SRank – něco se děje

seznam.gifDneska mě překvapil post na webtrhu S-Rank se zbláznil :-). Hromadný nárůst Sranku prakticky na všech webech poukazoval spíše na chybu než na realitu. Ovšem tak jednoduché jako chyba to zřejmě nebude. Některé hodně silné weby byly oslabeny. Velké množství webů honosících se maximálním srank 100/100 se propadlo o 10 bodů dolů. Ačkoliv by to mohlo vypadat na nějaký zaseknutý přepočet spís mám dojem, že se změni způsob počítání sranku. Procházel jsem všechny svoje weby a hledal nějaké vodítko, které by mě mohlo nasměřovat. Nemám v ruce žádné konkrétní čísla, ale vypadá to, že v rozmezí 10 až 40 zas tak velký rozdíl nebude. S narůstajícím srankem by to podle současného vzorce (je li nějaký – stále se může jednat jen o nějaký chybný přepočet) se zřejmě změnila i cena odkazů na stránce. Osobně používám při určování ceny reklamy na stránce, pokud nemá výraznou návštěvnost, právě ranky. Každý bod sranku jsem přepočítal na 1Kč, snadno se tak dala vypočítat cena za reklamní odkaz třeba na systému directoglobal.com. Teď se to bude muset trochu překalkulovat. Přemýšlel jsem pro srank menší jak 50 dát každý bod za 0.5Kč a pro srank 60 a víc určovat cenu individuálně. Přeci jen když je nutné přecenit 20 webů tak to chce nějaký systém. No budu muset zkouknout konkurenci a nějak to vylepšit. Nejlepší by bylo dostat se ke statistikám kolik % domén má jaký rank, podle toho už by se dalo něco vymyslet.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “SRank – něco se děje”

  1. hmm vzrostl mi u par stranek z 10 na 50.. doufam ze to tak nechaji :-)

  2. Tak dozvedel sa nakoniec niekto ako to je? Či to je len chyba alebo naozajstný nárast? Lebo na webtrhu niekomu nevedeli na supporte seznamu odpovedať, tak neviem, asi ani oni nie :)

  3. tak chyba to prej není(szn fulltext), ale nejspíš se to bude ještě ladit.

  4. Me na 80% webu vyletel rank minimalne o 30… ani jedno snizeni… a to jsem nedelal ani linkbuilding…

  5. Vetsina aspon trochu starsich webu vyletela z hodnot 30-40 na 70. Takze vetsinu webu mam ted s SRankem 70. Pozice se nijak vyrazne nezmenily. Ostani weby sli take nahoru na 40-60.
    Prijde me to dost divne, neco jako stupnice 1-2-3. Pokud to nezmeni tak to mozna muzem na srank zapomenout.

  6. Myslim si, ze to bude zhruba tak jak pises. Do urcite hodnoty bude celkem lehke SRANK ziskat, ale od urciteho cisla to bude presne naopak.

    Mam jeden par let stary web s hodne vysokym SRANKEM, ktery se ale i pres obrovsky narust odkazu nezmenil. Naopak nove weby vsechny vylitly nahoru.

  7. Nechtěl bych kritizovat tvojí teorii kalkulačky s přepočetem sranku na prašule, ale stojí za starou belu a trošku by to chtělo osvěžit seo praktiky. :)

Comments are closed.