Zaplaťte nám anebo váš web penalizujeme ve vyhledávačích

V zahraničí se šíří zajímavý výhružný email. Pokud nezaplatíte 1,5K USD, tak na váš web vytvoří 20 tisíc zpětných odkazů velmi pochybné kvality, což bude mít za následek “vykopnutí” vaší stránky z horních pozic.

Konkrétní znění emailu:

Subject: I Want To Buy. Please Guide Me.

Hello,

Read this email very carefully.

This is an extortion email.

We will do NEGATIVE SEO to your website by giving it 20,000 XRumer forum profile backlinks (permanent & mostly dofollow) pointing directly to your website and hence your website will get penalised & knocked off the Google’s Search Engine Result Pages (SERP) forever, if you do not pay us $1,500.00 (payable by Western Union).

This is no false claim or a hoax, download the following Notepad file containing 20,000 XRumer forum profile backlinks pointing to http://www.negativeseo.cn.pn/ (this is our website and go and see on this website, you will find our email address issmt1@yahoo.com from which this email right now is being sent to you) :

http://www.mediafire.com/download/eizjwnpq2rsrncu/20000-XRumer-Forum-Profile-Backlinks-Dofollow.txt

Just reply to this email to let us know if you will pay just $1,500.00 or not for us to refrain or not from ruining your precious website & business permanently. Also if you ignore this email and do not reply to this email within the next 24-48 hours, then we will go ahead and build 20,000 XRumer forum profile backlinks pointing directly to your website.

We are awaiting your wise decision.

RS

Hrozba vypadá vypadá celkem reálně. Ovšem vypadá spíše jako protest proti praktikám Google a agresivní reklamní antikampaň na nové algoritmy než skutečný vyděračský dopis. Není nic jednoduššího než preventivně naházet všechny nebezpečné zpětné odkazy do Google disavow tools. Anebo reklama na XRumer. Přeci jen 1,5K USD je trochu hodně. Většího efektu by dosáhli menšími částkami, které dotyčný uhradí preventivně.

Pokud přemýšlíte jestli by ďábelský plán mohl fungovat, tak odpověď je ano. Předchozí experimenty ukázali, že pomocí algoritmu Google Penguin je opravdu možné zasáhnout i autoritativní weby na určitá slovní spojení. Na méně autoritativní weby přitom stačí 10K odkazů. Odstranění takovéto penalizace je pak poměrně časově náročné, takže rozhodně přijdete o návštěvnost za tuto dobu.

Mimochodem Panda, Tučňák, PayDay a další algoritmy jsou možná nejznámější, ale negativní SEO tu bylo už dávno před nimi. V roce 2011 provedl Marcus Taylor experiment s novým webem, který dokázal s pomocí 10K odkazů penalizovat.

Možná si říkáte, že by s tím Google měl něco dělat. Technicky vzato je tohle všechno jejich vina. Oni nastavili pro svůj vyhledávač takováto pravidla s jejichž využitím je toto možné.

Odpovědi jsou seřazeny chronolgicky:

  • Prakticky nic nemůže konkurence udělat, aby poškodila vaše pozice ve vyhledávání anebo vás vyřadila.
  • Google pracuje tvrdě, aby předcházel jiným webmásterů váš poškodit.
  • Situaci prošetříme.
  • Není jisté jak je vůbec vyhrožování důvěryhodné.
  • Googel algoritmy jsou konstruovány tak, aby tomuto předcházely.
  • Vždy můžete použít disavow tools.
  • Nahlaste vydírání na policii.

Závěr

Co dodat na závěr. Snad jen, asi stojí za to jednou za čas kouknout na počet zpětných odkazů v Google Webmaster Tools. Pokud se tam začnou objevovat nějaké podivné ve velkém počtu, tak začít reagovat. Například David McSweeney, takovýto útok ustál. Stále má svůj článek s negativním hodnocením na prvním místě v Google. Jistě mu k tomu pomohla i spousta kvalitních zpětných odkazů, které jeho článek o útoku vyvolal. Ale hlavně jeho taktika fungovala a to je důležité.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Zaplaťte nám anebo váš web penalizujeme ve vyhledávačích”

  1. Admin: “Snad jen, asi stojí za to jednou za čas kouknout na počet zpětných odkazů v Google Webmaster Tools”? To jsi prosím našel v GWT kde?

    1. saM: Návštěvnost z vyhledávání – Odkazy na vaše stránky
      Tom: trvá to celkem dlouhou dobu, nejdřív se musí zaindexovat (nacrawlovat) nové externí odkazy, pak to musí projít tučňák. Když jsem lovil penalizaci tak to bylo cca 30 dnů od zjištění prohřešku.

  2. Njn ale když má někdo hodně známý web co má tisíce odkazů, tak to jentak nepozná :) Navíc stačí snad chvilka nepozornosti nebo nekoukání do webmaster tools (třeba dovolená) a za týden vše v háji?

  3. penalizovat web na ktery vedou odnekud odkazy je jen neschopnost googlu! Misto toho by meli zapracovat na tom aby takove odkazy nemeli zadnou vahu!!!

Comments are closed.