Kolik si vydělají top partneři u Invia?

Poté co Webtrh otočil kormidlem už nezbylo na českém internetu moc míst, kde se otevřeně diskutuje o tom jak lze úspěšně vydělávat na internetu. Zaběhnuté postupy jako PPC, PPP anebo affiliate na delší dobu vypadly z kurzu a nahradili je různé “startupy”. No možná se jen pročistil vzduch a ubylo konkurence, ale faktem je, že to stále funguje, o čemž svědčí i dnešní tweet společnosti Invia.

Kolik si vydělají nejlepší partneři na affiliate Invia

Tak co tomu říkáte jeden milion CZK, to je částka, kterou za rok vydělalo 5 nejlepších affiláků Invia dohromady. Na každého připadá zhruba 200K, což je nějakých 16,6K. Samozřejmě zajímavější by bylo vědět kdo to je a kouknout na jejich weby. Anebo alespoň vědět kolik času stojí údržba jejich webů, aby jsme si mohli udělat přehled nakolik je takový příjem pasivní. Samozřejmě Invia není jediná v oboru a existují i zajímavější obory ;)

Přiznám se bez mučení, že s klasickým budováním pasivních affiliate webů nemám tolik zkušeností jako MFA a největší affil výdělky se mi podařily pomocí arbitráže. Tedy, že jsem vychytal zajímavé affiliate příležitosti jako kupóny, masivní slevy, rozjezd nových programů a pak zainvestoval do propagace na reklamních systémech. Je to trochu sázka do loterie, takže to chce tak trochu diverzifikovat, prostě rozložit investice do více systémů/webů. Dá se tím dosáhnout dokonce zajímavého zhodnocení peněz, ale stojí to čas. Musíte si všechno promyslet, projít weby, kde bude reklama atd.

Pokud váš výše zmíněný screenshot motivoval vzít si třeba novoroční přecevzetí, tak doporučuju prostudovat základy a nebát se do toho pustit. Hodně lidí tvrdí že to je hlavně o studování, ale podle mě spíše o kopírování toho co funguje a zkoušení. Něco jako Darwinova evoluce. Zkoušíte, experimentujete, kopírujete a postupem času na to přijdete. Studování je dobré jen ze začátku, aby jste se hlavně vyhnuli začátečnickým chybám. Dál je to už jen o vloženém času a trpělivosti. Zbytečně jej tedy neztrácejte neustálím čtením toho samého.

Jestli jste z Moravi, anebo budete mít v dosahu nějaký NetSraz tak neváhejte. Lidé jsou na podobných akcích daleko sdílnější než online a často vám dají pár tipů. Minimálně na afterparty :)

Dále doporučuji navštěvovat, anebo odebírat novinky:

Našlo by se toho jistě více, vybíral jsem narychlo z RSS čtečky podle posledních 4 článků. Zase vás nechci zahltit informacemi, aby jste taky našli čas na experimentování a vydělávání :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

31 Replies to “Kolik si vydělají top partneři u Invia?”

  1. Moc hezký, ale myslím si, že průměrovat prvních 5 nemusí být ono. První může dělat 40tis. měsíčně a ostatní po deseti, nebo pátý může mít jen 5tis. za měsíc. I tak mi to nepřijde vůbec moc – pokud použijeme průměr, tak nějakých 17tis. jako největší partner, nutno říci že ještě před zdaněním… Fuj, málo, děkuji nechci… Není to bez práce a ten výdělek za to podle mě nestojí. Navíc to bude dost sezónní, kdy se bude část roku vydělávat dobře a zbytek skoro vůbec.
    Invia natahla na začátku strašně moc lidí jen proto, že platila za proklik, jen ho šikovně podmínila konverzemi. Byl to trochu podraz, ale lidi s tím souhlasili a pak se divili… Nemyslím si, že invia je 100% správná cesta.

  2. 200k ročně na TOP partnera mi připadá relativně slabota. Když zvážím, že se nebude jednat o žádný pasivní příjem, ale o xy webů na kterých bude potřeba denodeně makat, tak si myslím, že se dají najít podstatně zajimavější tržní niky.

  3. Rad vzpomínám na affil u aukra, kde jsem ten milion měl sám za necelých 12kalendářních měsícu :)

  4. No mňa by teraz celkom zaujímalo aký affil zvoliť pre CZ&SK traffic a travel web, čo je teraz najlepšia voľba?

  5. Myslim, ze je to hezky. Pokud bych dosahoval podobnych vydelku, tak budu zkouset delat neco vic nez jen klasicky affil (sel bych po vyssich provizich)…

  6. čekal jsem lepší, u nejlepších třeba 100 tisíc za měsíc, jenže když se to tak vezme, že provize je pár %, jaký by musel udělat obrat té invii, která žije také pouze z provizí (není to cestovka).

  7. že to nebolo len tak bez práce to je každému jasné, ale nejaký zisk tam určite je, možno ak ma niekto výborné know how tak to sú isté peniaze zatiaľ čo iný sa musí nadrieť ako kôň aby niečo zarobil,
    súhlasím s tvrdením že všetko je o experimentovaní

  8. Také jsem čekal, že top 5 afiláků bude mít větší zisky, než jsou zmíněná čísla. Když nic, tak hosting a domény něco stojí a pak ty peníze opravdu nevypadají jako žádné terno.

