Přehodnocení cenové politiky

PadajiciCenaUž je to nějaký ten pátek co jsem se přesunul od domainingu k developingu. Kupuji hezké kousky, co se moc často neuvolňují. Za poslední měsíc jsem snad nic neregistroval, bez toho aniž by jsem si detailně nezvážil jestli to má cenu. Většina domén jsou expired kousky. Většinou je několik dní těsně před dropem monitoruji a zvažuji odchyt. Zatím to nebylo nutné. Mezi poslední kousky patří letoviska.com nebo kolace.com. Prakticky se zaměřuji pouze na .com, pokud se nejedná o hezkou geodoménu. Těch mi stále chybí ještě do sbírky hodně (ale nebaví mě už to developovat). Změnil jsem také pohled na dobré domény. Koukám se po aukcích. Jsem ochotný si za hezkou kvalitu připlatit. S tím také přichází větší náklady. Domény si kupuji na delší dobu a je nutné účinně je monetizovat. Nejvýhodnější je v současnosti directoglobal. Dokáže zajistit poměrně hezký stálý přísun peněz aniž by stránka na první pohled vypadala jako jednostránkové MFA obalené do reklamy. Zároveň díky absenci další reklamy přináší zadavateli i nějaké ty návštěvníky. Můj odhad je 3 až 5 návštěvníků na jeden slot za měsíc u běžného ministes. Zde ale záleží na cílení, protože moje minisites jsou striktně zaměřené na jedno konkrétní téma. Pokud bude minisites zaměřená na určitý sport a zadavatel reklamy bude prodávat na daný druh sportu vybavení je dost velká šance, že počet prokliků bude vyšší a objeví se i konverze. Kromě toho všechny reklamy jsou umístěné nahoře (takže žádné seo lištičky) a často jsou nejviditelnější částí stránky. Sice googlebot nevidí, ale dokáže odlišit zapadlý odkaz od toho viditelného. Proto věřím, že reklama na mích minisites má pro zadavatele i nějakou tu seo výhodu.

Teď se ovšem dostávám k problému, kdy je nutné rozjet další dávku minisites. Hromadí se mi nedevelopované domény a je nutné přejít k nějaké automatizaci celého procesu. Doposud stačilo u 27 webů co mám na directu jen upravovat ceny podle ranků a dál se o to nestarat. Držel jsem ceny velice nízko a chci i nadále. Do budoucna se ale o to budu chtít starat co možná nejméně. Nejlepší bude jen přidávat weby a vybírat peníze :). Ovšem na tohle to bude chtít určit nějakou jendotnou rozumnou cenu za reklaní slot. Každá minisites byla konstruovaná, aby dosáhla postupně srank 30, gpr2. Jak dosáhnout srank 30 na to už jsem přišel, problém je že nově to už neplatí. GPR 2 jsem zatím neměl možnost pořádně odzkoušet, od hromadného developování minisites neutekli ani 2 přepočty. Takže se mohu pouze domnívat. Teď jde o to určit novou univerzální cenu k tomuto všemu. Sice něco hledat na directu podle ceny je za trest, ale prošel jsem si konkurenci a zjistil, že nejlepší bude držet cenu mezi 25 – 30Kč. Nakonec jsem se rozhodl držet cenu na 24 korunách. Což odpovídá provizi 20 korun/slot. Když přidám slevu 5/10/20 tak za 230Kč ročně si bude moct investor koupit reklamu na stránce srank30, gpr2. Samozřejmě než tyto ranky stránka získá trvá to 3 měsíce. Na druhou stranu mám i domény s výššími ranky. Ty budou také za tuto super cenu. Výjimkou bude samozřejmě pár projektů s vyššími náklady. Možná je to šílený krok, ale ulehčí mi to administrativu a doufám že co nejrychleji vyprodám zbývající sloty. Takže se jdu dát do přehodnocování 26 domén. Pokud máte zájem o koupy reklam můžete si aktuálně volné sloty prohlédnout zde. Dochází rychle ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Přehodnocení cenové politiky”

  1. Snad bych jen v tom prodejnim threadu na webtrhu upravil directo.cz na diretoglobal.com, at maji pripadni kupujici jasno i kdyz pozadi za siti Directo neznaji :-)

  2. Jarda: myslim si ze ta cena neni zas dako moc nizka, na to ze tie stranky nemaju este nejake ranky a navstevnost na niektorych tiez neni vysoka. A kazdy sa moze rozhodnut.

  3. To Jarda: Hmm, pro někoho je odkaz z GTPR 2/ Srank 30 nezajímavý a shání tak odkazy S PR4 a výše – chce do toho dát více peněz. Za PR2/30 je Dragova cena v pohodě...pro obě strany.

  4. Nevim, ale drago zbytecne sve projekty podhodnocujes.

Comments are closed.