.net je druhá nejlepší doména po .com

Na domainnamewire.com vyšel článek, který obsahuje výsledky ankety: Když jste donuceni zvolit jinou TLD než .com která to bude? Na výběr dostali z možností .net, .org, .info anebo .biz. Průzkumu se zúčastnilo celkem 1137 účastníků.

62% účastníků si zvolilo doménu .net. Žádné překvapení se nekonalo. Ostatně .net je po .com druhá nejoblíbenější.

62% je více jak půlka dotázaných. Ale zas tak jasné vítězství to není. Čekal by jsem minimálně 80%, možná i 90%+ . Schválně se koukněte na celou tabulku.

  1. .net 62%
  2. .org 17%
  3. .biz 5%
  4. .info 5%

Všichni přeci to pořadí znají .com, .net, .org, .biz, .info. Bylo by zvláštní jej měnit. Proč to tedy tak nebylo?

  • Lokální vliv – například u nás se stala poměrně oblíbenou .info doména. Na rozdíl od západního světa s ní nemáme tolik negativních zkušenosti, když začínala a rozdávala se zdarma. Je levná na registraci a pro některé projekty se doslova hodí.
  • Nová vlna domainerů – nejen velká trojka má úspěch. .biz domény se také prodávají za tisíce dolarů. Jejich cena sice neroste, ale často neurazí. Navíc nezní tak špatně. Do budoucího světa sTLD se doslova hodí. Pokud se nové koncovky prosadí tak .info a .biz budou dávat smysl.

Další možnosti?

Víte co uděláme si vlastní anketu. Zkusíme jak by jste se rozhodli.

[poll id=”152″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “.net je druhá nejlepší doména po .com”

  1. Samozřejme v ankete jsem odpovídal přesně dle otázky, slovo “musím” tam bylo zásadní. Nikdy bych si pro cz projekt nedovolil regnou .com alternativu s tím, že bych toleroval konkurenci na .cz.

  2. net doménu jsem měl už od dětsví moc rád.. nevim proč se mi tak moc líbil její nýzev :) Jinak klasicky com net org klasická trojka odjakživa co si pamatuju :)

  3. Já jsem dal .eu, přijde mi to pro Evropu lepší než .com kterou si představuji spíše někde v USA. A pokud je volná .com a .eu, beru spíše .eu.

  4. taky si myslim, že pro případný web cílený na ČR se více hodí .eu než .com – .com je spíš pro USA, př. více států najednou…

  5. Já mám nejradši .info, respektive “doménové hacky” na této doméně. Pravdou je, že třeba .com na mě působí “americky”.

  6. Zatím 33% pro .eu. Sice malý vzorek, ale tolik jsem stejně nečekal.
    Mimochodem příznivce .eu domén můžu potěšit. V blízké době se plánují soutěže o .eu domény zdarma :)

  7. Globalni zebricky se obvykle lisi od lokalnich. U nas je urcite .info a .eu vic nahore s .biz dole (jam mam jen 3 a obsah pouze na jedne).

    Ja osobne mam pro stranky cilene na ceske publikum nejradeji .info a .net, .com mi tam moc nesedi, samozrejme s vyjimkou firemnich presentaci. Od .eu me odrazuji vsechny ty podivna pravidla co se k ni vztahuji.

  8. Zadny zebricek neexistuje.

    Existuje jenom dobra volba a to je ccTLD (pro USA .com) a spatna volna (to je vsechno ostatni).

    .org se da jeste vyuzit pro organizace, .net pro name servery (ale i tam bych pouzil radeji .com) a jine nesmysly.

    .eu samozrejme lze pouzit pro nejaky panevropsky web.

Comments are closed.