Kolik máte Facebook účtů?

Dneska jsem našel na Lupa.cz článek s čísly o Facebooku. Češi mají 3,8 milionu účtů. Pokud bychom použili data u wikipedie o počtu obyvatel, tak v ČR nás žije 10 505 445. Každý 2,76tý Čech by tak měl Facebook účet. Vtip je v tom, že průměrný Čech má těch účtů hned několik.

Jednou jsem se ptal přátel kolik mají FB účtů. Snad dva mi řekli, že jeden a ti byli navíc přinuceni si jej vytvořit. Zbytek řeklo číslo vyšší. Důvody k založení více účtů jsou přitom vždy velice prosté. Zapomněl jsem heslo/email, potřebuji účet jen pro komunikaci s rodinou, aby jsem nemusel otravovat kamarády s mou oblíbenou hrou chce to několik účtů anebo zmrazili mi účet a já nechtěl čekat atd. Zajímavé jsou i případy, kdy se děti “spravují” účty rodičů, prarodičů, domácích zvířátek anebo oblíbených hraček. Jeden můj kámoš si dokonce vytvořil profil pro svého imaginárního přítele a navázal s ním “velmi komplikovaný vztah”.

Takže otázkou by nemělo být máš účet na facebooku?, ale spíše kolik máš účtů na facebooku a který si můžu přidat?

Kapitolou sama pro sebe jsou pak obchodníci s FB účty. Ti mají založené desítky účtů a buď osobně, anebo pomocí robota shánějí přátele. Před zhruba rokem jsem sháněl podklady pro článek Prodej Facebook účtů a cena za “přítele” se u nás pohybovala od 0,21 do 0,37 CZK. V zahraničí se dal prodat účet s reálnými uživateli za cca 100 – 150 USD. To je slušná motivace ne?

Osobně jsem k jakýmkoliv datům z Facebooku stejně skeptický jako k Twitter. Na rozdíl od něj jsem si nezkoušel udělat účet o 5K lidech, takže nevím jak moc snadné to je, ale počítám s tím, že pro některé lidi to bude denní chleba a dokáží je pěstovat pomalu ale jistě po několika kusech za den.

Přiznám se, že mám na Facebooku cca 5 – 7 účtů. Používal jsem je na otevírání bonusů u některých her od Zynga a testování aplikacím co jsem zkoušel dát dohromady. Momentálně můj FB účet slouží jen ke čtení zpráv ostatních, hlasování na 9gag a komunikaci s blízkým okolím ohledně společenských akcí.

Takže otázka na tělo – Kolik máte Facebook účtů?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

30 Replies to “Kolik máte Facebook účtů?”

  1. Ufff, asi nejsem IN. Mám jen jeden a ten mi bohatě stačí. Stejně do něj furt čučím jak do ledničky. Rozdíl není žádný, furt je tam …

  2. Na facebooku moc ne (asi 5), ale treba na twitteru to bude o neco vic :D

  3. Tak to jsem asi úplně mimo, účet na FB nemám dosud žádný, zatím jsem nepocítil potřebu si ho zřizovat. Přicházím tím o hodně?

  4. No já nevím, já mám teda jenom jeden svůj osobní účet a nenapadlo by mě vytvářet si další. Není proč… Mám tam jenom fan stránky pro své internetové projekty, o které se starám.

    V mém okolí asi neznám nikoho, kdo by měl FB účtů více (pohybuji se hlavně mezi BFU).

  5. Pouze jeden, ale asi je to riziko, protože v něm spravuji fanouškovské stránky mých webů. Takže když dojde k nějakému kiksu, padne vše.

  6. Jenom dva, osobní a firemní, to bohatě stačí .-) otázkou spíše je, kolik stránek a skupin na FB se s vým účtem spravujete?

  7. Docela mě překvapilo, že s mým jedním účtem vystupuji z davu :) Myslel jsem si, že je spíše vyjímka, když má někdo účty 2. No, realita je asi jiná

  8. Ja mám dva účty, jeden s ktorým sa bežne pripájam, komunikujem a mám tam všetkých kamarátov a ludí ktorých som chcel mať na FB. Druhý účet je záložný, keby mi z dákeho blbého dôvodu zablokovali účet, aby som sa vedel dostať do skupín, ktoré mám. tento účet používam aj na to aby som si otestoval veci, ktoré na stránky pridávam, viac krát som tak odhalil chybu, ktorá sa v mojom osobnom účte neukazovala.

  9. Pouhé 2.. Jeden hlavní na cokoliv (odlišení co komu píšu přes facebook skupiny a práva). A druhý na testy fb aplikací a různé hacky.

  10. Mám pouze jeden účet ryze pro soukromé účely. I když v posledních dnech čím dál tím víc uvažuji o jeho zrušení/omezení. Vadí mi několik věcí, které již byly popsány jinde, které zabraňují používat profil podle mé potřeby (mizerná správa kontaktů především).

  11. ja mám iba jeden účet, ale bracho ich má cez 10 všetky využíva na rôzne hry, občas si nejaký požičiam a trochu pospamujem,
    inač FB nedávno trochu pritvrdil pravidla a nový priatelia sa v hromadnych číslach už nezískavajú tak ľahko ako kedysi

  12. Ja mám 2 – obdiva na rovnaké meno, ale jeden (ten novší) nebol nikdy používaný. Vytvoril som ho, lebo mi v prvom účte nechcelo vziať kartu ani Paypal do FB ads.

  13. Já mám čtyři. Jeden osobní, druhej fake, kde jsem chtěl mít co nejvíce přátel, kterým bych prostřednictvím zdi a zpráv doporučoval své projekty a zajistil jim tak růst, a konečně dva další účty určené pro propojení se svými projekty. Já jsem ale schizofrenik-blíženec, takže mě nikdo neberte vážně :-)

  14. Já mám jen jeden, nevídím důvod mít na Facebooku víc. Na Twitteru je to trochu jiné, tam mám účet ještě k magazínu o Twittru a pokud budu dělat v budoucnu web, kde bude dobré pouštět do světa informace, tak další účty přibudou. Ono relevantní twitter účet je idealní.

Comments are closed.