Top expirující domény na dosah i pro smrtelníka

realityusd.jpgTentokrát mám pro vás naprosto skvělou zprávu. Pár lidí, které osobně považuji za velice úspěšné v IT podnikání rozjelo projekt daukce.cz. Na rozdíl od klasických služeb na odchyt domén se jedná o opravdu kvalitní službu. Podle jednoho z lidí, kteří jsou do projektu zainteresovaný dokáží zaručit až 80% úspěšnost při odchytu domén. Upřimně řečeno ani jsem tomu nechtěl věřit. Doposud nejlepší na odchyt byl subreg.cz, který měl podle majitele v průměru úspěšnost něco přes 20%.

O tom, že službu na odchyt a aukci .cz domén je zde už sakra potřeba nikdo nepochyboval. Osobně jsem dokonce už s .cz doménami naprosto přestal obchodovat. Občas si zabojoval o nějakou tu gTLD a zaplatil si odchyt. Teď po dlouhé době to vypadá, že se opět vrátím k .cz doménám, které prostě nebylo možné už odchytnout. Ale dost už mojich úvah, co vlastně daukce.cz umí?

Jedná se o odchycených domén. Díky spolupráci s pěti registrátory odhadují majitelé svou úspěšnost na už zmíněných 80%. Cena za předregistraci je 200Kč. V případě, že o doménu bude mít zájem více lidi jde do klasické dražby. Na rozdíl od předregistrace například u godaddy.com, však doména při zájmu více lidí jde do veřejné aukce, což může pořádně zvednout její cenu. I tak je to ale podle mě lepší než, když si nejlepší expirujícíc domény prostě rozebrali registrátoři a běžný člověk na ně neměl možnost vůbec dosáhnout. Prostě se po dlouhé době blízká na lepší časi spekulantům s .cz doménami.

Celý projekt je ale teprve na začátku. Zatím je možné platit pouze převodem (chtělo by to alespoň paypal, přeci jen .cz domény mohou vlatnit bez problémů i Slováci). Všechny ranky u domén jsou neotestované na fake. Teď je tam například doména abrealplzen.cz s GPR 6, která má ale fake page rank, takže doporučuji vždy zajít na google a zkusit info:domena.tld jestli se nejedná o fake page rank.

V každém případě přeju provozovatelům daukce.cz hodně štěstí a úspěchů. Opravdu už sme tu něco takového potřebovali.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Top expirující domény na dosah i pro smrtelníka”

  1. no na fake rank by som google nepouzival. Domena moze byt dlhsie out, parkovana a google ju deinxdexuje, skor yahoo.

  2. Tom@S: tohle mi poradili lidi z backlinks.com a zatím to vždy fungovalo. Pokud máš jiné zkušenosti tak díky za info. Dám si pro příště pozor a radši to budu testovat i na yahoo.

  3. ano rovnako to bolo s worldbank.sk po drope ziadne linky, ale po case sa znovu zaindexovali, rank som odhadoval vdaka yahoo.

  4. Pěkný služba, myslím, že ji v budoucnu využiju :-)

Comments are closed.