Webdeal připravuje nástroj na sledování ranků

Už je to nějaký ten měsíc, co se jeden z “webtrh klonů” webdeal.cz, které vznikly po změnách na webtrhu, rozhodl také “změnit směr”. Na rozdíl od webtrh.cz to udělal ale poměrně chytře. Upadající zájem vyřešili tvůrci postupným přidáváním služeb a nástrojů, které by z dlouhodobého hlediska měli utvořit jeden soubor funkcí, jež se budou dát využít napříč celým spektrem web-uživatelů. A to od domainer, SEO fandů až po webmástry.

Během příštích dnů (možná i hodin), se na webdeal.cz objeví nástroj, který vám umožní sledovat ranky vašich stránek. Jednoduše si zadáte doménu/stránku a pokaždé když se ranky pohnou, tak vám přijde zpráva na webdeal.cz. Pokud máte nastavené přeposílání na email, tak i email. Systém by prý umět sledovat až 4 ranky. Počítám, že to bude google page rank, srank, alexa  a ten poslední si můžeme zkusit tipnout v anketě. Ke každému sledovanému ranku se bude vést historie a graf. Sledovat by mělo jít až 5 webů s možností dalšího rozšíření až na deset. Vím to, protože mi z webdeal.cz došlo jedenáct, ehm tedy deset kódů, které právě počet sledovaných webů navýší. Mimochodem ten kód je 404MCOM a zadává se prý u přidávání webu. Tak zkuste.

Mimo této novinky umí WD nástroje:

  • zjišťovat DNS domény (hodí se když nechcete hledat v manuálu hostingu, kam nasměřovat doménu a jednu už nasměřovanou máte)
  • hromadné ověřování až 25 domén a to včetně .cz (tuto službu jim tuším poskytuje subreg)
  • jednorázové zjištění ranků (GPR, srank, alexa, Yahoo! BL, compete a Wayback Machine), ke každé hodnotě navíc přímí link na výsledek, popřípadě u vyhledávačů link:, site:, cache: a hledanost
  • klasický whois

Mimo nástrojů na WD najdete aktualizované seznamy:

  • Slevových kupónů Godaddy + různé nejznámější hostingové služby (přímí odkaz jsem dal i na spodní část 404m.com, protože mít funkční kupóny na jednom místě se hodí i mě)
  • Aktuální slevové akce – nejedná se přímo o kupóny ale o slevy, které právě teď probíhají.

Závěr

Podle mě si webdeal zvolil celkem zajímavou cestu. Místo fóra vzniká sada nástrojů a seznamů užitečných informací. Kolem projektu tak může vzniknout zajímavá a originální komunita. Například testované domény na ranky jde přímo propojit s aukcí prodeje odkazů. Rozhodně dobrý nápad. WD má vůbec celkem zajímavě řešené aukce/prodeje. Stojí za to vyzkoušet, podle mě snad nejpromakanější co jsem zatím na fórech viděl. Navíc si prodávané věci můžete skrz vygenerovaného skriptu dát přímo na stránky. Nemusíte tak vlastně dražit přímo na WD.

No uvidíme, co dalšího přidají. Ostatně jim můžete navrhnout vlastní nápady přímo na adrese http://webdeal.cz/napady-navrhy. V každém případě držím určitě palce nejen já. Vypadá to, že nám jeden z klonů “evolvoval” úplně jiným originálním směrem ;)

[poll id=”135″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “Webdeal připravuje nástroj na sledování ranků”

  1. Jestli se nepletu, tak tvůrci WD vytvořili nějaký jejich rank, tedy WDrank, takže odpověď je jasná :D
    Každopádně jsem zvědav na to, jak SEO experti tyto nástroje pochválí. Typoval bych, že jejich nástroje budou sloužit především na namaštění ega borců, kteří na jejich systému nenechají nit suchou.
    Pomlouvat cokoli co se SEO týká, jet totiž v poslední dobou hodně v módě. Viz. můj článek http://owww.cz/zkratka-seo-funguje-uz-jako-urazka-samotne-seo-nestaci-musite-byt-lepsi/
    Osobně klukům z WD fandím už jen kvůli tomu, že se nejspíš stanou opět terčem posměchu.

