Temná cesta 1: Rozkoukání

temna_kocka3Takže se pomalu ale jistě rozkoukávám. Procházím nabídky z podsvětí a snažím si udělat nějaký předobraz jak budou mé doly na černý link juice fungovat. Do začátku jsem se rozhodl udělat menší odkazovou pyramidu. Sice by se to dalo za pár dolarů koupit, ale to si pak člověk nic neudělá. Zatím nemám žádný velký koncept ani v hlavně ani na papíře. Zkouším všechno možné a přemýšlím nad efektivitou.

Co jsem zatím udělal bylo vytvoření dvou miniblogů, do kterých se bude pumpovat linkjuice jakékoliv kvality. Označil jsem si je jako tier 2. Moje první pyramida bude jen dvoustupňová. Jen si to chci vyzkoušet, později zkusím vytvořit něco většího. Prozatím se tedy spokojím s třemi mi T2 na jeden T1. Celkem by jsem rád měl 3 T1, celkem tedy budu potřebovat 9 T2, 3 T1 a pak něco kam to bude směřovat.

Miniblogy jsem si udělal na blog.cz, protože už z dříve vím, že není problém s pár články a chvilkou spamu na ostatních dosáhnout na srank 1 i občasné gpr 1. To jsem ale používal takzvané pětiminutové články. Prostě si k tomu sednete napíšete jednou týdně takzvaný “článek týdne” hodíte k němu komentář na sousedy, kteří k tématu také píšou a jede se. Celkem 5 minut na článek + 10 minut komentáře. Za dva měsíce už ranky jedou nahoru. Takové low cost minisite, dokonce tématické když máte dobrou představivost a umíte jakékoliv zadání převést na tématický text :)

Na blog.cz mi nikdy nic nesmazali. Je to masová služba, bez nějaké extrémní kontroly. Pokud jste slušní, vaše spam komentáře mají hlavu a patu nechají to bez povšimnutí. Proto jsem také začal tady.

Po založení jednoho mě napadlo, jak to budu dělat vlastně s evidencí? Ke každému je potřeba vlastní email, heslo, zaměření, počet článků, ranky a pár dalších věcí. Na minisite mi stačil papír a tužka, ale ve větším měřítku už to bude chtít nějaký systém. Pokud do toho zapojím i automatiku budu ztrácet přehled. Prozatím jsem si to dal do Calcu (Open Office varianta Excel).

Evidence prozatímně vyřešena, teď to chce texty. Jistě není problém sfouknout pár článků, kde prostě necháte téct myšlenky na klávesnici a vytvoříte obsah, ale chtěl jsem se držet myšlenky automatizace. Navíc ve velkém rozsahu třeba nějakého T5 už by to nešlo. No vzhledem k tomu, že zde text musí mít jen nějaký smysl a nejevit známky automatiky, tak stačilo najít neindexované texty, které nikdo nepotřebuje. Na internetu je takového “textového odpadu” spousty. Nejdřív jsem sáhl po smazaných textech z wikipedie, které se zatím drží v Google cache. Toho ovšem moc nebylo a chyběla i nějaká tematičnost. Moc toho totiž použitelného není. V lepším případě odstavce v horším jen věty. Ale pro první web z T2 mi to stačilo. Pro druhý jsem si vybral jinde. Neindexované části různých diskuzních fór, které nepustí vyhledávače obsahují často dostatek textu. Sice to občas nemělo hlavu a patu, ale s trochou představivosti ideální projev blogera začátečníka.

Tady jsem budování nechal. Podle odhadu dokážu vytvořit za hodinu tak šest T2 o kapacitě deseti článků. Bez automatizace samozřejmě. Navíc dala by se práce zefektivnit například předpřípravou textů. Ne to dělat po jednom. Ovšem teď mě čekal náročný úkol, který jsem nikdy nezkoušel a to je využít nějaký nástroj na budování zpětných odkazů.

Do oka mi padnul GSA Search Engine Ranker. Měl by umět všechno a navíc je k němu 5 denní trial verze. Sice omezená, ale pro testování stačí. První experimenty byly spíše seznamovací. Hledal jsem metodu jak vytvářet zpětné odkazy a zbytečně přitom nespamovat. Všechno je automatika. Podle statistik jsem udělal cca 90 odkazů přes katalogy, pingbacky, trackbacky a pár dalších “nenásilných” metod. Vše šlo na jeden mrtvý blog z dávnějších časů. S odstupem několika dnů hlásí ahrefs 7 novách odkazů. Ale jak jsme psal vyhýbal jsem se těm nejefektivnějším metodám.

