Reyden: mělo by to být v analytics, ale teď na to koukám a taky to tam nevidím :(

Comments are closed.