Pomůže reklamní kampaň ODS štěbetání v Česku?

its-somethingVčera při čekání na autobus jsem si krátil prohlížením plakátů. Díky novému výlepu byl dostatek obsahu i témat k zamyšlení, jaké akci si opět nechám utéct. Tentokrát mě ale zaujal plakát ODS na lokálního kandidáta. O akci #volim_pravici jsem věděl s dřívějška, ale bral jsem to jako spíše pokus přilákat pozornost. Že se z toho stane ale strategie mě nenapadlo.

Na plakátu i odkaz se zavináčem na politikův Twitter účet mi přišla celkem síla. Ne že by jsem chtěl pochybovat o síle sociálních sítí, ale zrovna Twitter u nás není tak masově rozšířený jako Facebook. Navíc je obtížnější si reklamu koupit. Vlastně jsem dodnes nepřišel na to, jak pro čistě české uživatele Twitter koupit oficiální reklamu. Prakticky s vámi nikdo nekomunikuje. Jedinou možnosti tak zbývá Michalův Pay4t. Dosáhnout úspěchu na Twitter je tak daleko náročnější, tedy pokud nechcete být za exota. Vsadit na to celou politickou kampaň mi tak přijde více než riskantní.

On vlastně Twitter ani není tak úplně sociální síť. Postrádá totiž sociální interakce. Krom direct messages, favorite a retweet tam není oproti komentářům pod článkem nic navíc. Lepší definice je mikroblogovací platforma. Proto hodně lidí, kteří Twitter zkusí jsou zmatení a tak celkem neví co dělat. Pak nedělají nic a jen sledují lidi. Jejich účty sice vypadají mrtvě ale ve skutečnosti tito lidé aktivně sledují.

Já osobně mám Twitter rád. Dobře se přes něj upozorňuje na nové informace. Člověk tak má opravdu pocit, že o všem ví do pěti minut. Není problém napsat svůj komentář k událostem daleko dříve než velké magazíny. Blogeři tak mají opět náskok :)

Myslím si, že ODS udělali Twitter velkou službu, když o něm řekli lidem. Celkem by mě zajímalo o kolik se česká komunita díky jejich aktivitám rozrostla. Nikde se mi nepodařilo najít nějaké použitelné statistiky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Pomůže reklamní kampaň ODS štěbetání v Česku?”

  1. Tak to je klasicky dělaná reklama bez rozmyslu. Jen vyhozené peníze daňových poplatníků.

  2. skôr oni robia rekalamu Twitteru ako by twitter mal pomôcť im :D

  3. Na to že ODS dokonale využila svou příležitost historicky se znemožnit, mi tahle kampaň nepřipadá, že by se poučili z krizového vývoje. Samé fráze a žádný konkrétní program. Na tohle tu inteligentnější část voličstva těžko nalákají

  4. Nemají žádnou tvář. Na Facebooku musí být tváře a povídání o nich. Na Twitteru toho zase tak moc být nemusí (podle nich)…?

  5. Třeba ne Twitter kampaň, ale Twitter jako součást kampaně. Proč nevyužít jako jeden z prostředků?

Comments are closed.