Prodej Facebook účtů

Dneska jsem při procházení 3W narazil na nabídku Facebook účty + 4 000 přátel! PRAVÉ! Prodejce nabízí k prodeji 3 facebook účty. Dva mají přes 4K přátel a jeden cca 1,3K. Ceny se pohybují od 0,21 po 0,37 CZK za přítele.

Dva už jsou prodané, takže o tento druh “produktu” je zřejmě zájem. Mě to ani nepřekvapuje. Obchoduje se se vším možným. Prodej FB stránek anebo aplikací už nikoho nepřekvapí. Známé osobnosti se za úplatu rádi zmíní o nové službě či produktu a to nejen na FB, ale i třeba Twittru. Ceny jsou často opravdu velké. Ahyde na svém blogu v článku Tip na business: evropsky ad.ly zmínil, že Kim Kardashian si za tweet bere 10K USD.

Ale teď zpět k prodeji FB účtů. Zkoušel jsem se trochu rozhlédnout v zahraničí a vypadá to, že prodej FB účtů s reálnými lidmi není rozhodně nic neobvyklého. Hledal jsem hlavně poptávku, protože nabídky často nic o reálné ceně neřeknou. Ta začíná u ověřených účtů od 1000 přátel nahoru. Dále hodně záleží na bydlišti. USA je jasnou jedničkou alespoň v poptávce. Ceny začínají na 30 – 40 USD a končí u 100 až 150 USD za FB účet s 5000 přáteli. Víc jich mít nelze. Občas jsem narazil na prodej FB účtu s přáteli z Francie a Německa, tam byla cena dokonce 200 EUR.

Přemýšlím k čemu by se takové účty daly u nás využít. Pokud by byli přátelé opravdoví tak by zřejmě sledovali dění na zdi. Možná by zabral i nějaký ten affil. Otázkou zůstává jak získat ty správné přátele. Mě napadlo jen využít různých her od Zynga, kde je možné bez problému nabrat denně pár desítek. Problém by byl ale cílení. Jestli chcete mít z jednoho státu chce to podle toho i přijímat požadavky na spřátelené. U českých účtů naprosto netuším.

Vlastně do toho ani pořádně nevidím. Jen mě to tak zaujalo. Jestliže tyto účty někdo kupuje a pak je tu poptávka, něco na tom prostě musí být.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Prodej Facebook účtů”

  1. Otázka je jestli to kupují lidi co tomu rozumí a umí to použít, nebo jestli jsou jen vhodně zmasírovaní. Protože kolik lidí chce mít X tisíc ve fanoušcích, přitom na zakázku nahnaní nekomunikují, ignorují novinky a jsou v podstatě k ničemu. … tohle může fungovat dokud ti přátelé dotyčného nezjistí, že už to není on. Navíc na to časem zapomenou, takže nějaký potenciál v tom teoreticky být může. Jen netuším jak ho využít.

  2. Takové účty mají malou trvanlivost.. stačí pár spamů a reklam = x procent si ho odhlásí případně nahlásí jako spam a je po účtě. facebook toto imho kontroluje až přehnaně dobře.
    + velká většina z těch přátel bude neaktivních případně lamy (kdo jiný by se přátelil s někým koho reálně nezná)

  3. väčšinou sa jedná buď o dočasných priateľov, resp. neskôr o dočasných členov skupín/ stránok, avšak pri dobrom cieľení je možné dosiahnúť slušných konverzií z linkov. Na ČR-SVK trhu, lepšie povedané na WT bol tento pred niekoľkými mesiacmi, ošial sa po zákaze ustál, ale i tak sa stále objavujú nejaké ponuky a aj “poptávka” po daných službách, je zrejme, že na tom niečo bude

  4. Na ceske a slovenske ucty ti poviem jednoduchy recept, daj si ako fotku nejaku ceckatu babu, to vzdy zaberie

  5. Kupování fb účtů od jelit na webfairu má stejný efekt jako koupě banneru pro sexshop lamerem na pochybných pornostránkách v domnění, že tam něco prodá když za 3litry zjistí, že ne má pokoj a jde vyhodit další prachy za fb učet s přáteli zaručeně pravými a velmi klikajícími na otravné reklamy

  6. Je vidět, že prodat se dá vše, ale podle mě to také nemá trvalou hodnotu.
    Umím si představit využití když rozjedu web, chci nabrat fanoušky, ale můžu tam pozvat jen přátele. Kvůli tomu ale není potřeba profil koupit. :-)

  7. Třeba u Afrodita.name by to využít šlo, je otázkou zda by to bylo úspěšné na konverze. To znamená vraceli by se? Klikali by na reklamu? Těžko může někdo čekat, že si koupí takový účet a když tam začne házet reklamy na affil nebo svůj shop tak budou lidi nakupovat. U herního portálu by to mohlo být jiné když už klikne – možná si i zahraje – když si zahraje možná klikne na inzerci.

    Jenže většina z těch 4000 lidí může mít příspěvky od toho uživatele zablokované takže je neuvidí no a ty ostatní to buď nahlásí jako spam, odhlásí se, vymažou z přátel.

  8. Problém je, že Facebook fandové se nedají nějak rozumně využít. Já třeba působím v herní branži, kde by si člověk řekl, že je poměrně snadné nějak lidi nalákat a využít, ale tak jednoduché to není. Pokud by člověk chtěl získat nějaký trvalejší přínos z facebook fandů, tak musí svůj facebook účet propagovat a používat – to znamená psát statusy sám, dělat tomu marketing a propagaci, apod. To všechno stojí peníze, které se ale nemají šanci vrátit pokud člověk nemá desítky tisíc fanoušků, kteří mají zájem o daný produkt nebo službu. Facebook je podle mě dobrý pro slevové portály a podobné věci, ale pro nějakou seriózní propagaci služeb či produktů je to k ničemu, protože návratnost investice je dlouhodobá.

  9. Nejvíce jsem viděl 40 milionů FaceBook uživatelů u Eminema :)

Comments are closed.