Doména .App bude jen pro skutečné vývojáře

Google získal doménu prvního řádu .app za zhruba 25 milionů USD. Dokonce byl údajně ochotný jít až na 30 milionů USD. Opravdu o ní stál, ale co s ní bude teď?

Doménu bude technicky spravovat Charleston Road Registry inc, což je společnost kterou ovládá Google. A právě ta dala jasně najevo jak to s momentálně nejdražší nTLD vypadá.

Jediným registrátorem bude Google. Nikdo další. Pokud chcete doménu druhého řádu .app musíte si jí doslova zasloužit. Základem bude žádost, která musí projít schvalovacím procesem. V rámci něj žadatel musí prokázat, že je vývojář aplikací. I po získání domény bude probíhat monitorování jak s ní nakládáte. Dokonce se plánují pravidelné audity. Pokud se zjistí, že porušujete pravidla, tak vám jí prostě zruší.

Doména bez spekulantů

Takže konečně tu máme doménu po kterou si mnoho lidí přálo už dlouhou dobu. Žádní spekulanti, nárok budou mít pouze lidé, kteří si jí zaslouží a jasně prokáží, že jí potřebují.

Doména prvního řádu, na které bude jen obsah, který tam má být. Ne jako u .com kde se nachází kdejaký osobní blog anebo .org s komerčním obsahem.

Prostě to, na co si mnoho lidí stěžuje a obviňuje správce domén nejvyššího řádu, že nedokázali správně “regulovat” trh.

Doména s přidanou SEO hodnotou

Nedá mi to nezatáhnout do tohoto článku i SEO :) Weby autoritativní si v SERP vedou dobře, protože jim vyhledávače věří. Slovo důvěra je vybudováno převážně na kvalitních zpětných odkazech, ovšem existují určité výjimky. Například když je web ověřený přes firmy.cz, tak si vede lépe (pro nekomerční weby existuje ekvivalent odkazy.seznam.cz). U Google zase po vyplnění čtyřmístného PINu z katalogu míst do týdne pěkně poskočí web zase u něj. Prostě si vás proklepnou a oficiální vyjádření zní, získali jste kvalitní odkaz  ;)

Ověřovací proces u domén .app bude určitě také vyžadovat určitý stupeň prověření. Pokud už jste to neprošli kvůli AdSense a Google plus, zřejmě budete muset ověřit email, adresu a telefon. Všechen obsah na doménách .app tak zřejmě bude považován za vysoce kvalitní. Takže poptávka po odkazech bude … a zřejmě veliká :)

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Doména .App bude jen pro skutečné vývojáře”

  1. Už si presne dokážem predstaviť ako sa na zahraničných forach a BHW sa budú vo veľkom predávať odkazy z .app . Som zvedavá za akú cenu, ale bude myslím si, že bude to trošku vyššia cena.

  2. Ty ceny za odkazy nebudou nikterak dražší, možná jen ze začátku. Je to jen nová .tld a předpokládám, že se s tím bude obchodovat na BHW podobně jako s .edu linky.

Comments are closed.