ICANN schválil “marihuanovou” doménu .POT

ICANN schválil novu doménu prvního řádu .POT. Pokud vše půjde podle plánu mohli by se první domény s koncovkou .pot objevit už příští rok. Pot je rozšířené slangové označení pro konopí – marihuanu v anglickém jazyce, zejména v USA.

Za doménou stojí Denverský registr High Five Domains. Jejich generální ředidel Cheech Marin ke schválení řekl, že je to fantastická novinka pro miliony příznivců domény .pot. Legalizace rekreačního užívání marihuany v USA dláždí cestu novému průmyslu a High Five Domains jsou rádi že toho mohou být součástí. Připravují také marketingovou kampaň, která nám má doslova vykouřit myslit (“Blow your mind”). Což je v kontextu hezký dvojsmysl. Český překlad asi nevymyslíme :)

Dále řekl, že bychom si mohli doménu .pot zaregistrovat už na jaře 2019 a to za cenu 4,20 USD. V prohlášení nebylo nic o tom jestli tato částku bude pouze za registraci anebo i prodloužení. Cena 4,20 USD/rok by byla velice zajímavá pro různé fun projekty, kde chcete náklady držet co možná nejníže.

Závěr

Legalizace marihuany v USA je opravdu velká věc a dotýká se to samozřejmě i doménového průmyslu. Nedávno se třeba prodala doména Kush.com za 500K USD.

U nás zatím nevypadá, že by něco podobného hrozilo i když se o tom mluví. Na druhou stranu charakteristickou vůni marihuany u nás zná už každý puberťák a hulí se ve velkém. Stát by mohl alespoň vybrat nějaké peníze na spotřební dani a DPH. Navíc by vše bylo pod kontrolou.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “ICANN schválil “marihuanovou” doménu .POT”

Comments are closed.