Máte .net ale nemáte .com?

Nedávno se mi stala taková zajímavá věc. Přišel mi email, kde byla nabídka na .com verzi jedné mé .net domény. Nejednalo se o nic ceného. .net jsem koupit z důvodů, že zde byl nějaký expired trafic a já jí parkoval. V každém případě je to ale zajímavá taktika. Odchytnout .com doménu a nabídnout jí vlastníkům “horších” variant. Pokud se do pěti dnů neozve není nic lehčího než doménu zrušit. V podstatě tak krom času nepříjdete o nic.

Takže teď počkám pár dní a uvidím jestli se doména uvolní. Nějak nepočítám s tím, že jsem jí kupoval, ale zajímalo by mě zdali jí odchytne někdo další. Ona 5ti denní lhůta na zrušení domény je dostatečné lákadlo pro spoustu firem, které jí otestují a pak se rozhodnou zdali si jí nechají nebo jí pustí dál.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Máte .net ale nemáte .com?”

  1. jak sa daju tastovat (ochutnavat) domeny ?
    Ide to napr. u GoDaddy ?
    vyzva na dalsi clanok ;)

  2. mě takto také kontaktoval majitel domény, a zcela zjevně to bylo hlavně za účelem stanovení ceny. byla to .com doména s českým kewyordem, kterou mám .net, a majitel zjevně nevěděl, jaký význam a jakou cenu ten keyword může mít. Nabídl jsem nějakou průměrnou cenu, asi 100 dolarů, ale kdybych to veděl teď, tak mu řeknu dvacku a pokusím se to stáhnout na minimum. Holt člověk se pořád učí.

Comments are closed.