Google Consumer Surveys – peníze za vyplnění ankety

Dneska jsem náhodou narazil na článek o Google Consumer Surveys. V podstatě se jedná o anketu, která po vyplnění odhalí obsah stránky. Vyzkoušet si vše v praxi můžete zde. Dostávat peníze za vyplnění anket není žádná novinka. Ale popravdě od Google jsem tento druh monetizace nečekal.

V současné době je služba Google Consumer Surveys spuštěná pouze v USA, Anglii a Kanadě. K zapojení dále potřebujete funkční účet AdSense, kam se vám připočtou vydělané peníze mezi 10. a 14. dnem měsíce. Služba se zatím testuje, takže váš web bude muset být nejdříve schválen, což může trvat 15 až 30 dní.

Co se týká zisků, tak za vyplněnou otázku je 5 centů, tedy zhruba 1,2 CZK. V jedné anketě může být více otázek. Tato cena je pro výše zmíněné regiony, takže v případě spuštění v ČR, to bude tak 10x méně.

Nápad odhalit obsah po vyplnění průzkumu rozhodně zní zajímavě. Mohla by to být cesta k placenému obsahu, která by nejednoho blogera mohla motivovat k intenzivnějšímu psaní kvalitního obsahu. On je rozdíl pokud píšete o tom, co se vám zrovna honí hlavou a tím, co chtějí čtenáři.

Asi největší otázka je nakolik bude celý systém omezen. Pokud do něj pustí weby, které zobrazují vtipné obrázky anebo zamilované SMSky, tak těch kliků za odhalení obsahu bude dost, ale cena tomu odpovídající. Na druhou stranu v ceníku je vidět poměrně široká škála cílení. Třeba se cena za některé obory vyhoupne.

Mě osobně se nápad moc libí. Je to šance jak dostat zaplaceno za obsah takovou formou, která nebude stát návštěvníka nic, tedy špetku jeho osobních informací. Z pohledu inzerenta to může být zajímavé na šíření povědomí o značce. V podstatě do toho místo průzkumů nacpou jen reklamu: “Věděli jste že s naší kartou X ušetříte…”, “Který z následujících kupónů vám přinese doménu .cz za korunu?” atd.

No uvidíme jak to půjde dál.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Google Consumer Surveys – peníze za vyplnění ankety”

  1. No, opravdu by me zajimalo jaka by byla odmena v CR… I kdyz v posledni dobe se karta ohledne politiky Googlu v CR trosku obraci tim, ze z nas chteji udelat testovaci oblast pro nove produkty…

  2. Mne sa to veľmi páči, uplatnenie si to určite nájde, už len aby to bolo čo najskôr v čr a na slovensku tiež :) . Zaujímavé ale bude ked napr. na každom treťom webe budú tieto ankety, potom to možno strati význam.

Comments are closed.