    1. Petr Jeník: moc to řešíš. Neví jestli tě někdo tak moc vytočil, anebo jsi se rozhodl psát tak “bulvárně” a spamovat mi tu. Kluci na WD se možná stanou posměchem menšiny na WT, která si v posledních pár měsících hraje na arogantní bohy, ale to je pár lidí co jen kecá stále to samé dokola. Anebo spíše to samé, ale obráceně. Nenech se rozhodit ;)

  2. njn, chlapci si po werbu urobili dalsi klon, mysleli, ako velke peniaze im to vynesie a ono prd;) na zaplneny trh sa nevyplyca vstupovat … to plati aj o tech nástrojov, uz davno tu su sluzby, ktore toto vsetko umi … niekto sa holt nevie / nechce poucit ;)

  3. Jen mě napadla ta souvislost, protože předpokládám, že přesně to, co jsem popisoval v tom článku se stane.
    Rozhozený z toho nejsem a s tím bulvárem jsi to trefil. Mám takové psaní v povaze.
    A neboj, když to nebude k tématu, odkazy ti sem dávat nebudu. Tohle ale myslím k tématu opravdu bylo a kdybych to sem psal, bylo by to zbytečné opakování.
    Obrat “arogantní bohové” je moc pěkný :D

  4. Petra Jeníka nemá cenu řešit. Stačí se podívat na jeho blog.¨

  5. Jen ho řešte. Je to lump. Pořád něco píše a přitom nic neumí. A lepší řešit Jeníka, který vás má na háku, než když se budete obouvat do kluků z WD a jejich novým funkcím, které byste určitě tak rádi pomluvili, jen nechcete být zařazení mezi ty, které jsem tak pěkně popsal (plác plác přes ramena) v článku, na něž jsem odkázal :D

  6. Nu tak abych i já řekl svůj názor (a ptal se tě někdo na něho??? :-)). Třeba nějaká taková služba je anebo není, to já nevím…rozhodně bych ocenil kdyby k těm webům byl i graf/hodnoty nárůstu zpětných odkazů. Popř samozřejmě pokles počtu odkazů:-)Pokud to nebude tady na WD, ale bude to umět jiný systém, já se rád připojím…

  7. Do you know who are you DEALing with?! :-) Mno rozhodně chci vidět výsledek.

  8. petr: Samozřejmostí jsou grafy a historie ranků rok zpátky. Zpětnými odkazy je myšleno Yahoo backlinks?
    Jsou tam grafy – vývoj sr a pr za poslední měsíc, vývoj sr a pr za poslední rok a vývoj Yahoo backlinks za poslední rok. Dále můžeš porovnávat ranky u dvou webů (+grafy) atd…

    Drago: Měří se toho víc.

    Jedinným omezením služby je co čtyřdenní kontrola ranků a limit na počet webů. Pokud vše bude šlapat dobře, limity povolím. Zatím je to tak uděláno, že aktivitou na fóru uživatel může získat další pozice navíc a napořád.

  9. To Otakar: Jo myslím tím, když dělám Linkbuilding, tak jak mi v čase přibývají/ubývají odkazy.
    To admin: No myslím, že tím chctěl Lukas říci, že na pozici v SERPu to vliv nemá…Ano, je lepší mít PR0 a být na KW na dotaz na prvním místě, než mít PR6 a být na třetí stránce…Ale to už není jen (vůbec) o rancích, spíše o SEO…

  10. nič revolučné, a ty tu o tom napíšeš článok + banner :)

  11. Ahoj, jen pro info, webdeal.cz uvádí, že kód 404MCOM již byl vyčerpán :-(.

Comments are closed.