  9. Travel affiliate není vůbec jednoduchý, lidé do toho dávají poměrně hodně financí a výdělek v této výši mi nepřijde zrovna jako něco “bomba”. Taky bych čekal trochu více. Škoda, že není více informací navenek, ale to by pak každý druhý měl to samé jako těch top 5 :)

  10. Kali (1) pokud se nepletu, tak INVIA stále za proklik platí, ale ano, je to i nadále navázáno na prodaný zájezd. Proč taky ne. Platba čistě jen za proklik přivádí vždy spíše problémové partnery (čti podvodníčky :)

    A pokud si pamatuji, tak když začínala INVIA se svým affilem, tak byla jediná. Nikdo jiný v CZ travel affil neměl. Pokud se pletu, opravte mě. Díky.

  11. vzdycky jsem tusil, ze invia dava hrozne malo. Takova velka spolecnost a vyplaci TOP partnerovi jako Adsense bezne velkemu webu.

  12. Tak já si myslím, že ty weby top partnerů negenerují peníze jen z Invie, takže ty příjmy z webů na travel tématiku nemusí být tak mizerné, jak se některým zdají.

  13. No když vezmeme (to teď cucám z prstu) průměrnou cenu zájezdu/objednávky 20000 a invia platí až 3% + prokliky dělá to na jednoho 26 zájezdů měsíčně. Ta průměrná cena zájezdu bude asi nižší takže objednávek na hlavu bude asi víc.

    Můžeme spekulovat kdo do TOP patří. Já mám jednoho favorita a jeho weby, kde má i affil od Invia, asi zabraly nejvíc práce na začátku teď jsou prakticky neaktualizované, ale informační hodnotu mají stále velkou.

  14. Invia? To jsem zkoušel a prd :-( 300 objednaných zájezdů a ani jeden se neprodal.

  15. Taky mi to přijde málo dle tweetů z minulého roku:

    “192 846 Kč. Přesně tolik je provize našeho nejlepšího affil partnera za měsíc srpen 2011. První fakturu měl v 02/2007 a to na cca 1000 Kč.”

    a tohle další tweet:

    54 591 Kč, 49 774 Kč a 49 322 Kč. To jsou provize 3 nejlepších affiliate partnerů INVIA.CZ za měsíc červenec ’11. Kolik to bude v srpnu? :)

  16. Na prvni pohled to je malo, ale zajezdy jsou sezonni zalezitost, tak za 3 mesice se udela vetsina obratu, takze pak uz to neni tak malo v prepoctu na mesic…

  17. Tak mě to ani moc nepřekvapuje, jednak někteří partneři určitě odešli, nebo vyměnili část trafiku kde mají jiný affil. Poslední dobou má Invia hrozně moc velké procento neprodaných zájezdů v poměru k objednávkám a počet prokliků k poměru k objednávce je taky o ničem, PPC tam vychází daleko lépe, takže i to je možnost proč ten pokles. Průměrnou cenu zájezdu těžko zjistíte, protože to záleží na tom, co přesně ten partner propaguje, u exotiky je průměrná cena zájezdu 70 tisíc, ale s adventníma zájezdama nebo lyžovačkou velkou díru do světa neuděláte. Osobně jsem čekal, že tam nějaký pokles bude, už jen proto, že systém Inviii dost často nefunguje, prokliklik někdy končí bílou stránkou a nebo vyhledávač místo nastavené destinace zobrazí hlavní stranu Invie, kdo to má zase znovu vypisovat a je toho víc. Invia by měla jednak konečně pustit nový affil, ne ten jejich prehistoric park a pak je tu samozřejmě otázka toho, jak vypadá práce rezervačního oddělení, to e podstatná věc. Pokud daný zájezd není možno objednat a rezervační oddělení neumí, nechce, co já vím, prodat a najít bleskově podobnou nabídku a zákazníka si udežet, je to problém. Proč to třeba u Studen Agency jde a u Invie ne?

  18. Zajímavej článek, taky bych čekal víc. Souhlasím s tvrzením, že ti velcí hráči vydělávají určitě i jinak než přes Invii, takže zisky budou mít větší.

    Já tak trochu okrajově do travel tématiky dělám a co mám zatím zkušenosti, tak tu nic lepšího než Invia stejně není. Konverze mám docela dobré, provize sice nejsou nějak velké, ale když se k tomu připočtou ty prokliky a člověk na web dá i PPC reklamu, tak se to dá. Ale rozhodně to není bez práce a člověk musí přemýšlet. Rád bych teď přes zimu rozjel některé další weby, kam budu dávat Invia affiliate. Už mám nějaké plány :).

  19. Invia teď hodně tlačí telefonní číslo na svojí zelenou linku a občas vyskakuje okno na zanechání kontaktu, což je celkem velká ochcávka na affiliate partnery.

  20. Čísla jsou relativně zajímavá. Myslím si, že mnozí si neuvědomují jaký má travel niche dlouhý ocas ;D Čím delší ocas, tím větší šance na search trafic.

    Mě by zajímalo jestli má někdo nějaký srovnání na Invii vs. Dovolená…

  21. Invia u mě slabota. Stovky prokliků a nic z toho. Několik přivedených partnerů a také nic. Proto jsem to ukončil. Prvních top 5 bych čekal také větší výdělek.

  22. Já jen pánové přemýšlím, proč to rozpočítáváte na 12 měsíců. Travel má ten problém, že je zatraceně sezónní. Tedy lze předpokládat, že většinu té částky vydělali na prodeji během sezony. Tuším, že to je duben – září.

Comments are closed.