Milionové pokuty za spam jsou v Česku reálné

Úřad pro ochranu osobních údajů vydal včera tiskovou zprávu v níž je uvedeno, že společnost eMarketing CZ s.r.o dostala pokutu 1,5 milionů CZK a Traffic7 s.r.o. dokonce 1,9 milionů CZK. Rozhodnutí o pokutách je v obou případech pravomocné. Osobně mě tak vysoké částky překvapily.

Spamu mi chodí každý den poměrně hodně. Hlášení spamu UOOU, prostřednictvím jejich formuláře, už jsem vzdal. Poslední jsem vyplnil někdy v roce 2012. Naštěstí ostatní ještě ne a výsledkem jsou dvě pořádné pokuty. ÚOOU u eMarketing CZ s.r.o vyhodnotil jako spam více jak 300 stížností, u Traffic7 s.r.o. to bylo za 500 nevyžádaných obchodních sdělení. Když se nad tím zamyslíte, tak to není zas tak moc. Pokud by ten formulář na UOOU nebyl tak složitý a o všechny věci se postaral plugin do emailové klienta, tak stovky stížností by jim chodili denně.

Doposud byla jediná má aktivní obrana všechno reportovat přes spamcop.net a blackholemx.abusix.com. Věřím že s dostatkem snahy lze tímto způsobem dostat spamující IP adresy na veřejné blacklisty no a z těch si berou data provozovatelé emailových služeb pro své antispam filtry, takže hosteři tyto reporty musí řešit. Hostingové společnosti,  které mají problém poslat emaily na velké služby jako gmail či seznam email jsou nepoužitelné a zákazníci jim odejdou.

Přiznám se, že občas mě dokáže český spam vytočit. Ani nevím proč. Ačkoliv je napsáno v patičce, že společnost zmíněná v obchodním sdělení není rozesilatelem, tak přesto jim chci napsat, že jsem s jejich zprávou udělal něco zlého. Nahlásil je UOOU, přidal na všechny spamlisty a už nikdy nic nikam nedoručí. Prostě nějak jim dát za vyučenou, že si nemají kupovat reklamu u spamerů od společnosti Bulk cosi Inc. Teď už nevím jak se to jmenovalo, mám už vytvořené filtry. Pak si řeknu, že nemá cenu si kazit den.

Po takovéto úspěšné pokutě od UOOU začínám uvažovat, že se vrátím opět k hlášení spamu. Možná je načase se opět začít bránit a poctivě hlásit všechen bordel od českých spamerů. S těmi zahraničními si musí poradit spamfiltry.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Milionové pokuty za spam jsou v Česku reálné”

  1. Má vôbec niekto právo udeliť pokutu za spam a ešte takú vysokú :O

Comments are closed.