Prodané .cz domény 16. – 22. února

Ani tento týden nepřinesl pokrok s dvěma superprodeji. Překlepovka webdesing.cz stále ještě patří dAukce, kde zřejmě čeká na svou druhou šanci. Podobně je na tom 10.cz u Subregu. No uvidíme.

Co ale víme jistě je, že nejdražší doménou tohoto týdne se stala naplast.cz s cenou 9,1K CZK. Vlastně to taky nevíme, protože si jí nový majitel ještě nevyzvedl. Ovšem na rozdíl od překlepové domény za 40K a dvoučíselné domény za 750K, má tato celkem slušnou šanci.

Druhé místo patří fotopark.cz. Cena 1.101 za doménu s ranky 2/1 a historii sahající do roku 2001 není špatná. I když s tou historii to není zas tak horké, ze začátku na ní byl redirekt a minulý rok prakticky nefungovala. Ovšem v roce 2011 na ní běžel eshop. Pokud pomineme historii a ranky, celkově se mi nezdá doména špatná. Dobře se pamatuje a dá se všestranně použít.

Třetí místo si tento týden zabrala nane.cz s cenou 1,1K CZK. Na webu se dříve nacházela firemní prezentace. Ranky 2/2, pár let historie, nějaké odkazy. Rozhodně žádný extra kousek.

Statistiky

Další domény se nad 1K CZK neprodaly, takže to je vše. Celkem bylo prodáno 46 domén v celkové cenně 26.880 CZK. Největší část z toho tvoří prodej naplast.cz.

Počet Cena
dAukce 29 18 705 Kč 645,00 Kč
Subreg 17 8 175 Kč 480,88 Kč
Ostatní prodeje 0 0 Kč 0 Kč!
Suma 46 26 880 Kč 584,35 Kč

Doménová předpověď

O předpověď @DoménovéhoRobota tento týden přijdete. Databáze se však aktualizovala před víkendem, takže některé kousky mohly být za tu dobu prodlouženy. Spekulanti s doménami jsou totiž škodolibí a prodlužovat expirované domény na poslední chvíli je baví :)

  • 23.02.2014 – prince.cz ($), lovesport.cz ($), tvaroh.cz
  • 24.02.2014 – wfb.cz ($)
  • 25.02.2014 – cigaro.cz ($), Hanoj.cz, Ulanbatar.cz, Caracas.cz, Lagos.cz, Teheran.cz
  • 26.02.2014 – kourenipovoleno.cz ($), inzert.cz ($), golfweb.cz ($), arnika.cz ($)
  • 27.02.2014 – ardo.cz ($), pujckybezrizika.cz ($), volkwagen.cz ($), globalinvest.cz ($)
  • 28.02.2014 – ctyrkolky-shop.cz ($), kiosk.cz ($), nejlevnejsiobleceni.cz ($), reality-online.cz ($), mandrax.cz ($), bohm.cz ($)
  • 01.03.2014 – peceonehty.cz ($), nejauta.cz ($)
  • $ – doména má záznam o prodeji za 1K+ CZK

Celkem dobrý výběr. Ten jen sehnat dobrou službu, která to odchytne :)

Závěr

Pokud máte informaci o nějakém dobrém prodeji .cz domény tak určitě dejte vědět.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Prodané .cz domény 16. – 22. února”

    1. Wladass: nesleduju. Většina transakcí se neuskuteční (vyšumí) anebo se aukce opakují. Sledovat u každé zdali se změnil záznam v registru mě přestalo bavit :)

        1. to se pochlub :) mě by zajímalo zda to koupila firma nebo někdo s ŽL. Moje predposlední doména, co jsem chtěl koupit byla k mání za 10M, tak jsem jí nekoupil :-D Na poslední poptávku jsem ani nedostal odpověď a takhle zpětně jsem za to moc rád.

          Zatím jsem měl kliku v osvícení, že sice moje vysněná doména byla zabraná, ale v průběhu pár hodin jsem vymyslel název, který byl většinou i lepší a zadarmo… jediný název se mi úplně nepovedl, tak jsem z něj udělal značku, která se už v podstatě nese internetem, takže taky dobrý. :)

  1. Drago: Pokud se v daném týdnu prodá jen pár domén za cenu nad 1 000 Kč, nestálo by za to zveřejnit i levnější prodeje, řekněme od 500 Kč výše? Zvláště, jestli mezi nimi bude i nějaký pěkný kousek, který se prodal jen za pár drobných. :c)

  2. Ten webdesing.cz jsem vydražil omylem já. Ještě před skončením aukce jsem to zjistil, na ceně 40.004,- a začal to nějak řešit (volání a e-maily na dAukci) a i s vědomím vyloučení z dAukce – což by bylo podle pravidel při nezaplacení vydražené domény – jsem jim napsal, že jsem jednal v omylu. Netrpím poruchou čtení, ale byl jsem unavený a jelikož se soutěžilo, tak nebylo proč mít nějaké pochybnosti. I ten první, kdo ji nechal předregistrovat, jednal v omylu a píše to u sebe na blogu. http://www.sepa.cz/206-aukce-domeny-webdesing-cz-je-drahy-preklep/ Jelikož další domény, které jsem kdy vydražil a stály v řádu desítek tisíc, jsem vždy uhradil, často i z kreditu (to teda štěstí, že jsem tam tentokrát tolik neměl), tak to nějak s dAukce snad pořešíme, pochopení by se u nich našlo.

    1. Zajímavé i když pochopitelné :) Sledoval jsem aukci do konce a chtěl jsem tam nabídnout k prodeji doménu webdesigns.cz jestli by to zájemcům, co se přehazovali došlo, ale raději sem nechtěl riskovat odkup za 150,- :)

Comments are closed.