Google má novou doménu, je taková divná…

Google má na svědomí velké množství projektů, některé z nich dokáže prosadit, jiné upadnou v zapomnění. Jindy zase něco koupí a pokusí se je protlačit. Občas se objeví informace o nějaké vizi společnosti, která je jen těžko naplnitelná. Pamatuji si, že jsem četl jeden článek, možná to byla jen nějaká sranda nevím. Google uvažoval o rozjetí vlastní ISP. Prostě by poskytoval internetové připojení zdarma, ale uživatelé by museli platit formou sledování reklamy. Tehdy se objevily úvahy jestli už nejde až moc daleko. No nevím co by tehdejší kritici řekli na nejnovější novinku.

Google si právě registroval doménu GoogleElections.com. Doména je zatím neaktivní a nikde se nepíše co na ní bude. Portál o politice? Nová generace sociální sítě? Srovnávač zboží? Anebo snad plánuje Google rozjet svou politickou kariéru?

Odpověď na tuto otázku jsem zatím sice nenašel, ale je celkem zajímavé si číst komentáře. Jeden z diskutujících nadhodil myšlenku, že by se mohlo jednat o nový druh hlasování online. Lidi jsou čím dál tím lenivější a modernizace volebního zákona by se mohla hodit. Jestliže v některých zemích zkusí jít vstříc moderní technologii bude nutné si vybrat silného partnera, který celý systém dokáže zprovoznit. Řešení od google by se tak mohlo hodit. Na doméně GoogleElections.com by tak mohla vyrůst prezentace prosazující online řešení, jako doplněk stávajícího.

No uvidíme :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Google má novou doménu, je taková divná…”

  1. Anebo jen speciální adresa kvůli americkým prezidentským volbám v roce 2012? Relativně snadno zapamatovatelná a vyvolávající trochu zvědavosti, co na ní bude :)?

  2. Podle me chteji zkusit udelat system pro online volby – prezidentsky, do kongresu, dalo by se vyuzit i v jinych pripadech. Ale kdo vi…

  3. Možno len nejaká štatistická stránka k blížiacim sa americkým prezidentským voľbám.. ?

  4. Hm, že by volby měla pod palcem soukromá organizace? Tomu se mi ani nechce věřit.

Comments are closed.