Morgan Freeman přišel o svou doménu – nebyla prodloužena

Dneska před spaním dáme trochu domainerského bulváru :)

Známý americký herec s unikátním hlasem vypravěče Morgan Freeman přišel o svou doménu morganfreeman.com, když nebyl uhrazen poplatek za prodloužení. O doménu se mu starala produkční společnost Revelations Entertainment, kterou založil právě Morgan Freeman a Lori McCreary v roce 1996. Herec svou doménu nepoužíval, bylo na ní jen přesměrování na web Revelations Entertainment.

Jen pro zajímavost Morgan Freeman získal doménu v roce 2005 díky arbitráži. Podle arbitra byla doména zneužívána pro cybersquatting. Doména byla následně nuceně převedena pod registrátora GKG. Zde zůstala až do okamžiku, kdy nebylo zaplaceno za prodloužení. Zřejmě právě zde se stala chyba. Revelations Entertainment má totiž své domény jinde, takže na morganfreeman.com zřejmě zapomněli.

O doménu se popralo několik služeb na odchyt domén. Úspěšná byla nakonec DropCatch. Ta jí dala do aukce, kde se nakonec vydražila za 915 USD. Otázkou je jak si jí nový majitel dlouho užije. Zřejmě nastal čas na další UDRP :)

Závěr

Nezapomínejte že důležité domény se prodlužují na 10 let a to pravidelně každý rok :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Morgan Freeman přišel o svou doménu – nebyla prodloužena”

  1. Pěkná rada na závěr, ale ani velké společnosti třeba jako Google apod. se touto radou neřídí. Například doména Google.cz expiruje 22.07.2018 tedy za měsíc, samozřejmě, že jí Google prodlouží jako každý rok.

  2. Jednaosmdesátiletý, všeobecně známý herec, jakým Freeman bezesporu je, doménu či web snad už ani nepotřebuje.

Comments are closed.