Pak mě napadlo, že nastal čas nalinkovat první web z T2. Vše jsem připravil. Zamířil na česko/slovenský internet a tentokrát využil nabídky schovat se za proxy. Program mi jich předpřipravil několik stovek. Jenomže od té doby to nějak nefungovalo. Sice 600 odeslaných odkazů ale 0 potvrzených. Přemýšlel jsem jestli nebyl problém v diakritice, ale s odstupem času by to mohly být právě ty proxy servery. Sám nevím, došel mi trial a nechce se mi kupovat za 2K CZK plná verze, když se mi to takhle nepovedlo :/

Co se mi ale povedlo bylo dostat ban od vlastního routeru, který mám pod stolem. GSA jel tak efektivně až mi firewall na routeru zablokoval přidělenou IP adresu. Takže pokud ho budete zkoušet počítejte s tím, že si vaší činnost někdo může všimnout. Ta síťová komunikace s 50 aktivními vlákny je asi pořádná :)

Takže teď mě čeká vyřešit dilema jak na ten automatický linkbuilding. Bez něj to nebude ono a programovat se mi něco obdobného tedy rozhodně nechce. I když by to teoreticky šlo. Dám vědět v dalším článku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “Temná cesta 1: Rozkoukání”

  1. Docela dobrá finta s tím adblockem a já už myslel že se ti to zase rozhodilo :)

  2. Přiznávám, že tyto metody jsou mi zcela neznámé, ale pokud budu mít nějakých řekněme 12 miniblogů, proč ten nástroj na budování zpětných odkazů? V tomto množství to jde prolinkovat ještě v pohodě ručně ne (i v případě těch 5ti T1)? Nebo mi něco uniklo :-)

    1. Holina: je to o filtrování a nedostat ban. Tato metoda počítá s tím, že T2 dostanou stovky či tisíce nekvalitních automaticky budovaných odkazů. Skupina T2 pak budou odkazovat na jejich T1. T1 bude podpořena kvalitnějšími, většinou už ručně tvořenými odkazy. Z T1 pak povedou odkazy na dejme tomu 2 až 3 náhodné weby a 1 na ten který chci podpořit. Celkem se tak “proleje” přes jednotlivé T tisíce až desítky tisíc odkazů. Schéma připomíná pyramidu. V příštím článku to nakreslím a rozeberu detailněji :)

  3. Aha, díky za osvětlení, já měl za to, že jde jen o prolinkování “téček”, o automatu na získávání zpětných linků z “prostoru” jsem neměl ani tucha

  4. zdá sa, že ak by nebol človek lenivý, tak môže totou metódou zarobiť veľmi pekné peniaze

  5. drago nemas ten blog nejaky rozbity? zobrazuji se me jenom komantare, zadny clanek

  6. ja si myslim, ze ten trick proti adblocku je tu zbytecny

    Kdyz nekdo ma adblock a pohybuje se v tomhle smeru, s nejvetsi pravdepodobnosti ti nebude klikat na reklamy :)

  7. Pro komentarovy spam bych doporucil scrapebox, proxy musis mit uplne cerstve jinak to nepojede. ja testuju vzdycky dvakrat.

  8. Já zase si myslím, že i když mám adblock a ruším v něm reklamy, které chci, aby se zobrazovali i se zapnutým adblockem, tak stejně kliknu, jako podpora blogera ;)

  9. aj ked návštevníci po vypnutí adblock nebudú klikať na reklamy, tak bude mať drago aspoň nejake impresie reklám navyše

  10. Finta s adblockem je to sice dobrá, ale k ničemu. Proč? Protože na to uživatel není upozorněn, takže zmaten odejde. Nejlepší anti-adblock opatření co jsem zatím viděl bylo uděláno tak, že po vstupu na stránku byl text znečitelněn a přes něj bylo napsáno upozornění na zapnutý adblock.

    1. Bjoe: nejnovější blokovače reklam mají v sobě způsob jak zabránit detekování, takže to nemá cenu řešit. A těm co nepoužívají Adblock nechci zbytečně předhazovat nějaký text jak to dělají filmová studia na DVD. Nechám to takhle ještě nějakou dobu jet a uvidím výsledek.

  11. Mám zapnutý adblock, reklamy nevidím, a v komentářích se dočítám, že je tu něco proti adblocku.

    Pokud ano, tak v mém případě zřetelně neúčinné.

    Možná je to tím, že jsem si seznam k blokování vytvořil sám a nepřebral jsem žádný block list.

Comments are closed.