Tip jak nakoupit domény za levno

Tento tip jsem našel na domainnamewire.com. Určitě znáte Godaddy a jeho super slevové kupóny, které často srazí cenu domény na hodnotu jednoho piva. Godaddy ale není jediný kdo využívá dumpingových cen. V každém případě právě on poslouží jako názorná ukázka.

Registrátoři mají přes své reklamní kanály políčeno nejen na nové zákazníky. Co kdyby se náhodou rozhodli utéct i ti stávající. Jeden z nejlepších reklamních kanálů je AdWords. Schválně si zkuste do Google zadat “domain name”. Hned nad výsledky vyhledávání uvidíte reklamu GoDaddy, kde nabízí registraci .com domén za 3,95 USD. Pokud na jejich stránku přijdete přes reklamu, dostanete možnost si zaregistrovat 3 domény za tuto cenu.

Když zkusíte mezinárodní google.com uvidíte daleko více podobných nabídek od konkurenčních firem. Stačí si pohrát s různými frázemi či koncovkami a stačí si jen vybrat :)

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Tip jak nakoupit domény za levno”

  1. Konkrétně u GoDaddy je nevýhoda, že při použití toho slevového kupónu nelze platit Paypalem – je třeba napřímo zadat číslo platební karty, což není metoda, ke které bude mít našinec (zvyklý na bezpečné 3rd party platební brány) úplně 100% důvěru.

    Přidám jednu perličku: ještě minulý týden dělal GoDaddy zajímavé A/B testování (asi aby vyčíslili efekt jednotlivých nabídek)

    Při zadání “domain” do googlu rotovaly dvě nabídky – jedna na $3.95 a druhá na nějakých $4.50

    Bylo proto občas potřeba stisknout vícekrát F5, než se mu zobrazila ta nižší varianta :-)

    Teď co to zkouším, tak běží už jen $3.95

  2. mě u godaddy vadí, že při podobných akcí příjmají platbu jen přes platební kartu…

  3. No já takhle jednu doménu přes kartu u GoDaddy koupil…copak to není bezpečná metoda placení?

  4. petr: před vánoci jsem měl bloknutý obě 2 kreditky. blokace byla ze strany banky která dostala echo od nějaký organizace. tipuju že to mělo něco společnýho s hackem steamu, nevim. tzn pokud vám v nějakym systému zůstane číslo kreditky (které samo o sobě téměř nejde zneužít) a pak ten systém někdo “veřejně” hackne tak tu kreditku pravděpodobně z bezpečnostních důvodů zablokujou (vyrobení trvalo 2 týdny).

  5. Asi takhle, placení přes net u Godaddy i kdekoliv jinde je bezpečnější než například výběr z bankomatu, a to děláte běžně.

  6. petr: v průměru ano, ale US weby mají nepříjemnou obsesi si čísla karet ukládat.

    Problém je to v případě nějakého security leaku, kdy se někomu podaří dostat se k databázi s těmito čísly.

    Bohužel problémy s bezpečností občas potkají i velké firmy. Riziko je to spíš teoretické (velmi malá šance, že to potká zrovna vás), i tak k tomu má ale spousta lidí z Evropy nedůvěru.

  7. Konkrétně u GoDaddy platíme kartou už cca 10 let a bez problémů. S tím ukládáním čísla karty je to ale pravda – nechává si ji pro auto renew a případně pro zkrácení check outu jako implicitní platební metodu (když se mu to povolí).

  8. Nechapu, kde je problem.

    GD ma sice strasny interface a porad otravuje s nabidkami, ale placeni kartou neni zadny problem.

    Platte kartou, jeste mozna od banky dostanete nejaka body nebo mile.

    PP jim dela vyssi naklady, tak to logicky nechteji.

  9. vzdycky tyhle akce vyuziju, ale bohuzel ty dolarovy domeny jsou jen jedna na ucet, nicmene se chystam zalozit si 4 ucty (mam 4 karty) a vyuzivat to 4x … kdyby se akce opakovala 4 x za mesic, tak je to pri usetrenych zhruba 6ti dolarech za domenu cca $1200 rocne

    zkouseli jste to nekdo podobne, nebo mate jiny, lepsi bulk system?

  10. Je nutno dodat, že se téměř vždy jedná o tzvn. “akce”, nebo-li “chytáky”. Daleko zajímavější jsou naproti tomu velmi atraktivní cenové nabídky registrátorů, kde lze doménu za stejnou cenu také prodloužit. K čemu je mně registrace za 1 dolar, když prodloužení příjde na běžných 10 a zpravidla více. Lepší je za 5 s prodloužením za 5. Zejména při 200 doménách nemá smysl neustále přeregistrovávat. Proto takovým reklamám nevěnuji ani nulovou pozornost. Ztráta času. Hledám vždy nabídky solidních registrátorů, a takoví existují (nebudu jmenovat).

  11. 2 Buddy: Nechci být nějak ofenzivní, ale mě by právě ti solidní registrátoři zajímali. U Godaddy bych jinak než PayPalem neplatil a tam je ta cena většinou min. 8 USD po slevě.

Comments are closed.