Do vězení za vyhrožování přes sociální sítě

Už je to skoro rok, co byly tři lidé v Anglii odsouzení za vyhrožování na Twitter do vězení. Aktivistka za práva žen Caroline Criado-Perez obdržela během jedné kampaně přes Twitter několik veřejných výhrůžek násilím a smrtí.

Policie na to reagovala a zjistila, že za nenávistnými tweety stojí celkem pět lidí. Tresty padly minulý rok. Jeden muž šel do vězení na 18 týdnů, druhý na 8 týdnů, jedna žena na 12 týdnů a další dva odešli od soudu bez trestu. Příběh dvou odsouzených si můžete přečíst v článku This Is What It’s Like To Go To Prison For Trolling.

Zkusil jsem dohledat podobné případy i u nás, ale našel jsem jen jeden. V roce 2011 dostal muž 4 měsíční podmínku za vyhrožování administrátorovi fóra na idnes. Podle článku na idnes by se mělo jednat o vůbec první trest tohoto druhu v Česku. Tam to ale bylo spíše soukromé vyhrožování. Obdobný případ jako ten v Anglii jsem u nás nenašel. Pokud o víte o nějakém případu, kde to došlo až k soudu za vyhrožování násilím přes sociální sítě tak dejte vědět v komentářích.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Do vězení za vyhrožování přes sociální sítě”

Comments are closed.