Jak mi jde investování na eToro – duben 2022

V květnu 2021 jsem při procházení seznamu SPAC, které mají uzavřenou dohodu narazil na $FTCV, která přivede na burzu investiční platformu eToro. Než jsem investoval rozhodl jsem se, že si to nejdříve vyzkouším. Nakonec jsem tam zůstal a zkouším přes eToro spekulovat s kryptoměnami, akciemi a to včetně shortování, které mi však moc nejde.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jak probíhal duben

Duben nebyl moc veselý. Akcie jdou dolů, BitCoin se dostal pod 40K USD a s ním i zbytek krypta. Celé portfólio se mi propadlo zatím nejvíce a to o hezkých 22,39 %. Celkem jsem v dubnu uzavřel jen dvě pozice.

Vzhledem k tomu, že eToro před pár měsíci snížilo minimální investici na 10 USD, tak zkouším různé možnosti postupného investování. Zkouším hledat zajímavé společnosti, které jsou hodně volatilní a na něco budou dobře reagovat.

Co dál?

Nicméně celkově celá moje strategie na eToro je postavená jen na býčím trhu a teď když se vše propadá, tak jen holduju a čekám. To se mi úplně moc nelíbí a rád bych našel nějaký způsob jak profitovat řekněme za všech okolností. Jistě mám dividendové portfólio na Fio, kryptoměny jdou půjčovat, stakovat, můžete poskytovat likviditu anebo třeba využít duální investice na Binance, ale to není úplně ono.

Co se mi ale líbí jsou inverzní ETF. Jsou to vlastně ETF, které využívají nějaké finanční produkty, k tomu aby šli proti trhu/trendu. Například $SQQQ v podstatě shortuje NASDAQ-100 a to ještě na páku 3x. Přitom se chová jako běžné ETF, takže žádný stres se stop loss.

Já však hledám něco, co nebude tak rizikové a lépe předvídatelné. No a na eToro jsem našel ETF $SCO. Je to inverzní ETF které jde proti ceně ropy s pákou 2x. Když si srovnáte index ropy, z kterého se počítá a $SCO, tak je vidět že tam jsou opakované příležitosti, pro zhodnocení.

Přemýšlím o něčem co se pohybuje v určitém rozmezí, kde je nějaký externí faktor snažící se aby cena nebyla moc nízká ani moc vysoká. No ještě budu muset hledat.

Závěr

Aktuálně to vypadá na eToro na nudu. Prostě musím počkat než se pohnou nahoru technologické akcie anebo krypto.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Jak mi jde investování na eToro – duben 2022”

    1. Díky za info. Aktualizoval jsem tam nějaký plugin a není kompatibilní s verzí PHP. Na tom hostingu mám historicky 5.6. Změním to a půjde to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.