Rychlá indexace nových stránek u seznam.cz

Když jsem si včera na Webdeal přečetl, že seznam.cz zvládá indexovat nové stránky do pár hodin nechtěl jsem tomu věřit. Vždyť jen na příchod seznambota se běžně u nových článků čekalo i tři týdny. Ale nebylo nic lehčího než si to vyzkoušet.

Na stránce Přidání stránky do vyhledávání jsem zadal web, který je úplně nový. Na doméně předtím nikdy nic nebylo, dokonce je stará jen pár dní. Formulář jsem odeslal v 14:50 a při kontrole v 16:40 už byla stránka zařazená v indexu a při zadání specifického řetězce se dokonce objevovala ve výsledcích vyhledávání. Teď jsem zkusil jak si stojí oproti konkurenci a vypadá to, že přidaná stránka je zařazena do výsledku vyhledávání se vším všudy.

Ovšem to platí pouze o této konkrétní jedné stránce co jsem přidal přes formulář. Jednotlivé podstránky webu zůstaly zatím neindexovány. Vsadím se, že pokud by jsem je odeslal přes formulář, tak by do pár hodin byly přidány obdobně. Hmm, že by nastal čas vytvořit pro WP plugin, který bude automaticky po publikování článku odesílat požadavek na indexaci?

V každém případě, pokud máte nový projekt, či stránku, která marně čeká na indexaci tak využijte výše zmíněný formulář. Když nemůže jít seznambot k vám na stránky, musí vaše stránky jít k seznambotovi :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

32 Replies to “Rychlá indexace nových stránek u seznam.cz”

  1. Tak jsem to vyzkoušel na jednom novém webu ( URL v podpisu) – včera odpoledne jsem zadal adresu webu přes přidávací stránku Seznamu, a dnes ráno v 9 hodin indexuje homepage webu, a fráze z této stránky je schopen dohledat

  2. Jo, Jo, indexace po vložení jakékoliv stránky webu se velmi zrychlila. Stejně jako změny pozice. Někdy na 4, někdy na 16. Trochu hokej.

  3. Mně osobně přijde seznam jako ten největší šnek. Ani po 4 týdnech nezaindexoval všechny podstránky, o pozicích ani nemluvím. Zvýšení pozic na klíčová slova můžu očekávat až za několik měsíců, možná roků. Vím, že technicky seznam nejde s googlem srovnávat, ale ani algoritmy relevance stránek a jejich pozic se myslím seznamu moc nepovedly. Google si pár dní hrál s pozicemi a pak muj nový web umístil na celkem spravedlivé deváté místo, kam patří relevantní, originální, ovšem mladý web.

    1. Kuba: sežeň na podstránky, které chceš dostat výš víc zpětných odkazů. Nelinkuj jen doménu ale rovnou podstránky. Využij komentáře u nových příspěvků na často aktualizovaných blozích. Klidně i nofollow. Samozřejmě podstránky musí mít na to, aby se vůbec do indexu dostaly.

Comments are closed.