Nedělní shrnutí

premysleni.jpgDneska je všechno nějaké zabržděné. Adsense ráno nějak stávkoval. Statistky se nějak nechtěli hýbat. Rychle jsem zjišťoval jestli je hosting na godaddy v pořádku. Vše fungovalo. Stačilo projet debatu za posledních pár hodin na webtrhu a bylo jasno. Někdo zmínil, že webtrh je nejlepší monitorovací služba. Musím mu dát za pravdu. Stačí když se cokoliv většího zasekne a okamžitě se o tom rozjede diskuze.

Když jsme u těch zaseknutých věcí, dneska taky zlobilo nějak directoglobal. Ty záseky jsou celkem nepříjemné, hlavně pro weby co mají reklamu v header. V podstatě odstaví celé stránky. Teď už to vypadá, že je vše v pořádku. Ani nevím jak dlouho to nejelo. Mimochodem jsem updatoval po delší době výběr nejlepších reklamních ploch z directoglobal, takže kdo potřebuje levné odkazy s ranky tak si může směle vybrat. Alexa i gpr je dnešní.

Konec týdne má tu výhodu, že se dají zpracovávat data za celý týden (překvapivě). Jak tak koukám na mé pokusy, celkem mě překvapuje adsense. Začíná se dostávat po delší době do formy. Co jsem zkoušel dávat velký adsense čtverec (vždy pod post) na blog o vydělávání, tak mě výsledek poměrně překvapil. Patří mezi nejlepší reklamní formáty jak na míru prokliku tak i cenu za klik. Ačkoliv má skoro 10x méně impresí než banner nad postem na 404m.com tak počet kliků je o cca 50% větší. Zkusil jsem pro otestování nasadit stejný i na 404m.com. Bude celkem zajímavé to otestovat. Pokud by měl stejný proklik a cenu za klik jako má cn130, tak by trumfnul i zisky z directoglobal. Moc tomu ale nevěřím.

Minulý týden jsem si zkusil zatastovat přes dynadot. Moc se mi to nepovedlo. Ze 4 pokusu (37 USD) se mi povedlo najít jen jednu doménu s trafikem. Bouhžel i přes pár kliků za den žádná sláva. Dvě bez trafiku mi proplatily (poplatek 1 USD za kus) a jednu jsem prodal za reg fee. Takže celkem – 11,25 USD s tím že mám doménu co za den pár centíků hodí. Co jsem koukal na statistiky tak se tam motají i američani, ale nechce se jim klikat. Po 11ti klicích od nich by mohly být náklady doma. No uvidíme. V každém případě se do dalších pokusů nehrnu. Mám tu nějakou prácičku na dodělání a taky se tento týden chci věnovat dalšímu developování minisites. Adsense začíná být při dobrém cílení pro minisites celkem zajímavá volba.

Tak to bylo nedělní shrnutí. Během týdne počítám, že přidám už pořádné články jak na 404m.com tak i na cn130.com.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Nedělní shrnutí”

  1. heh, tesim sa na normalne clanky :) uz sa to tu moc podoba na formu dennika a clanky a myslienky sa casto podobaju, ale aj tak to rad citam, lebo je to toho zamerania comu sa venujem, a este vyzera ze to pises uprimne, nic netajis a teda dobre citanie :)

  2. Heh, a já bych věřil, že na blogu o vydělávání na internetu budou všichni adsense protřele znát a kliky nebudou téměř žádné. Možná se jedná o druh dotace z řad skalních fanoušků ;)

  3. M.K.: někdy se adsence celkem trefí a reklama zaujme. Když je dobré cílení jako EU doména za 90 Kč co si u mě koupili přes directoglobal, tak se kliká hodně.

Comments are closed.