Projekt doménová Wiki #01

V pondělí jsem se rozhodl, že si založím takový menší wiki projekt, který bude součástí 404M. Začínám doménami a zkouším to postavit na WordPress místo mediawiki. Více detailů najdete v článku Když není inspirace založte si wiki. Napadlo mě trochu se podělit o dosavadní vývoj.

Jak už jsem napsal projekt začal v pondělí 20.08.2018. Vzniklo několik prvních článků a pochopil jsem, že bude třeba to trochu více do budoucna promyslet. Jestli to má být něco většího (do začátku řekněme 100 stránek) bude to chtít už od začátku se držet nějakého konceptu.

V úterý (21.08.2018) jsem k tomuto konceptu sháněl vhodné pluginy a zjišťoval, co nového pro WordPress vzniklo. Své myšlenky pak sepsal do samostatného článku.

Ve středu (22.08.2018) jsem dokončil jeden rozpracovaných článek (DNS) a přidal jej. Zároveň mě napadlo, oprášit pár SEO experimentů a zkusit jestli ještě některé staré dobré triky fungují. Vznikly tak článek Domény zdarma a pro stránku s doménou .blog jsem nahodil odkazy z cn130 na klíčové slovo .blog. V ČR se mi nezdá že by to bylo až zas tak konkurenční slovo, takže by bylo zajímavé kouknout se jestli by se na něj nedalo dobře umístit.  Také jsem přidal odkaz na stránku z článku, který se na klíčové slovo umísťuje.

Ve čtvrtek (23.08.2018) jsem byl zavalen prací a už jsem měl i dost nacestováno, takže na rozšíření projektu nebyl čas. Něco jsem si ale rozpracoval.

Pátek (24.08.2018) opět hodně práce pro jednoho VIP klienta, takže jsem se k psaní moc nedostal. Takto těch 100 hesel nedám :) Koukal jsem alespoň na pozice v Google a koukám, že .blog už se na českém Google usadil na 5. místě (pro český jazyk). Přemýšlím jestli více pomohli ty odkazy z cn130 anebo hodit do článku, který se předtím dobře umisťoval, přímý odkaz. Uvidíme až se načtou data do Search Console, kolik pročel Google zpětných odkazů.

Teď je cíl hlavně dopsat další články, aby se začalo utvářet pořádné propojení. Z dlouhodobých experimentů se zkusím dostat na dobré pozice na keyword doména. Průběžně budu informovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Projekt doménová Wiki #01”

  1. Díky moc za sdílení “making of”. Už minulým týdnem si mě inspiroval k vytvoření wiki projektu, protože to bude něco většího a přemýšlel jsem, jak to uchopit. Takže tenhle wiki seriál se mi bude hodit!

Comments are closed.