Zamrznul BitCoin? Co zkusit duální investice na Binance

Moje strategie na eToro je postavena vesměs na bull market s menšími korekcemi. Pár měsíců tak už je to celkem nuda. Většinu titulů prostě hodluju, sem tam něco otočím. U kryptoměn je výhoda, že pokud se zaměříte pouze na tokeny/mince a nebudete sledovat jejich hodnotu ve fiat, tak je lze celkem slušně množit. Většinou je to postaveno na DeFi případně stakingu. Co ale takový BitCoin? Zajímavou možnost jak na něm vydělat nabízí Binance.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Staking BitCoin i to jde

Než se vrhneme na duální investice, tak stojí zmínit, že Binance nabízí prostřednictvím třetí strany staking BitCoin. Jedná se spíše o půjčení vašich $BTC třetí straně. Jsou zde dvě možnost:

  1. Flexibilní – od 0,00001 BTC na 1,2 % roční úrok, maximální limit neznám, protože produkt je vyprodaný
  2. Fixní na 60 dnů – od 0,0001 BTC na 8,19 % roční úrok, maximální limit je 0,01 BTC (aktuálně cca 390 USD)

Úroky se připisují denně, což má svou výhodu. Smysl pro Hodlery má hlavně fixní úročení, bohužel limit 0,01 BTC je celkem málo. Ale zase jen držením si za dva měsíce vyděláte 0,0001365 BTC (aktuálně cca 5,3 USD).

DeFi staking BitCoin na Binance.

Dualní investice

Dualní investice jsou v podstatě call a put opce akorát místo akcií se používá krypto.

Zjednodušeně můžete v budoucnosti nakoupit anebo prodat krypto za předem určenou cenu. Podle rozdílu ceny aktuální a budoucí se určí navíc prémie, kterou dostanete ať už obchod proběhne anebo ne.

Například při ceně 39.030 USD za BTC byla na 30.09.2022 při ceně 50K USD prémie 9,1 %. To znamená, že můžete upsat 1 BTC, že ho prodáte 30.09.2022 za cenu 50K USD. Pokud bude cena 50K USD anebo vyšší tak jej za 50K USD musíte prodat. Když bude nižší tak obchodu nedojde. Prémii v podobě 9,1% úročení získáte ať už k obchodu dojde anebo ne. Za 5 měsíců při 1 BTC to bude 0,03791 BTC.

Jde to udělat i obráceně. Můžete vložit stablecoiny (USDT anebo BUSD) a zavázat se, že za určitou cenu koupíte.

Například při cenně 39.442 USD za BTC byla na 30.09.2022 vypsána při ceně 40K USD prémie 24,82 %. Pokud investujete 1000 USDT tak v případě, že cena bude nižší než 40K USD tak k nákupu dojde a vy dostanete 0,0276175 BTC (což odpovídá 1000 USDT + 104 USDT prémii při ceně 40K USD). Pokud bude ale vyšší tak dostanete zpět 1000 USDT a k tomu prémii 104 USDT.

Samozřejmě v případě prodeje riskujete že 30.09 bude cena BTC třeba 100K USD místo 50K USD a nevyděláte tolik a při nákupu, že přeplatíte, protože cena bude třeba 32K USD místo 40K USD. To je hlavní riziko.

Binance nabízí duální investice i na kratší dobu. Záleží na kryptu, může to být třeba týden. Můžete také spekulovat na výrazném poklesu cenu. Ale to už jsou opravdu spekulace.

Jaká taktika?

Takže jaká by byla v tomto případě ideální taktika. Aktuálně nám létá BitCoin od 38K k 46K USD.

Na tom můžeme postavit dvě. Při první prodat nechceme, ale chceme aby se nám BTC zhodnotil. Zvolíme tedy nejbližší datum a cenu prodeje nad 46K USD.

Druhá co se mě osobně líbí více je v podstatě buy a sell order s prémii. Na eToro jsem měl nastavenou nákupku pod 50K USD každých 1K USD (49K, 48K, 47K atd.) a když jsem za tuto cenu nakoupil, tak rovnou mám připravené sell ordery s 20 % ziskem.

Podobně to jde udělat i tady, Když vím, že cena 38K USD je pro mě dobrá, tak si jí prostě nastavím. Když to klapne tak mám BTC za 38K USD, když ne tak mám prémii. Hned pak můžu dát prodej za 45,6K USD klidně za 3 měsíce. Pokud k prodeji dojde tak jsem prodal za cenu co jsem měl v plánu a pokud ne, tak mám alespoň prémii.

Jednoduše, co mi tady vydělává jsou právě ty prémie. Trh se nikam nehne, ale to mi nevadí.

Závěr

Zatím jsem to vyzkoušel jen s velmi malou částkou $SOL, jestli to funguje jak myslím, ale alt coiny jsou hodně volatilní. Ideální na tohle je $BTC anebo $ETH, kde je možné také upsat delší doba.

V plánu tak mám vyzkoušet tuto taktiku na Binance příští týden s $BTC.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Zamrznul BitCoin? Co zkusit duální investice na Binance”

  1. V tom prikladu by to vychazelo az moc hezky. Je to APY, takze je to potreba prepocitat z rocni premie na pocet dni kdy ta investice jakoby trva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.